YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Astım Krizine En Etkili Çözüm

    Her gün tüketeceğiniz limon suyu kürü ile astıma karşı savaş açmanız mümkün. Limon kürü aynı zamanda astım tedavisinin en doğalı!

    Astım, solunum yollarının süregelen bir iltihap sonucu aşırı derecede duyarlı olmasına ve bazı etkenlerle zaman zaman daralmasına neden olan bir solunum yolu hastalığıdır. Bu iltihap hasta olan kişinin nefes almasını zorlaştırabilir ve bazı atak durumlarında kişinin nefes alması neredeyse imkansız hale gelir.

    Limon dünyada en çok sevilen ve mutfaklarda en fazla kullanılan yiyeceklerden biri. Çiğ limon suyu ise antioksidan ve anti-kanser özelliği ile biliniyor ve yüzyıllardır pek çok hastalık için ve vücudu arındırmak amacı ile kullanılıyor. Limon suyunun kullanımının vücuda sayısız katkısı var, ayrıca astım ataklarını da kontrol altına alabiliyor.


    Peki limon suyu astıma nasıl iyi geliyor?

    Araştırmalara göre C vitamini bağışlılık sisteminizin güçlenmesine yardımcı oluyor ve bu sayede vücudunuz astım atağını tetikleyen dış faktörlere daha dayanıklı bir hale geliyor. Limon suyunun pek çok astım hastasına iyi geldiği gözlemlenmiş.

    Limon suyu, ayrıca akciğerin güçlenmesini ve daha rahat nefes almasını da sağlıyor. Güçlü bir antioksidan olan limon suyu, ciğerlere dolan herhangi bir zararlı madde ile savaştığı için de ataklara iyi geliyor.


    Astım için limon suyunu nasıl kullanmalıyız?

    Yarım çay kaşığı taze limon suyunu bir bardak su ile karıştırıp yemeklerden önce tüketmek vücuda iyi geliyor. Bu dozu yatmadan önce ve uyandıktan hemen sonra da içerseniz olumlu sonuçlar elde edeceksiniz. Zencefil de bu tarz iltihaplara karşı iyi gelen besinlerden biri. Tıkanmış olan havayollarını açmaya yardımcı oluyor.


    Limon suyunun diğer faydaları

    pH alkali durumunu dengeler.
    – Kanın temizlenmesine yardımcı olur.
    – Kan şekerini dengeler.
    – Kilo kaybına yardımcı olur.
    – Kemik erimesine karşı savaşır.
    – Bağışıklık sistemini güçlendirir.
    – Öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir.


    Limon suyu tarifi

    İki gün boyunca sadece limon suyu ve suyu karıştırarak için. Her sabah uyandığınızda yarım litre suya bir tam limonun suyunu sıkıp tüketin. Sindirim sisteminize de yardımcı olması ve daha fazla enerji alabilmeniz için suyu ılık olarak da tüketebilirsiniz.

    Limonun faydaları nelerdir?


    En Çok Aranan Haberler