YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    7 Gençlik İksiriyle Yaşlanmaya Meydan Okuyun!

    60’lı yaşlarınızın sonunda bile nefes problemi yaşamadan merdiven çıkmak, alışverişe yalnız başınıza gitmek ya da kırışıklıklar yerine canlı cildiniz ve tüm enerjinizle hala ‘yaşlanmadığınızı’, sadece ‘yaş aldığınızı’ göstermek ister misiniz? Öyleyse doğanın gücüne dayanan araştırmalarımıza kulak verin.

    Hangimizin zamanı durdurmak gibi bir hayali yok ki? Bilim insanları bu amaç uğruna yıllardır ara vermeksizin çalışıyor. Fakat hala sonsuza dek genç kalmamızı sağlayacak bir formül geliştirilebilmiş değil. Yaşlandıkça ‘vücut makinesi’ ufak tefek sorunlar çıkarmaya başlar ve maalesef bizler de yaşa bağlı dejeneratif hastalıklara karşı daha duyarlı hale geliriz.

    Bu noktada size karşı dürüst davranıp gerçekçi bir şeyler söyleyelim. Birazdan bahsedeceğimiz mucize yiyecekler, sizi yaşlanmanın getirdiği olumsuz etkilere karşı korumak konusunda tüm sağlık otoritelerinin hemfikir olduğu besinlerdir. Tabii ki bu besinleri tüketerek aynaya baktığımızda bir anda daha genç görünmemiz mümkün değil.

    Cildinize Güzellik Katacak Küçük Ama Etkili Bir Bonus:

    Zaten bunu vadeden ürünlerin ya da cerrahi bir sürecin sağlıklı olmasını beklemek pek mantıklı olmaz. Dengeli beslenerek, egzersizle geçirilmiş bir hayat ve fast food tarzı beslenerek hareketsiz bir yaşam sürmek arasında bariz farklar olmalı, sizce de öyle değil mi?

    Bu durum artık sağlıklı beslenmeye karar verme açısından, vücudunuza hak ettiği özeni göstermeniz konusunda önemli bir adım. O halde, hazırsanız gençlik pınarının beslendiği kaynakları açıklıyoruz.

    1. Yumuşak bir cilt için: Nar

    1. Yumuşak bir cilt için Nar

    Nasıl Etkiler? Nar zengin C vitamini içeriğiyle özellikle güneş ışınlarının neden olduğu kırışıklıklara karşı etkili bir koruma sağlar. Nar tanelerinde bulunan ‘elajik asit’ ve ‘punicalagin’ serbest radikallerle savaşarak cildin alt deri bağ dokusunu güçlendirir. Böylece cildiniz pürüzsüz ve dolgun görünür.

    Ne Kadar Yemeli? New York’un önde gelen beslenme uzmanlarından Jackie Newgent her hafta mutlaka 1 bardak dolusu nar yememizi öneriyor. Sadece nar suyu tüketmek bu anlamda yeterli olmuyor. Taneler mutlaka yenmeli.

    2. Pürüzsüz hatlar için: Yaban Mersini

    2. Pürüzsüz hatlar için: Yaban Mersini

    Nasıl Etkiler? Bu lezzetli küçük meyveler neredeyse bütün besinlerden daha fazla antioksidan içerir. Bunun anlamı ise; cildinizin güneşe maruz kalma, duygusal stres ve çevresel kirliliğin tetiklediği serbest radikallere karşı ekstra koruma gücü geliştirmesidir.

    Ne Kadar Yemeli? Her gün yarım su bardağı yaban mersini tüketerek cildinizdeki hücre yapılanmasını destekleyebilirsiniz. Böylece cildinizi sıkılık kaybı, ince çizgiler ve kırışıklıklara karşı etkili bir şekilde korumuş olursunuz.

    3. Sıkılaşmak için: Ispanak ve Lahana

    3. Sıkılaşmak için: Ispanak ve Lahana

    Nasıl Etkiler? Besin değerleri çok yüksek olan bu sebzeler güneşin cildinize verdiği hasarı minimuma indirmekle görevli özel bitkisel besleyiciler ve antioksidanlar içerir. ‘Agricultural Food Chemistry’ dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre; ıspanakla lahanada bulunan beta-karoten ve lutein kesinlikle cildin elastikiyetini arttırıyor.

    Ne Kadar Yemeli? Başarılı beslenme uzmanı Jackie Newgent her hafta 3 kase lahana, ıspanak ya da bu iki sebzeyi birlikte tüketebileceğiniz salatalar yemenizi öneriyor.

    4. Kızarıklıklar için: Soğuk Su Balığı

    4. Kızarıklıklar için: Soğuk Su Balığı

    Nasıl Etkiler? Sardalya, somon ve uskumru gibi soğuk sularda yaşayan balıklar yüksek miktarda omega-3 yağ asidi içerir. Omega-3 deri hücre zarlarının zarar görmesini önlerken aynı zamanda cildi nemlendirir. Haftada iki kez soğuk sularda yaşayan bu balıkları tüketmek sedef ve egzama gibi kronik cilt iltihapları riskini azaltır.

    Ne Kadar Yemeli? Vücutta civa atıklarının oluşmaması için haftada 170 gramdan daha fazla balık tüketmemelisiniz.

    5. Kahverengi lekeler için: Yeşil Çay

    Bonus İçeceğim bile kanserle savaşmalı diyenlere Yeşil çay

    Nasıl Etkiler? Yeşil çay yüksek miktarda ‘kateşin’ içerir. Kateşin ise; hiperpigmentasyon gibi güneşten kaynaklanan cilt hasarlarının önlenmesine yardımcı olur. Bununla birlikte, yeşil çayda bulunan güçlü antioksidanlardan olan polifenoller, serbest radikallerle mücadele ederek yaşlanma belirtilerine meydan okur.

    Ne Kadar İçmeli? Cildinizdeki belirgin sonuçları görebilmek için 1 ay gibi kısa bir süre boyunca her gün 1 fincan yeşil çay içmeniz yeterli olacaktır.

    6. Nemli bir cilt için: Karpuz

    6. Nemli bir cilt için: Karpuz

    Nasıl Etkiler? Bu canlandırıcı, tatlı meyve yapısında cildin su ve besin dengesini ayarlayan çok önemli bileşikler barındırır. C vitamini, likopen antioksidanı ve potasyum cildinizi neme doyuracaktır.

    Ne Kadar Yemeli? Nemli ve yumuşak bir cilde sahip olmak için, haftada en az 1-2 kez aşırıya kaçmadan karpuz tüketmelisiniz.

    7. Işıltılı bir cilt için: Zeytinyağı

    7. Işıltılı bir cilt için: Zeytinyağı

    Nasıl Etkiler? Zeytinyağının doğal yapısında bulunan kalp dostu omega-3 yağ asitleri kan dolaşımını hızlandırarak esnek, ışıltılı ve pembe görünen bir tene sahip olmanızı sağlar.

    Ne Kadar Tüketmeli? Beslenme uzmanı Jackie Newgent her gün 1 yemek kaşığı doğal zeytinyağı tüketmenizi öneriyor. Dilerseniz zeytinyağını yemeklerinizi pişirirken, salatalarınızda ya da baharatlarla tatlandırarak kahvaltılık sos olarak tüketebilirsiniz. Ciltteki ince çizgi, kırışıklık ve koyu lekeleri önlemek için saydığımız besinleri tüketmenin yanı sıra;

    Bunları Yapmalısınız!

    Bunları Yapmalısınız!

    • Tüm yıl boyunca SPF 30 faktörlü bir güneş kremi kullanın.
    • Haftada 1 kez nemlendirici etkisi olan bitkisel bir maske uygulayın.
    • Salatalık ve elma gibi yüksek su içeriğine sahip meyve ve sebzeler tüketin.
    • Göz çevresindeki kırışıklıkları önlemek için gün batımında bile güneş gözlüğünüzü çıkarmayın.
    • Kırışıklıkları önlemek için ipek ya da saten bir yastık kılıfında uyuyun.

    Bunları Yapmamalısınız!

    Bunları Yapmamalısınız!

    • Evde çok fazla kimyasal peeling uygulamaktan kaçının.
    • Akneleri ve cilt lekelerini sıkmayın.
    • Çok sıcak suyla duş almayın.
    • Rüzgarlı havalarda yüzünüzü korumadan dışarı çıkmayın.
      Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler