YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    7 Farklı Peynirin 7 Farklı Faydası

    Womens Health dergisi, lezzetli olmakla kalmayıp vücudunuz için faydası da olan 7 peyniri buldu.

    Peynirin sağlıklı ve zinde olma dünyasında kötü bir şöhreti var. Kalorisi yüksek, yağlı, sodyumla dolu. Ama peynir severler size müjde! Womens Health dergisi, lezzetli olmak kalmayıp vücudunuz için faydası da olan 7 peyniri buldu. Araştırmacılar, sindirim sisteminizin peynir yiyince salgıladığı bütirat isimli bir yağlı asitin kolon kanseri riskini düşürdüğünü, hastalıklara yol açan ödemleri azalttığını ve obeziteden uzak durmaya yardımcı olduğunu buldu. Bütirat çoğunlukla eski peynirlerde bulunsa da diğer peynirlerin de kendine özgü süper güçleri var. Yani günde bir ağız dolusu peynir doktoru sizden uzak tutar!


    1. Adet öncesi gerginlik sendromunu (PMS) Parmesan peyniri ile dindirin.

    Kadınların % 25'i adet öncesi şiddetli ağrı çektiklerini bildiriyorlar. Günlük 1000 miligram kalsiyum ihtiyacınızı karşılamanız halsizlik, aburcubur yeme isteği ve ruh hali dalgalanmalarını yatıştırmaya yardımcı olur. Parmesan da diğer peynirlere kıyasla kalsiyum açısından oldukça yoğun bir peynirdir ve günlük ihtiyacınız olan 1000 miligramın yarısını tek porsiyon parmesan peyniri yiyerek karşılayabilirseniz. - - - - - -

    1. Mozzarella peyniriyle incelin.

    Klasik pizza peyniri olan mozzarella peynirinin kalorisi çoğu peynire göre az olup, bir porsiyonunda sadece 108 kalori bulunur. Mozzarella peyniri bir porsiyonundaki 10 gram proteinle yeme isteğinizi bastırır ve günlük kalsiyum ihtiyacınız üçte birini karşılar. - - - - - -

    1. Feta peyniri ile kalbinizi sağlama alın.

    2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre, günde 50 gram feta peyniri yiyenlerin kardivasküler hastalıklardan ölme riski %20 daha azken, inmeye yakalanma riskleri ise % 41 daha az. Bunun nedeni, diğer yumuşak peynirlerle kıyaslandığında bu blok peynirde damarları tıkayan doymuş yağ asitlerinin üçte bir daha az olması.


    1. Az yağlı ricotta peyniri ile kas kütlenizi artırın.

    Sütte bulunan peynir altı suyu genelde peynir hazırlanırken yok olur. Ama bu ricotta için geçerli değil. Yarım su bardağı ricotta peynirinde 14 gram vücudu sıkılaştıran peynir altı suyu bulunuyor. Aynı zamanda kas gelişimini tetikleyen aminoasit lösin açısından zengin olan ricotta sayesinde popo yağlarınızı azaltabilirsiniz.


    1. Diyabeti gravyer peyniriyle uzaklaştırın

    Bu inek sütü çoğu eski peynire oranla daha fazla bütirat içeriyor, bu da peynirle beraber butiratın yukarıda belirtilen faydalarını getiriyor. Araştırmalar bütiratın yendikten sonra kan şekeri seviyesini dengelediğini ve Tip 2 diyabet hastalığına yakalanma riskinizi düşürdüğünü gösteriyor.


    1. İsviçre peyniriyle şişkinliğin önüne geçin

    Peynir yemek karın/bel bölgenizde şişmeye mi neden oluyor? İsviçre peyniri gibi sert peynirler yapılırken laktozun çoğu ayrılır. Sonuç olarak bu tip peynirler porsiyon başına çok daha az laktoz içerir.


    1. Cheddar peyniri ile bembeyaz gülüşlerinizi koruyun

    İşte dişleriniz için de iyi bir haber: Yapılan bir araştırmada cheddar peyniri yemenin diş çürümelerine karşı koruduğu bulundu. Araştırmacılar bunun nedeninin, cheddar peynirinin ağız içinizi daha az asidik hale getirerek diş minenizde aşınmayı önlediği ve tükürük salınımını artırarak plaklara neden olan şeker ve bakterileri sulandırdığını düşünüyorlar. Yemek sonrasında veya atıştırmalık olarak 25 gram cheddar peyniri yemek asit oluşumunu % 30 azaltıyor.

    Peynirli Salamlı Rulo Tarifi


    En Çok Aranan Haberler