YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Araştırma Sonucu: Çikolata Sizi Daha Akıllı Yapıyor!

    Haftada en az bir defa çikolata yiyenlerin hafızasının ve soyut düşünme yeteneğinin arttığı bulundu.


    Çikolata kalbiniz için yararlı, inme riskini azaltır ve hatta cildinizi güneşten korumaya yardımcı olur.

    Ama çikolatanın bilinen faydalarına bir yenisi daha eklendi: Çikolata sizi daha zeki yapıyor.

    Appetite dergisinde yayınlanan bir araştırmada, haftada en az bir kere çikolata yiyenlerin hafızlarında ve soyut düşünmelerinde gelişme kaydettikleri belirtildi.

    Araştımanın sözcülerinden Merrill Elias, Washington Post'a şunları söyledi:

    "Bu önemli bir ilerleme, çikolata bir dizi bilişsel alana etki ediyor."

    1970'lerde New York'ta bilişsel yetenek üzerine araştırmalara başlayan ve 1000'in üzerinde insanla çalışan Elias, başlarda insanın kan basıncı ile beyin performansı arasındaki ilişkiyi arıyordu.


    15 yıl Elias, katılımcılara yeme alışkanlıklarıyla ilgili bir dizi soru soruyordu. Ardından Gerogina Crichton isimli bir beslenme araştırmacısı, 1000 katılımcının üzerinde yani büyük bir denek grubuyla yapılmış bu çalışmayı çikolatanın beyin üzerindeki etkilerini incelemek için eşsiz bir fırsat olarak gördü.

    Haftada bir adet çikolatadan az yiyenler ve haftada en az bir adet çikolata yiyenlerin bilişsel test sonuçları ortalamalarını inceleyen araştırmacılar çikolata yemenin daha yüksek beyin fonksiyonlarıyla güçlü bir bağı olduğunu gördüler. Bu örneğin, bir telefon numarasını veya alışveriş listesini akılda tutmak gibi günlük işleri daha iyi yapmak veya bir yandan konuşurken bir yandan araba kullanmak gibi iki işi aynı anda yapabilme konularında daha iyi olmak anlamına geliyordu.

    Akıllı insanların mı daha fazla çikolata yeme eğiliminde olduğu, yoksa çikolatanın mı beyin fonksiyonlarını yükselttiğini anlamak için araştırmacılar 18 sene önce de bilişsel test uygulamış 330katılımca odaklandılar. Gördüler ki bilişsel yetenek çikolata yiyip yememeyi etkilemiyor.

    "Araştırmamız kesin olarak gösteriyor ki, bilişsel yetenek çikolata tüketimini etkilemiyor, çikolata tüketimi bilişsel yeteneği etkiliyor."

    Daha önce yapılan araştırmalarda da, çikolatada da yer alan flavanol isimli yapı taşının beyin fonksiyonlarını yükselttiği gösterilmişti. 2009 yılında yapılan bir araştırmada yüksek miktarda flavanol içeren sıcak çikolata içirilen katılımcıların zihinsel aritmetiği daha kolay yaptıkları görülmüştü.

    2014 yılında yapılan bir araştırmada ise kakao açısından zengin bir beslenme şeklinin yaşlılarda bunama benzeri hafıza kaybını azalttığı görülmüştü.

    Ancak araştırmanın sözcüsü Elias, insanların kafalarını çikolatalı gofretlere gömmesini tavsiye etmiyor:

    "Şu an için söyleyebileceğimiz şey suçluluk hissetmeden az miktarda çikolata yemenin faydalı olduğu."


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler