YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    3 Peynirli Ekmek

    Bildiğimiz ekmeğe pencereler açtık, içlerini çeşit çeşit doldurduk. Eriyen cheddar peyniri ve karamelize edilmiş soğan lezzeti mi istersiniz? Biberiye ve beyaz peynir uyumu mu dersiniz? Yoksa olmuşken kaşar peynirli pastırmalı mı olsun dilersiniz? :))) Hepsi bir arada tek bir ekmekte buluştu.

    Malzeme Listesi

    1 adet ekmek
    3 dilim kaşar peyniri
    3 dilim cheddar peyniri
    3 dilim beyaz peynir
    3 dilim pastırma
    1 adet soğan
    1 yemek kaşığı esmer şeker
    göz kararı biberiye
    göz kararı zeytinyağı
    2 diş sarımsak
    1 tutam maydanoz
    göz kararı tuz, biber

    (8-10 Kişilik - 35 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Öncelikle kocaman bir ekmek alıyoruz. İster kepek, ister çavdar, ister tam buğday isterseniz de beyaz ekmek:) Önemli olan biraz enli olması. Ekmeğin büyüklüğüne göre üst kısımdan üç adet pencere açıyoruz (Üç ayrı kare olacak şekilde) Çıkardığımız kareleri şeritler halinde dilimleyip bir kenara alıyoruz.

    Adım 2

    Bu aşamada peynirlerin tamamını dilimlere ayırıyor ya da rendeliyoruz. Bu tarif için her bir peynirden üçer dilim kullanıldı (Siz ekmeğinizin büyüklüğüne göre azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz). Ekmek kıtırları için gerekecek sosu da hazırlıyoruz. Bir kasede zeytinyağı, dilimlenmiş sarımsakları, kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırın bir kenara alın.

    Adım 3

    Sıcak malzemeleri de bu süreçte hazırlıyoruz. Bir tavada çok az yağ ile dilimlenmiş pastırmaları pişirin. Diğer bir tavada yine çok az yağ ile jülyen doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı esmer şeker ilave ederek karamelize olacak şekilde pişirin.

    Adım 4

    Açılan pencereleri doldurma zamanı... İlk pencereye bir dilim cheddar koyun. Üzerine biraz karamelize edilmiş soğandan ekleyin. Üzerine bir dilim daha cheddar ve tekrar soğandan ekleyin. En üst katı bir dilim daha cheddar peyniri ile kapatın. Diğer pencereye bir dilim beyaz peynir koyun ve üzerine biberiye serpiştirin. Aynı şekilde 3 kat olacak şekilde doldurun. Bir diğerini ise, rendelenmiş kaşar peyniri ve daha önce hazırlanan pastırma ile aynı süreci takip ederek doldurun. Eğer malzemeler fazla fazla gelsin ve fırının ısısıyla ekmeğin üzerine taşsın isterseniz de en üst kata daha fazla peynir ekleyebilirsiniz.

    Adım 5

    Ekmeği fırın tepsisine lın. Ekmekten ayırdığımız dilimlenmiş ekmek şeritlerinin üzerlerine daha önce hazırlanan maydanozlu, sarımsaklı sosu gezdirin. Hem ekmeği hem de ekmek şeritlerini fırına verin. Yaklaşık 180-185 derecede 30 dakikada peynirleriniz eriyecek ve müthiş bir görüntü çıkacak ortaya...


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler