YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Acılı Yemekler Yaşam Süresini Artırıyor!

    Bir dahaki sefere siz Hint yemeği önerdiğinizde ve arkadaşlarınız hamburgerden yana oy kullanırsa onlara bilimin acılı yemeklerin hayat kurtardığını ve şiddetle tavsiye ettiğini söyleyin.

    Tabii ki, burada “Ateşli Cipsler”den veya nükleer seviyedeki acılı buffalo kanatlarıyla kendinizi zorla çift porsiyonla besleyin demiyoruz.

    Ama BMJ Araştırma Derneği‘nin yaptığı çalışmanın şu kadarını aktarırsak; '' Kurutulmuş veya taze kırmızı biber ile hazırlanmış yemekleri düzenli bir şekilde tüketen insanların, daha uzun yaşadığını ve tüketmeyen insanlara nazaran daha az hastalanıyor''

    Aradaki bağlantı nedir ?


    Düşük Kanser Riski ve Sağlıklı Bir Kalp

    Pul biberin ana bileşeni bioaktif beta sayesinde düşük kanser riski, azalmış mide-bağırsak rahatsızlakları ve daha iyi kalp damar sağlığı arasında kuvvetli bağlantılar olduğunu gösteren pek çok araştırma bulunmaktadır. Bu çalışmalar, betanın geniş kapsamlı enfeksiyon giderici özelliklerinin, acılı yiyeceklerin vücuda sunabileceği eşşiz faydalarının arkasında yatan sebep olduğuna işaret ediyor.


    Dengelenmiş Mide ve Kan Şekeri Seviyesi

    Bu acılı baharatların mikrobiyomun ve flora bağırsağı üzerinde güçlü etkisi vardır. Aynı zamanda glikoz dengesini geliştirerek, diyabet gibi metabolik sendromların riskini azalttığı görülmüştür. Yani, yiyeceklerin daha kolay sindirmesi ve şekerin normal seviyede dağıtılması şeklinde vücudunuzun ekosisteminin dengelemesine yardımcı olur. Tam da, insulin direnci veya diyabet gibi problemler yaşamaya yatkın olduğunuz zamanlarda.


    Kilo Almayı Engelleri ve Kilo Kaybını Destekler

    Acılı yiyeceklerin uzun yaşam ile arasındaki diğer bağlantı ise gerçekten iştahınızı keser ve obezite riski ve bununla gelen bir çok rahatsızlık riskini düşürür. Acılı gıdalar kilo kaybına iki yolla yardım eder:
    • Acıyı hafifletir – egzersizi ve bir önceki yaralanmaların iyileştirilmesini kolaylaştırır.
    • Metabolizma yükselir – Yağ yakıcı özelliklerinizi zirveye taşır.

    Yani genel olarak ,acılı yiyecekler hem problem haline gelmeden önce hem de daha sonra obezitenin getirdiği birçok sayıdaki rahatsızlıkla savaşmada yardımcı olur.


    Bağışıklığı Güçlendirir ve Enfeksionlarla Savaşır

    BMJ çalışmaları aynı zamanda kadınlarda enfeksiyon sonucu yaşanan ölümlü vakaların, pul biber gibi artan acılı yiyecek tüketimi ile azaltığını not etmiştir. Beta tüketimi ve gelişen fiziksel sağlık arasındaki bağlantı pek çok diğer çalışma ile desteklenmiştir; bu aynı zamanda bakteri büyümesini durdurma kapasitesine desteği ile de ilişkilendirilir.


    Çalışma Kısıtlamaları

    Pek çok tepki çeken BMJ çalışmaları, kendi kısıtlamalarını not etmiştir. Örneğin, CNN’in aynı çalışma üzerinde durduğu makalesinde not ettiği daha ileri seviye yaşam stili alışkanlıkları gibi uzun yaşamı etkileyen diğer faktörlerin üzerinde durmadığını bilmektedir. Pişirme metodları ve baharatların sindirimi ve bileşenleri gibi farklılık yaratabilecek diğer değişkenler yüksek miktarda baharatlanmış gıdalar ve azalan ölüm oranları arasında çizilen bağlantıda değişiklik yapabilirdi. Dahası, BMJ bunun sadece bir kültür (Çin) üzerinde yapılmış kontrollü ve gözlemsel bir çalışma olduğunu kabul etmiştir. Bu yüzden eğer çalışma bir başka çevreye taşınsa bile sonuçlar farlılık gösterebilirdi.


    Kalan Gerçekler

    Ama her sonuç olarak, acılı pul biber ile baharatlanmış yemekler ve bunların pozitif sağlık faydaları arasında açık bir bağlantı olduğu görülmektedir. İnsanlar bu iyileştirici ve dengeleyici malzemeler ile baharatlandırılmış yemeklerin yıllardır tadını çıkarmaktadır. Bu kadim acıların faydaları derin. Bilim dünyası bu sağlığın etkin güçlerine ilgi duydu ve yaralarını izleme ve ölçme görevini ele aldı. Tabii ki ödül toplamak için acı çekmenin bir sebebi yok. Daha acının daha sağlıklı olduğuna işaret eden bir kanıt yok. Sadece biraz fazladan baharat tabağınızdaki çeşni kesiti üzerinde güçlü bir etki bırakabilir - ve muhtemelen hayatınızın canlılığı ve süresi üzerinde.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler