YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Anne Babasının "Sağlıklı Beslenme" Israrı, Yedi Aylık Çocuğu Öldürdü

    Dünyanın en trajik ölümlerinden birisi Belçika'da gerçekleşti. Yedi aylık bebek, "doğal ürünler marketi" sahibi olan anne ve babasının beslenme düzenini değiştirmesi nedeniyle hayatını kaybetti. Biz bu kadar bilinçsizliğe inanamadık... Göz göre göre bir bebek ölüme gitti.

    Bebek beslenmesi, çocuğunuzun yaşayacağı yıllar için en önemli şey. Ufacık da olsa bir ihmal, belki de güçsüz ya da zayıf bağışıklıklı yaşamasına neden olabilir. Bununla ilgili doktorların yaptığı uyarılar, yabana atılmamalı. Doktorun beslenme önerileri dikkatle incelenmeli ve bebek için en sağlıklı beslenme düzeni oturtulmalı. Bunu yapmak yerine Belçika'da yaşayan bir çift, çocuklarının beslenme biçimlerini kendileri belirlemeye çalıştılar. Ancak sonuç hem inanılmaz hem de çok hüzünlü oldu.

    Yedi aylık bebeğin ebeveynleri, alternatif gıdalar satan bir market sahibi. Bu markette, alternatif beslenme biçimlerine uygun ürünler satılıyor. Vegan ve vejetaryen ürünler ağırlıkta, doğallık da aynı şekilde bu marketin satış yaparken vurguladığı prensiplerden birisi. Baba Peter S., oğulları Lucas'a bebeklerine üçüncü ayını doldurduktan sonra "süper yiyecek" olarak bilinen alternatif gıdalar verdiklerini, mama ile beslemediklerini doğrulamış. Lucas, dört ay boyunca sadece mısır sütü, pirinç sütü, kinoa sütü, siyah buğday gibi besinlerle beslenmiş ve yedi aylıkken 4 kilo 300 gram ağırlığına ancak gelebilmiş. Ancak Peter S, çocuklarını doktora getirmeye gerek görmediğini, çünkü kendilerine göre o sıralar çocuklarının gelişiminde ya da sağlığında bir sorun bulunmadığını söylüyor.

    kinoa

    Üstelik Lucas, bir gece kusmaya başlamış ve çift, çocuklarını doktora değil de "alternatif tıp" uzmanına götürmüş. "Alternatif tıp" uzmanı, çiftin bir an önce hastaneye gitmesini söylemiş fakat bebek Lucas, yolda hayatını kaybetmiş. Çift, yanlış bir şey yapmadıklarını düşünüyor. Avukatları ise Lucas'ın yeme bozukluğu olduğunu söyledi.

    Çiftin hakkında bebekleri rahatsızlanmasına rağmen doktora başvurmadıkları için soruşturma başlatılmış. Savcı, ölüme neden olduklarını söylüyor. Buna göre anne ve babanın 18 ay hapis cezasına çarptırılmasını istiyor.

    soym

    İnsanlığın alışkanlığı, tecrübesinden gelir. Binlerce yıllık tecrübe ve yaşanmışlıkla oluşturulan alışkanlıklardan birisi de beslenmedir. Eğer bu alışkanlığı yok sayarsanız, çocuğunuzun hayatıyla oynamanız kaçınılmaz. Çocuğunuz yeterince büyümeden ve ona yeterli beslenme eğitimini vermeden, beslenme biçimiyle ilgili radikal kararlar almasına da karşı çıkmalısınız ayrıca. Bilim düşmanlığı yaparcasına "Bu çocuk böyle büyüyecek" deyince sonuç bu oluyor. Yedi aylık bir çocuğun kinoa sütüyle ne işi olur Allah aşkına?

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler