YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ananelerin Sır Gibi Sakladığı Yemek Tariflerini Ele Geçirdik!

    İyi ve güzel yemek yapan eski topraklar tarifleri hakkında sır verip sır vermezler. Bütün malzemeler aynı olsa bile hiçbir zaman aynı tadı yakalayamayız. Neden? Çünkü yemeklerine kattıkları en ufacık baharat değişikliği ya da kullandıkları yağ bile lezzeti değiştirebiliyor. Sizler için sandıkların altına saklanan o tarifleri ele geçirdik!

    Gamze teyzenin dillere destan dondurması!

    Gamze teyzenin yıllardır yaptığı, çocuklarına, torunlarına ve hatta torunlarının torunlarına hazırladığı dondurma tarifini kimse ele geçiremedi ama biz başardık! Nasıl olduğunu sormayın o da bizim sırrımız. İşte Gamze teyzenin dillere destan ev yapımı dondurmasının tarifi!

    Ev Yapımı Dondurma Tarifi Burada


    Tuba ninenin efsane kek tarifi!

    Bilenler bilir, özellikle erkek çocukları büyüyüp de evden ayrıldıklarında annesi gibi yemek yapan kadınları tercih ederler. Ve özellikle kadınlar yemek konusunda eşlerinin annelerini kendilerine rakip görürler. Sizin de eşiniz yaptığınız kekleri yiyor ama her zaman annesinin kekini övmekten de geri kalmıyorsa emin olun ele geçirdiğimiz bu tarifle eşinizin annesini bile şoke edeceksiniz. Uzun uğraşlar sonucu Tuba nineden aldığımız dumanı burnunda kek tarifi ile parmaklarınızı yemeye hazır olun!

    Mis Kokulu Kek Tarifi Burada


    Billur annenin her derde deva çorbası!

    İnternette olsun yemek kitaplarında olsun her çeşit çorba tarifine ulaşabilirsiniz. Ama hiçbiri Billur annenin çorbası kadar yumuşacık, lezzetli ve kase kase içirecek kadar hafif ve sağlıklı değil. Kızından, gelinine hatta komşularının bile peşine düştüğü o güzelim çorbanın tarifine uzun uğraşlar sonucu biz ulaştık.

    Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Burada


    Demet hanımın ev yapımı mis yoğurdu!

    Şimdi hemen ''E tabi Demet hanımın ki kadar güzel olmaz o taze süt kullanıyordur!'' İşte burada yanılıyorsunuz... Özellikle kendisine sorduk ve; ''Eskiden herkesin kapısının önünden sütçüler geçer litrelerce alırdık, En güzel yoğurt taze sütten yapılandır tabii ama benim tarifimle her sütle aynı lezzetti yakalayabilirsiniz'' cevabını aldık. Denedik ve gördük ki o imkansız gibi gözüken tarif gerçekten de bizim elimize geçmişti. Tarife ulaşmak için katlandığımız tüm zorluklara değdi!

    Ev Yapımı Yoğurt Tarifi Burada


    Sibel babanenin tatlış kurabiyeleri!

    Sibel babanne semtinde de oldukça ünlü olan ve özellikle komşu çocukların bayıldığı, apartmana yayılan kokusunu alır almaz kapısını arşınladığı meşhur kurabiyelerinin tarifini günlerce uğraşlarımızdan sonra bizimle paylaştı.

    Tarçın Kurabiyesi Tarifi Burada


    Melis annenin makarnası!

    En ünlü restoranların bile menülerine giren anne makarnasını bir de Melis annenin tarifi ile deneyin!

    Safranlı ve Kabaklı Makarna Tarifi Burada


    Çiğdem teyzenin kısırıyla gençleşin!

    Çiğdem teyze kısırı öyle lezzetli, öyle güzel, öyle vazgeçilmez yapıyor ki, gelini ve kızı her seferinde onun kapısında bitiyorlar. Altın günlerinin ve komşuların ısrarla yaptırdığı bu kısır sayesinde Çiğdem teyze ve kızı asla yaşlanmadığını iddia ediyor. Sırrını sorduğumuz da ise, içine kattığı bol acıyı sebep gösteriyor. Çiğdem teyzeye göre bol acılı bu kısır onu genç tutuyor.

    Kısır Tarifi Burada


    Sezin haladan turşu kavurması

    Sezin hala tam bir İstanbullu olmasına rağmen genç kızken gittiği Karadeniz'de Turşu Kavurması yemiş ve yıllardır yapa yapa benim diyen Karadenizlilerden daha güzel ve lezzetli yapar hale gelmiş. Sezin halaya tarifini bizimle paylaştığı için teşekkür ediyoruz.

    Turşu Kavurması Tarifi Burada


    Ali dayının tenekede tavuğu!

    Bunca tontiş teyzemizin arasında Ali dayıya yer vermezsek haksızlık etmiş oluruz. Yıllar önce yemek yaparken etrafı çok kirlettiği için eşi tarafından mutfaktan kovulan Ali dayı çareyi bahçede yemek yapmakta bulmuş ve teneke içerisinde yaptığı tavukla hem eşinin hem ahbaplarının favori aşçısı olarak anılmaya başlanmış. Ali dayı Tenekede Tavuk yaparak elinin lezzetini ve başarısını kanıtlayınca eşi tarafından mutfak kendisine yeniden açılmış. Ali dayı mutfağı artık yalnızca ekmek kızartmak için kullanıyor.

    Tenekede Tavuk Tarifi Burada


    Siz de Büyüklerinizden Kalan Tarifleri Bizlerle Paylaşmak İsterseniz Hemen Mynet Yemek'e Üye Olun!


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler