YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Baharatların Süper Kahramanıyla Tanışın: Hastalıklara Karşı Zerdeçal!

    Zerdeçal bir baharattan çok daha fazlası! Özellikle Hindistan ve Çin'de yoğunlukla kullanılan tıbbi yönlerini duyunca çok şaşıracaksınız.

    Hindistan ve Çin'de tıbbi konularda sıkça kullanılan ve bizim de tanıdığımız bir baharat var: Zerdeçal! Oldukça etkili ve işlevli içeriğiyle zerdeçal tahmin ettiğinizden çok daha fazla işe yarıyor.

    Zerdeçal, göğüs ağrısı, sarılık, kanlı idrar, mide gazı, hemoraji, karın ağrısı, adet sancısı gibi menstürel zorluklar, diş ağrısı ve morarma gibi birçok rahatsızlığa karşı kullanılıyor.

    Uzmanlar, zerdeçalın bu kadar etkili olmasının nedeninin içerdiği kürkümin olduğunu düşünüyor. Zerdeçalın iltihap sökücü özelliği, uzmanlarca eczaneden alabileceğiniz herhangi bir ilaç kadar etkili görülüyor. Üstelik zerdeçalın, herhangi bir yan etkisi de yok!

    Zerdeçalın bu yöndeki potansiyeli, ülseratif kolit gibi enflamatuar bağırsak hastalıklarının tedavisinde sıkça kullanılıyor. Üstelik zerdeçal, eklem iltihabı ve kistik fibrozun semptomlarını yok etmede oldukça başarılı.


    Ayrıca zerdeçal, günümüzün en büyük sorunlarından biri haline gelen Alzheimer'ı önlemek için de kullanılabiliyor. Kötü kolesterolü düşürüyor, kalp sağlığını dengeleyip kalp hastalıkları ve kalp krizi risklerini de azaltıyor.

    Kanseri önlemede ve kanser hücrelerinin büyümesini engellemede de büyük bir etkisi olduğu biliniyor.

    Zerdeçalı birçok rahatsızlık için kullanabilirsiniz. İşte bunlardan bazıları:

    Peki bu yararları öğrenmeden önce evde kendi zerdeçalınızı yetiştirmek ister misiniz?


    1. Eklem Ağrıları: Himalaya tuzuyla zerdeçalı yarı yarıya oranlayarak karıştırın ve içine biraz su ekleyin. Daha sonra ağrıyan ve ağrıdan etkilenen bölgeye bu karışımı uygulayın ve 20 dakika etkisini göstermesi için bekleyin. Bunu günlük olarak uyguladığınızda eklem ağrılarınızın azaldığını ve sona erdiğini göreceksiniz. Zerdeçal cildinize sarı bir leke bırakabilir, ancak ağrıyan bölgenin şişmesini de engelleyeceği için oldukça başarılı bir tedavi.

    2. Küçük Yara ve Bereler: İyice temizlenmiş yaranın üzerinde bandajı sarmadan önce bir miktar zerdeçal uygulayın.

    3. Zerdeçal doğal bir ağrı kesicidir.

    4. Yemek servislerinde doğal bir renklendirici olarak zerdeçal kullanabilirsiniz.

    5. Zerdeçal Çayı: Zerdeçal çayı hazırlayıp tatlandırmak için zencefil ve bal kullanabilirsiniz. Bu çay, sayısız hastalığı engellemekle kalmayacak, dayanıklılığınızı da artıracak.

    6. Karın ağrısını engellemede zerdeçalın etkisi kanıtlanmış durumda.

    7. Antiasit: Mide yanmasını bitirmek için, dört bardak kaynar suyun içine bir çay kaşığı zerdeçal ekleyerek yapacağınız zerdeçal çayı, oldukça etkili olacak.

    1. Kepeğe Karşı Etkili: Kafa derinize Hindistan cevizi yağı ve zerdeçalla masaj yapın ve 15 dakika etkisini göstermesini bekledikten sonra yıkayın. Kepeğin gözle görülür miktarda azaldığını fark edeceksiniz.

    2. Cilt Parlaklığı: Yarım çay kaşığı zerdeçal, bir çırpılmış yumurta akı ve yarım çay kaşığı limon suyunu karıştırıp etkisini göstermesi için 10-15 dakika bekleyin.

    3. Güneş Yanıkları: Zerdeçal ve Aloe Vera jelini güneş yanığı olan bölgeye uygulayın.

    4. Diş Beyazlatıcı: Zerdeçal, diş beyazlatmada da epey etkili. Bir çay kaşığı zerdeçal, üç çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ve 2 çay kaşığı kabartma tozunu karıştırarak diş macunu kıvamına getirin ve dişinizi normalde fırçaladığınız metotla fırçalayın.

    5. Nemlendirici: Cildinizin çok doğal ve güçlü bir renkte görünmesi için nemlendiricinizin içine biraz zerdeçal karıştırın. Cildinizin tonunun değiştiğini göreceksiniz!

    6. Cilt Maskesi: Siyah noktalar ve akneleri yok etmek için bir çay kaşığı su, bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı zerdeçalı karıştırın. Bu maskeyi yüzünüze uygulayın ve 3 dakika bekletin.

    7. Kekinizin kabarması için de zerdeçal kullanabilirsiniz.

    12 ay boyunca zerdeçal suyu içti ve bu oldu!

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler