YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Aklımızı Başımıza Aldık: Bu 20 Gıdanın Girdiği Eve Doktor Girmiyor!

    1. Tavuk

    Burada bahsedilen tavuk tabi ki kızarmış nugget'lar değil ızgara tavuk göğsü. Tavuk göğsü hem sağlıklı ve hem de yağsız protein içermesi açısından oldukça faydalıdır.


    1. Zeytinyağı

    Günde iki yemek kaşığı zeytinyağının, aralarında kemiklere ve beyin fonksiyonlarına faydayı da içeren birçok faydası vardır.


    1. Sarımsak

    Sağlık açısından faydalı antioksidanlarla dolu olan sarımsak, bazı kanser türleri riskini azaltır ve hafızayı kuvvetlendirir.


    1. Kinoa

    Lif ve protein içeriği yüksek kinoalar vücudumuzun üretemediği 9 temel aminoasiti içerir.


    1. Yoğurt

    Sütün vücudumuz için yararlı olduğunu hepimiz biliriz. Peki yoğurdun, sütün tüm faydalarını içerdiğini biliyor musunuz? Sağlıklı kemikler ve dişler için elzem olan kalsiyum deposu yoğurt kasların inşası için gerekli olan protein içerir ve mikroplarla savaşan bakterilerin saysını artıran kültürleri aktive ederek daha sağlıklı bir sindirim sitemi sağlar.


    1. Elma

    Günde 1 elma doktordan uzak tutar derler ve elma bu şöhretini gerçekten hak ediyor. Elma hem bağışlık sistemini güçlendirici C vitamini açısından çok zengin olup, kanserle savaşan antioksidanlar ve lif içerirler hem de 100 kalorinin altındalar! İşte tüm bunlar, elmayı market alışverişinize eklemeniz gereken hem ucuz hem sağlıklı gıdalar listesine sokuyor.


    1. Muz

    Muz, 360 miligramdan fazla potasyum içerir. Muz yemeye devam!


    1. Çilek

    Çilek harika folik asit kaynağıdır. Günlük C vitamini ihtiyacımızın %100'ünden fazlasını karşılar ve antioksidanlar açısından oldukça zengindir.


    1. Yaban mersini

    Yaban mersini yenebilecek en sağlıklı meyvedir diyebiliriz. Bu mavi süper kahraman, tüm meyveler arasında en yüksek antioksidan kapasitesine sahip olan meyvedir. Yaban mersini; kan basıncını düşürmeye yardımcı olur, hastalıklarla ve yaşlanmayla bağıntısı olan serbest radikalleri nötralize eder, beyin sağlığını geliştirir, göz sağlığını korur ve doğal antidepresanlardır. Hiç fena değil.


    1. Domates

    Her yere bulunabilen domatesin içindeki karoten cildinizi korur, likopen cildinizi UV'nin zararlarına karşı daha az hassas yapar ve çoğu erkekte prostat kanseri riskini azalttığı bilinir.


    1. Havuç

    Hem yemesi kolay hem de A, C ve K vitaminleriyle ve folik asit ile lif dolu bir sebze. Her yemeğin yanına yakışması da cabası.


    1. Ispanak

    Çeşitli mineraller, vitaminler, lif, protein ve antioksidanlar içermesi kanseri önlemeye, kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur ve sağlıklı bir cilde katkı sağlar. Temel Reis'in favori yiyeceği olmasına şaşmamalı!


    1. Pancar

    Besleyici değeri açısından tam bir güç deposu olan pancar folik asit, lif ve bol bol vitamin içerir.


    1. Konserve ton balığı

    Düşük kalorili ve protein, omega 3 yağ asitleri, B vitamini, selenyum ve D vitamini ile dolu olup kan damarlarının fonksiyonunu iyileştirmekten kilo vermeyi hızlandırmaya kadar çeşitli faydalar sağlar. Bir taşla on bir milyon kuş! Ama siz yine de kuşları vurmayın...


    1. Chia tohumu

    Aztek'lerin mucize gıda olduğuna inandığı Chia tohumlarının kalorisi düşüktür ve besleyici özelliği yüksektir. Antioksidanlarla doludur. Protein ve Omega-3 yap asitleri açısından zengindir. Spor performansını, spor içecekleri kadar yükselttiği gösterilmiştir.


    1. Kuruyemiş

    Badem, fındık, yer fıstığı gibi kuruyemişler protein deposudur ve kalp için sağlıklı atıştırmalıklardır.

    BONUS: YOĞURTLU YAZ PUDİNGİ


    1. Mercimek

    Mercimek ete alternatif bir protein kaynağıdır. Bu yüzden vejetaryenler ve et tüketimini azaltmak isteyenler için mükemmel bir gıdadır.. Antioksidanlar açısından da zengindir.


    1. Esmer pirinç

    Kanser riskini düşüren ve kireçlenme riskini azaltan selenyum açısından zengin olan esmer pirinç, yüksek lif içeriğinden bağırsak fonksiyonlarını artırır ve kilo vermeye yardımcı olur.


    1. Yumurta

    Diğer bir harika protein kaynağı olan yumurta hem hızlıca hazırlanıp yenebilir hem de her bütçeye uygundur.


    1. Bitter çikolata

    Listeyi hem sağlıklı hem de lezzetli bir gıda ile sonlandıralım! Bitter çikolata sağlığınızı olumlu yönde etkiler ve yeryüzündeki en iyi antioksidan kaynaklarından biridir.

            • -
              Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler