YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Protein içeren besinler! 30 dakikada hazırlayabileceğiniz 10 yemek

    Metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımını arttırmanın yolu protein içeren besinleri tüketmekten geçiyor. Evet, "Doğru söylüyorsun da nerede bende o yemek pişirecek zaman?" diyen sporcu dostlarımız için sadece 30 dakikada yapacakları muazzam lezzetler vermeye hazırız!

    Beyin hücreleri, kas, deri, saç ve tırnaklar protein bazlı vücut kısımlarından sadece birkaçıdır. Tahminler, insan vücudunun kuru ağırlığının yaklaşık yarısının proteinden oluştuğunu göstermektedir. Yediğimiz yiyeceklerin çoğunda protein bulunur. özellikle etli gıdalar (tavuk, sığır eti, kuzu eti ve balık) ve fasulye ve mercimek gibi baklagiller protein bakımından zengindir. Bu proteinler sindirim sırasında tüm proteinlerin yapı taşları olan amino asitleri serbest bırakmak için parçalanır. Vücudun içine girdikten sonra, bu amino asitler enzimler ve adrenalin gibi hormonlar dahil olmak üzere yeni proteinler yapmak için kullanılır. Proteinler bazen enerji kaynağı olarak da kullanılır. Peki protein içeren besinler neler gelin detaylı bakalım.

    PROTEİN İÇEREN BESİNLER LİSTESİ

    Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

    Protein desteğini, sadece et ve süt ürünlerinden almıyoruz. Bu desteği sağlayacak sebze ve bakliyatlar de mevcut. Oldukça yüksek protein değerine sahip olan yeşil mercimek, bulgur ile birleşince yağ yakmak kaçınılmaz olur.

    Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Tıklayın


    Marulda Hindi Sote

    Protein oranı oldukça yüksek olan gıdalardan biri de hindi. Protein kalitesi yüksek olan bu tarifimiz, C vitamini açısından da oldukça zengin. Muazzam görüntüye sahip Marulda hindi soteyi akşam yemeklerinizde tercih edebilirsiniz.

    Marulda Hindi Sote Tarifi İçin Tıklayın

    Fırında Peynirli Mantarlar

    Akşam yemeği için yüksek proteinli harika bir ara sıcak kendileri. Tereyağlı bulgur pilavının yanında enfes mantarları afiyetle tüketebilirsiniz. Protein içermesinin yanı sıra, bir porsiyon peynirli mantar tüketirseniz, günlük çinko ihtiyacınızın dörtte birini ve B1 vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar. Küçük ama çok etkili :)

    Fırında Peynirli Mantarlar Tarifi İçin Tıklayın


    Kaşarlı Biftek

    Yağsız ve kaslı bir vücut için, proteini öğünlerinizde eksik etmemeniz gerekiyor. Yağ ve karbonhidrata göre daha doyurucu olan proteinin en güzel hali biftek olsa gerek...

    Kaşarlı Biftek Tarifi İçin Tıklayın


    Vegan Mercimek Burger

    Protein içeren besinlerden biri de kuru baklagillerin kıymetli ürünü olan yeşil mercimek, neredeyse etle eş değer proteine sahip. Ete göre daha hesaplı olan mercimeği birçok tarifte de kullanmak mümkün. Aynı zamanda et tüketmeyenler için de harika bir seçenek.

    Vegan Mercimek Burger Tarifi İçin Tıklayın


    Ballı Sarımsaklı Tavuk

    En lezzetli protein kaynaklarından biri olan tavuk, bal ve sarımsak ile soslandı. Tadına doyulmaz bu lezzet oldukça kolay bir tarif.

    Ballı Sarımsaklı Tavuk Tarifi İçin Tıklayın


    Nohut Salatası

    Protein almak için hayvansal ürünlere ihtiyaç olmadığının bir diğer kanıtı da nohut. Bu salata yanında hiçbir şey istemez, kaşıklayın gitsin!

    Nohut Salatası Tarifi İçin Tıklayın


    Somon Köfte

    Somonu farklı bir şekilde tüketmek isteyenler için geliyor somon köfte tarifi. Omega 3 ve protein açısından zengin olan somonu haftada 2 kez tüketmeye özen gösterin. Ne demişler, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur!

    Somon Köfte Tarifi İçin Tıklayın


    Karabuğdaylı Dolmalık Pilav

    Son yıllarda popüler olan karabuğdayı bu listeye eklemesek olmazdı. Oldukça az yağ içeren, glutensiz ve protein deposu bitkiyi yemeklerinde kullanmak isteyenler için güzel bir öneri;

    Karabuğdaylı Dolmalık Pilav Tarifi İçin Tıklayın


    Hamburgerin en sağlıklısı, en lezzetlisi sizin mutfağınızdan çıksın ister misiniz? Kilo aldırmayan hamburger için;

    Pesto Soslu Hindi Hamburger Tarifi İçin Tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler