YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Aklınızın Bir Köşesinde Bulunması Gereken, Hazırlaması Kolay 7 Atıştırmalık

    Yemekler arasında acıktığınızda bir paket cips veya kurabiye yemek kolay geliyor olabilir ama onun yerine kendinizin hızlıca hazırlayabileceğiniz bu alternatif atıştırmalıklar aynı zamanda daha da sağlıklı.

    1. Çilekli muzlu smoothie

    Yapması sadece birkaç saniye alan bu içecek aynı zamanda dondurma veya dondurulmuş yoğurda göre de harika bir sağlıklı alternatif. 1 bardak vanilyalı yoğurt, 1 bardak dondurulmuş çilek, 1 bardak dondurulmuş muz ve 1/4 bardak portakal suyunu pürüzsüzleşinceye kadar blenderda çırpın. Damak zevkinize göre farklı dondurulmuş meyveler de kullanabilirsiniz.

    Çilekli Tart tarifi için tıklayın.


    1. Şekerli atıştırmalık simitler

    Bayatlamış simitlerinizi çöpe atmayın ve bu tatlı atıştırmalıklara çevirin. Simitleri ortadan kesip fırın tepsisine dizin. Herbirinin üzerine yağ sürün ve üzerlerine şeker ve tarçın serpiştirin. 160 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Ardından simitlerin diğer tarafını çevirip ve yine yağ sürüp tarçın ve şeker ekleyerek 10 dakika daha pişirin ve biraz soğumasını bekleyip sonra yiyin.


    1. Şiş meyveler ve yoğurtlı sos

    Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar arıyorsanız aradığınız burada. Çilek, ananas, muz vb meyveleri bir ısırıklık parçalara bölerek çöp şişlere dizin. Sos olarak 1 bardak az yağlı ekşi kremayı iki çay kaşığı şeker ve limon suyu ile karıştırın. Son olarak üzerine tarçın şekeri serpiştirin.


    1. Peynirli kraker karışımı

    Marketlerde satılan ve içinde dolu koruyucu madde olan hazır kraker karışımları yerine bu hem sağlıklı bir alternatif hem de yapması sadece birkaç saniye sürüyor. 3 bardak mısır gevreği, 1 bardak peynirli kraker, 2 bardak çubuk kraker, 3/4 bardak rendelenmiş parmesan peyniri, biraz sarımsak tozu, 1-2 kaşık erimiş tereyağını bir kapta karıştırın. Karışımı fırın tepsisine yayın ve 160 derecelik fırında arasıra karıştırarak (elinizin yanmamasına dikkat edin) pişirin. Yemeden önce soğumasını bekleyin.


    1. Karamelize edilmiş patlamış mısır

    Bu lezzetli tarif film gecelerinde tatlı isteğinizi karşılayacak. 1/3 bardak tereyağını 1 kaşık bal ve biraz tuzla karıştırıp eritin. 12 bardak patlamış mısır ile 1 bardak pekan cevizini karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdının üzerine yayın. 160 derecelik fırında 15 dakika pişirin, elinizin yanmamasına dikkat ederek arada sırada karıştırın. Yemeden önce soğumasını bekleyin.


    1. Pide ekmeğiyle pizza

    Pizzanın lezzetinden vazgeçmeden daha sağlıklı bir alternatif sunan bu tarifin daha da sağlıklı olması için beyaz pide ekmeği yerine tam buğday ekmekli pide kullanın. Yuvarlak pide ekmeğini üçgen dilimler şeklinde kesin. Üzerine doğranmış domatesler ve yeşil biberler yerleştirip pide altın rengi alana kadar fırında pişirin. Ardından üzerine doğranmış cheddar peyniri serpiştirip tekrar fırına atın ve peynir eriyene kadar tekrar pişirin.


    1. Nutellalı soğuk içecek

    Bazen insanın çikolata ihtiyacını karşılamasının en iyi yolu buz gibi çikolatalı bir içecektir. Bu tarif hem lezzetli hem de kalsiyum dolu. 3/4 bardak süte 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında Nutella ekleyip bardakta hızlıca karıştırın ve üzerine yarım bardak maden suyu dökün. Afiyet olsun.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler