YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Adını Ustalarından Alan Lezzet Şöleni 5 Mekan

    Usta işi bir lezzetle karşılaşmak çok da kolay bir şey değil. İsminde "usta" geçen her mekan, yüksek doz lezzet vaad edemiyor. Hakiki lezzetin ve ustanın peşinden gitmek isteyenler için ise beş önerim var.

    Gaziantepli Mehmet Usta

    Cerrahpaşa’da yer alan Gaziantepli Mehmet Usta, listenin en öne çıkanlarından kuşkusuz. Mekan, dekoruyla sizi kapıdan girdiğiniz anda 90’lı yıllara götürüyor. 1993 yılından beri şimdiki yerinde yer alan Mehmet Usta, menüsüyle de Gaziantep’e zamanda yolculuk yapmanızı sağlıyor. Her şey muazzam derecede güzel. Özellikle de Lahmacun üzerine ne söylesem az. Kebapların da tadına baktıktan sonra mutlaka Künefe de yemenizi öneririm. Oldukça başarılı.

    Adres: Cerrahpaşa Mahallesi, Koca Mustafapaşa Caddesi, No 126, Fatih

    Çiğ Köfteci Ali Usta

    Çiğ köfteci Ali Usta’nın son aylardaki yükselen popülerlik grafiğine bakınca, tekrar tekrar gidip ziyaret etmek mecburi görevlerden birine dönüştü. Çiğ köfte konusunda yüksek bir lezzet vaad eden Ali Usta, yerken de eğlendirmeyi es geçmiyor. Müşterilerine şaka yollu takılması ve hiper aktif hareketleri gün geçtikçe onun şöhretine şöhret katmakta. Uzun yıllardır Eminönü-Sirkeci’de yer alan Ali Usta’nın, hem yaptığı çiğ köftenin lezzetine hem de muhabbetine doymak mümkün değil.

    Adres: Sirkeci

    Kebapçı Enver Usta

    Görsel: Harbiyiyorum.com

    Enver Usta’nın seveni çok. Fiyat ve lezzet performansı açısından oldukça memnun ediyor. Lezzetli bir kebep yemek için kesinlikle uğramanız gereken mekanların başında yer alıyor. Kemikli Tavuk ve Tavuk Beyti favorilerden. Yolunuzun Beyoğlu’na düşmesini beklemeden, ilk fırsatta gitmenizi öneririm.

    Adres: İlk Belediye Caddesi. Cem İş Merkezi. No:19 Şişhane – Beyoğlu

    Dönerci Şahin Usta

    Mekanın isminin içine usta kelimesi girince, kebap ağırlıklı bir liste yapmamak mümkün görünmemekte. Hataylı olan Şahin Usta, mesleğe 1960 yılında Kapalıçarşı’da başlamış. 1969 yılında da Dönerci Şahin Usta adıyla kendi dükkanını açıyor ve küçücük bu yerde lezzet şöleni yaşatıyor. 2010 yılında vefat eden Şahin Usta’nın adı, mekanında müdavimleri ve yeni keşfedenler sayesinde anılmaya devam etmekte.

    Adres: Kapalıçarşı, Molla Fenari Mahallesi, Kılıççılar Sokak, No 9, Fatih

    Dondurmacı Yaşar Usta

    Görsel

    O kadar kebapların üstüne, içimizi ferahlatmanın tam zamanı. Dondurmacı Yaşar Usta, derdimize derman olman için hazır. Özelliklede karadutlu dondurması yiyenleri mest etmekte. Hakiki Sorbe yemek için de en doğru yerlerden birinde olduğunuzu hatırlatmak isterim.

    Adres: Bostancı, Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Cd No:33, Kadıköy

    fooduristik.com

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler