YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    8 Sushi Efsanesi - Doğru mu Yanlış mı?

    Sushi hakkında etrafta söylenenlerden hangisinin doğru, hangisinin yanlış olduğunu merak ediyorsanız burada öğrenebilirsiniz!

    Belirli günlerde sushi yemeyin

    Yanlış

    Bunu etrafımda daha önce çok duyduğum oldu. Belki yıllar önce, restoranlar balığı her gün taze almadığı zamanlar için geçerli sayılabilir. Ama eğer iyi bir sushi restoranına gidiyorsanız balıklar her zaman taze olacaktır.


    Her zaman soya sosu kullanmalısınız

    Yanlış

    Hiçbir şekilde her zaman soya sosu kullanmanız gerekmiyor. Aslında sushi şefi işini iyi yapıyorsa, balığın hazırlık süresince her aşamada lezzetlendirilmiş olması gerekiyor ve bu durumda sushi'nin soya sosa ihtiyacı kalmaması gerekiyor.


    Balon balığı yemek sizi öldürür

    Hem doğru hem yanlış

    Evet, balon balığı tetratodoksin içeriyor ve zehirli olduğu için sizi öldürebilir. Ama bu işin eğitimini alan kişiler, balığı doğru bir şekilde hazırladıklarında toksini balıktan ayrıştırabiliyorlar ve balık zehirsiz hale geliyor. Bu işin çok sıkı bir eğitimi var ve genel olarak balon balığından ölümler amatörler yüzünden gerçekleşiyor.


    Sushi yerken sake içmek zorundasınız

    Yanlış

    Japonya'da geleneksel olarak sushi'nin yanında sake içilmiyor. Sake ve sushi'nin ikisi de pirinçten yapıldığı için tatlarının arasında büyük bir kontrast yok - belki de bu yüzden Japonlar ikisini bir arada tüketmemeyi tercih ediyorlar. Elbette isterseniz içebilirsiniz, ama bu geleneksel bir şey değil.


    Barda oturmanız lazım

    Doğru

    Barda oturmak, şefe daha yakın olmak demek. Hatta belki şefle konuşup ona iltifatlar yağdırıp en taze balıkları kapabilirsiniz!


    Sushi sağlıklıdır

    Yanlış

    Birisi tempura mı dedi? Evet belki Japonya'da yenilen klasik sushi sağlıklı olabilir, ama sushi batı ülkelerine geldiği andan itibaren üzerine eklenilen değişiklerle birlikte kalorilerde eklenmiş oldu. Tempura'da kullanılan acılı mayonez sosu ve kızartma işlemini düşünün - evet tadı çok güzel, ama sağlıklı yemekler listesine giremez.


    Orkinozun göbeği gibisi olamaz

    Yanlış

    Orkinoz, çok yakın zamana kadar popüler bir balık değildi. Çok ağır bir tadı olduğu için Japonlar hep daha hafif balıkları tercih etmişlerdir. Ve eskiden insanlar orkinozu sadece spor amacıyla yakalarlardı, yakaladıktan sonra bir fotoğrafı alınır ardından ya denize geri atılır ya da kedi maması olurdu. Şimdilerde ise orkinoz'un fiyatı 1 milyon dolara kadar çıkabiliyor!


    Restorandayken Çin çubuklarınızı birbirine sürttürmeyin

    Doğru

    Eğer iyi bir sushi restoranındaysanız, Çin çubuklarını birbirine sürtmeniz bir küfür olarak anlaşılabilinir. Bunu yapmanız, Çin çubuklarının ucuz olduğunu düşündüğünüz anlamına geliyor. O yüzden yapmamaya çalışın.

    BONUS: AĞZININ TADINI BİLENLERE DANA ET ŞİNİTZEL


    Chef GPT

    En Çok Aranan Haberler