YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ayrılık Acısını Atlatmanıza Yardımcı Olacak En İyi 8 Yiyecek

    Başka hiçbir şey olmasa bile, Brad ile Angelina'nın ayrılığı kim olursanız olun ayrılıkların herkesin başına geldiğinin avuntu veren bir hatırlatıcısı.

    İnsan magazinden bihaber bile olsa bir ayrılık haberi kesinleşince empati duymak kaçınılmaz oluyor. Eğer siz de ayrılığın "her iki tarafın da hayatındaki güzel bir sayfanın doğal bir bitişi" olarak ortaya çıktığı pürüzsüz, nazik ve şefkatli ayrılıklar yaşayan kişilerdenseniz, bu harika, olduğunuz yere oturabilirsiniz. Biz acınası, duygusal olarak beceriksiz çoğunluk için ayrılıklar berbattır, bazen çirkinleşir ve o iç huzuru bulmak biraz zaman alabilir. Ama şunu bilmenizi istiyorum: Yemekler işe yarayabilir.

    Kendimi ayrılıklar (özellikle terk edilmeler konusunda) konusunda uzman olarak niteleyebilirim. Aşağıda ayrılık acısını yiyerek geçirme rehberi yayınlıyorum. Ayrılığın ilk günleri etraftan ekstra destek görürsünüz ve her şey göz yaşı buğusu içerir. İlk hafta için önerim şu: Midenizin kaldırdığı şeyleri yiyin yeter. Ama ikinci haftaya girdiğinizde, işte her şey o zaman gerçek olmaya başlıyor, normal hayatınıza dönmeniz bekleniyor ama...

    Aşağıda en yardımcı olduğunu bulduğum yiyecekler. Kendiniz için en çok işe yarayan ayrıntıları siz belirleyeceksiniz ama ben her kategori için ben ve yakın arkadaşlarımda işe yarayan örnekleri listeledim.


    1. Eski sevgilinizin sevmediği ne yemek varsa.

    Bu kulağa aptalca veya acınası gelebilir, ama öyle değil işte. Hayatımızdaki diğer önemli alanlarda olduğu gibi, söz konusu yemek olunca da sevdiğimiz kişinin beğendiği yemeklere öncelik verip kendi sevdiğimiz yiyeceklerden ödün veririz. Bunu şu şekilde yazarsak daha net olur:

    "Sevgilimin pizza yemek istemiyor olması aslında iyi bir şey, sonuçta pizza benim için de iyi değil"

    "Bu akşam canım Hint yemeği çekiyor olsa da, bana eşlik etmesi için başka bir zaman başka bir arkadaşımı bulabilirim. Eminim sevgilimin (Hint yemeklerinden nefret eden) seçtiği restoran güzeldir."

    "Sevgilim domates sevmiyorsa domates sosuna domates koymam ne olacak, eminim tadı en az domatesli hali kadar güzel olur."

    "Sevgilim tavuk burger seviyor ve et burger kadar güzel olduğunu iddia ediyor. Bu kesinlikle aptalca bir iddia da olsa ben yine de beyaz et yiyeceğim."

    Tabi ki orta yolda buluşmak güzel, ama konu yemek olunca biraz fazla ileri gidiliyor. Üzümlü keke bayılan bir arkadaşım vardı, etrafta kuru üzümler varken hazırlaması hem hızlı hem de kolay bir atıştırmalık ve o da sık sık da yapardı. Ama erkek arkadaşı (şimdiki 'eski' erkek arkadaşı) üzümlü kek sevmezdi, bu yüzden de arkadaşım üzümlü kek yapmayı bıraktı çünkü sevgilisi üzümlü kek sevmiyorken üzümlü kek yapmanın ne anlamı vardı? Gün içinde yemek pişirmeye ayıracak zaten çok vaktiniz ve enerjiniz olmaz ve hep yanınızda olan ve pişirdiğiniz şeyleri yemeyi seven kişi, belirli bir yiyeceği sevmiyorsa o yiyeceği hazırlamak pek mantıklı gelmez.

    İlişkim sırasında vazgeçtiğim ve ilişki bitişini takip eden haftalar tekrar yemeye başlayıp teselli bulduğum yiyecekler arasında domates, avokado, kurabiye ve brownie'leri sayabilirim. Şunu kesinlikle söyleyebilirim bir süredir yemediğiniz (veya istediğiniz sıklıkta yemediğiniz) gıdalarla tekrar kucaklaşmak ve "Al işte. Bunu yiyorum!" demek güç veriyor. Yani günlerce üzümlü kek yapın millet!


    1. Smoothie

    İkinci haftada hala iştahsızsanız (gayet olası) smoothie'ler bu süre boyunca işinize yarayabilecek mükemmel bir gıda. Smoothie'leri hazırlamak az uğraş gerektiriyor ve boğazınızdan lokma geçmediğinde yutması kolay. Ama en önemlisi, diğer türlü almadığınız besin ögelerini (vitamin, protein vb) almanın oldukça kullanışlı bir yolu. Bu süreçte en azından fiziksel sağlığını koruyabilmiş biri, daha hızlı şekilde zihinsel ve duygusal açıdan kendini iyi hisseder hale gelir. Smoothie'ler bunu bir pipet aracılığıyla lezzetli şekilde yapmanın bir yolu.
    İşte önerdiğim birkaç smoothie tarifi:

    Her Yudumunda Ferahlayacağınız 5 Smoothie Tarifi


    1. Hazırlarken duygusal açıdan rahatlama sağlayan yemekler yapın.

    Tamam bu gecenin planında aslında akşam yemeği ve bowling gecesi vardı, ama olamadı ve evde tek başınıza oturuyorsunuz. Dışarı çıkasınız yok ve dağınık yatağınızda yatarak onun sosyal medya sayfalarını devamlı yenileyip neye dair bir ipucu işaret aradığınızı bile bilmeden geziniyosunuz, kendinizi çıkmazda gibi hissediyorsunuz. Bu kulağa biraz yorucu gelebilir ama poponuzu kaldırın ve ellerinizi/beyninizi kullanarak bir şeyler yapın. Yemek yapmak terapi etkisine sahiptir ve evden çıkmanızı gerektirmez. Tabi buzdolabınızın ve kilerinizin tamamen boşalmasına izin verdiyseniz başka. Ama sonuçta kimse sizi Cuma akşamı saat 20:00'da bir markettesiniz diye yargılamaz, daha kötüsünü gördüklerine emin olabilirsiniz. Yani neye ihtiyacınız varsa alın ve mutfağa girin. Malzemeleri parmaklarınızın ucunda hissedin, kokularını içinize çekin. Burada, olmanız gereken yerde, o meymenetsizden uzaktasınız ve anın içindesiniz. Ve bunu göstermek için de harika bir yemek yapmak üzeresiniz.

    Duygusal rahatlama sağlayan yemek nostaljik bir yemekten, basit ve oldukça iyi yaptığınız bir yemeğe kadar her şey olabilir. Ben çok fazla doğrama gerektiren yemeklere veya hazırlarken tüm elimi dahil edebildiğim (hamur, kurabiye gibi) yemeklere yöneliyorum. Ve eğer yemeği yakarsanız veya ortaya kötü bir şey çıkarsa lütfen kendinize kızmayın. Böyle zamanlarda bunun olması gayet mümkün, önemli olan yapmak.

    Strese İyi Gelen Yiyecekler


    1. Tek başınıza yemeyin.

    Ne yediğiniz önemli değil, ister ev yemeği yiyin, ister dışarıdan sipariş verin, ister dışarıda yiyin, kendi yakın çevrenizle (arkadaş, aile vb) beraber yemek yiyin. Yemek çok daha lezzetli gelecek. Pizza veya midye dolma bende hep işe yaramıştır.


    1. Su

    Eğer bu temel hayatta kalma güdülerinize bir hakaret gibi geliyorsa üzgünüm ama bunu listeye koymak zorundayım. Çünkü su içmenin önemini ne kadar vurgulasam az, hayatınızda ne oluyor ne bitiyor olursa olsun. Bugün benden sadece tek bir tavsiye alacak olsanız (alınmam) lütfen bunu alın: Su içmek mutluluğun anahtarıdır. Evet her şey, çirkin bir ayrılık bile yeterli su almış bünyenin gözleriyle daha güzel gözükür.

    Daha Çok Su İçmeyi Nasıl Başarırız?


    1. Çıtır çıtır yiyecekler...

    Bunu destekleyen bilimsel bir kaynağım yok ama çıtır yiyecekler yemenin gerginliği azaltmaya yardımcı olduğu konusunda ciddiyim. Sanki stres topunun yenebilir versiyonu gibiler.

    Eğlenceli bir bilgi: Son ayrılığımı resmen cips yiyerek atlattım. Bunu tavsiye etmiyorum çünkü fazla tuz alımından diş etlerim şişmeye başladı, bu da hiç iyi olmadı. Yani akıllıca davranıp kararında yiyin.

    Sarımsaklı Çıtır Patates


    1. Yeni biriyle bir şeyler yiyin. Ama yeni biri olsun ;)

    Burada sağduyunuzu kullanın. Ayrılık acısı çektiğim kişiye dair hiçbir şey bilmeyen veya önemsemeyen biriyle takılmak benim durumumda iyileşmeme yardımcı oldu, olmadı desem yalan olur.

    Ve eğer yeni biriyle takılmak istemiyorsanız ve bunu önermem aptalca geliyorsa, bu da gayet normal. Ama bir dahaki sefere kendinizi bir ayrılığı atlatmaya çalışırken bulursanız süslenip dışarıda güzel bir yemeğe çıkmayı deneyin. Barda oturun, yeni insanlarla sohbet edin ve o anda olduğunuz yerin keyfini çıkarın. Hangisini yapmayı seçerseniz seçin, güzel bir yemeği ve sadece kendi keyfinize ayrılmış bir zamanı hak ediyorsunuz.



    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler