YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bayat kek değerlendirme: Bayatlamış kekle yapılan 5 tarif

    Kek, her mutfağın vazgeçilmezidir. Yapımı kolaydır, her misafire sunulabilir. Üstelik hiçbir çocuk keke hayır demez. Buna rağmen bazen yaptığımız kekin tamamını bitiremeyiz ve özene bezene hazırladığımız kek bir kenarda kalıverir ve bayatlar. Çöpe mi atalım peki? Hayır asla atmayın. Bayat kek değerlendirme için ne yapabiliriz dedik ve ortaya 5 enfes tarif çıkardık, buyursunlar.

    Bayatlamış, yenilebilir yiyecekleri israf etmemek için onları yeniden değerlendirmeye karar verdik. Her evde pişen, hemen hemen herkesin severek tükettiği kek de bu bayatlamış, yenilebilir yiyeceklere bir örnek. Bayatlamış keki çöpe atmak yerine onlardan lezzetli tarifler yapabilirsiniz. Bayat kek değerlendirme nasıl yapılır diyorsanız sizler için birbirinden leziz tarifler hazırladık.

    TRUFF TARİFİ

    Kakaolu kekiniz arttıysa truff yapmaya ne dersiniz?

    Bunun için biraz parça çikolataya, kremaya, dövülmüş fındığa ve cevize ihtiyacımız var. Keki rondodan geçirip, çikolatayı da benmari usulü eritelim. Tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde toplar yaptıktan sonra zevkinize göre hindistan cevizine, kakaoya, dövülmüş Antep fıstığına bulayarak servis edebilirsiniz.

    KUP YA DA PASTA

    İster kakaolu olsun, ister sade... Her çeşit artan kekinizi kup ya da pasta yaparak değerlendirebilirsiniz.

    Muzlu, vanilyalı, çilekli veya çikolatalı puding pişirelim. Kalan kekimizi ufalayalım. Seçtiğimiz pudingle uyum sağlayacak meyveleri yıkayıp doğrayalım. Kup bardağının alt kısmına puding, ortasına ufalanmış kek ve meyve sonra tekrar puding koyalım. Soğuttuktan sonra üzerini meyvelerle veya krem şantiyle süsleyelim.

    Bu tarifi borcam içerisinde hazırlayıp pasta gibi de servis edebiliriz.

    YALANCI CEZERYE

    Damakta bıraktığı o leziz tada bayılacaksınız!

    Birkaç adet havucu rendeleyip soteleyelim. İçine ufalanmış kek parçaları, iri dövülmüş ceviz, toz şeker, vanilya ve biraz su ekleyelim. Yoğurup yuvarlak toplar yapalım ve Hindistan cevizine bulayalım.

    KURABİYE

    ''Kekten kurabiye mi olur?'' demeyin. Hem de enfes olur. Kekinizi rondodan geçirip un kıvamına getirin ve kurabiye hamurunuzla harmanlayın. Bir başka yöntem ise rondodan geçirilmiş kek parçalarına yumurta, süt ve yağ katarak yoğurup, şekillendirip fırında pişirmektir.

    AY ÇÖREĞİ

    Ay çöreğini sevmeyen var mı? Sade ya da çikolatalı kekiniz arttıysa işte bu gördüğünüz ay çöreğini deneyin derim.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler