YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    8 Ülkeden 8 Muhteşem Sokak Yemeği

    Şüphesiz en lezzetli sokak yiyecekleri Türkler'in! Peki ama yurt dışında sokaklarda neler satılıyor? İşte dünyaca ünlü, mutlaka tadına bakılması gereken o yiyecekler.

    Vietnam

    Vietnam'ın ''Banh Mi'' isimli leziz sandviçi, size, bugüne kadar tadına baktığınız tüm sandviçlerden daha lezzetli gelebilir. Baget ekmeğin arasında salam ya da ister sosis, patetes ve bol yeşillik koyularak hazırlanıyor. Sadece sandviç ekmeğinin bile lezzeti başlı başına bir harika. Fransız işgalinden miras kalan Banh Mi mutlaka denenmesi gereken bir sokak lezzeti.


    Rio de Janeiro

    Rio'da lokantalar, kafeler ve restoranlar pahalı olduğu için sokak yemeklerine talep çok. En çok tüketilen sokak yemeği ''Pao de Queijo'' isimli peynirli sandviç. Plajlar ise haşlanmış ve ızgara karides satıcılarının hakimiyetinde. Sokak kebapçıları da oldukça lezzetli etler sunuyor. Sıcaktan bunalanlar için buz gibi Hindistan cevizi suyu hazır. Hem de cevizin içinden.


    İspanya

    Türkler'e özgü olan tulumba tatlısının uzun ve yuvarlağı olan, özellikle sabahları sıcak olarak tüketilen Churros, İspanya'da erimiş çikolata ile tercih ediliyor. Çok uygun fiyatlı ve inanılmaz lezzetli.


    Napoli

    Çok lezzetli, doyurucu ve ucuz olan yağda kızartılan pizza, Napoli'de zenginden fakire tüm halkın severek tükettiği bir lezzet. Kızartma ağır gelirse normal pizza dilimlerini tercih edebilirsiniz. Peynirli gözlemeye benzeyen Focaccia Di Recco, özellikle denenmesi gereken sokak lezzetleri arasında.


    Amsterdam

    Amsterdam'da sokak satıcıları en çok sandviç tüketildiğini biliyor ve çeşit çeşit sandviç üreterek satışa sunuyor. En çok tercih edilen çeşit ise küçük arabalarda satılan, bol soğanlı salamura ringalı sandviçler. Sandviçin arasına öylesine çok peynir koyuyorlar ki, insan yemekte zorlanıyor.

    Özgürlükler Şehri Amsterdam


    Amerika

    Amerika'dan dünyaya yayılan ve en bilinen sokak lezzeti Hotdog. Bildiğimiz sosisli sandviç. Hardal, ketçap, kızarmış soğan parçacıkları ile satılan ve Tuzlu Pretzel olarak da bilinen sosisli kokusuyla da mest ediyor.


    Prag

    Prag'ın en sevilen sokak yemeklerinden biri olan Smazeny Syr, 1,5 cm kalınlığında ve tost dilimi büyüklüğündeki peynir, un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulanıp, tavada kızartılıyor. Yanında patates kızartması ile servis ediliyor.

    Hayal Dünyasına Seslenen Şehir: Prag


    Bangkok

    Sokak lezzetlerinin en çeşitli olduğu yer olan Bangkok Tezgahlarında ne ararsanız var. En sevilenler, kızarmış erişte. İplere asılmış, nar gibi kızarmış tavuklar ve ördekler ağız sulandırıyor. Kızarmış deniz mahsulleri, çekirdek gibi yenen haşlanmış minyatür karidesler, ızgara kedi balığı, çeşit çeşit çorba, isteyenlere kızarmış böcekler. Acılı, tatlılı onlarca sos. Papaya salatası mutlaka tadılmalı.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler