YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Badem, Ezmeli Elmalı Galette

    Hazırlaması kolay ve lezzeti harika, badem ezmesiyle sıradışı bir aroma katılmış bu sonbahar tatlısı elmalı çöreğin keyfini sabah kahvaltısında kahve eşliğinde çıkarabilirsiniz.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 60dk
    Pişirme Süresi 45dk
    Kalori/Porsiyon -

    Hazırlaması kolay ve lezzeti harika, badem ezmesiyle sıradışı bir aroma katılmış bu sonbahar tatlısı elmalı çöreğin keyfini sabah kahvaltısında kahve eşliğinde çıkarabilirsiniz.

    Malzeme Listesi

    HAMURU İÇİN:
    2 su bardağı un
    1 çay kaşığı şeker
    1/4 çay kaşığı tuz
    12 yemek kaşığı tereyağı, soğuk ve 1 santimlik küpler şeklinde kesilmiş
    2 yemek kaşığı buz gibi soğuk su
    ....
    ÜSTÜ İÇİN:
    1/4 su bardağı şeker
    1 yemek kaşığı tarçın
    200 gr badem ezmesi
    1 kg granny smith elma, soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış
    2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    (8-10 Kişilik - 2 saat)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Hamurunu hazırlamak için: Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Tereyağının yarısını ilave edip karışım mısır unu kıvamını andırana kadar karıştırmaya devam edin. Kalan tereyağını karışımdaki en büyük parça bezelye büyüklüğünü geçmeyene kadar karıştırarak karışıma yedirin. Bir seferde 1 yemek kaşığı buz gibi soğuk su ekleyerek hamuru birleşik hale getirin. Sadece 2 yemek kaşığı su yeterli olabilir.

    Adım 2

    Hamuru ikiye bölün ve her bir parçayı streç filmle sarıp ve 10 santimlik disk şeklinde düzleştirin. Hamuru açmadan önce en az 30 dakika buzdolabında bekletin.

    Adım 3

    Hamur dinlenince disklerden birini alın birkaç dakika yumuşamasını bekleyin. 22 santime 30 santim boyutlarında ve 3 milimetre kalınlığında açın. Hamuru parşomen kağıdı serilmiş fırın kabına alın ve kullanmadan önce en az yarım saat buzdolabında bekletin. Diğer disk hamur için de aynı işlemi tekrarlayın.

    Adım 4

    Üst malzemesini hazırlamak için: Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.

    Adım 5

    Şeker ve tarçını küçük bir kapta karıştırıp kenara koyun.

    Adım 6

    Badem ezmesini iki adet parşomen kağıdı arasında hamurun büyüklüğünde olacak şekilde açın. Önce badem ezmesinin yarısını kullanıp ilk hamur için hamur büyüklüğünde açın, ardından diğer yarısını da diğer hamur için yine hamur büyüklüğünde açın.

    Adım 7

    Çörek hamurunu buzdolabından çıkarın ve yağlanmış veya parşomen kağıdı serilmiş fırın kalıbına yerleştirin. Tek seferde tek bir hamurla çalışın. Dilerseniz diğer hamur diskini diğer gün için ayırabilirsiniz. Açtığınız badem ezmesini hamurun üzerine yerleştirin. Elmaları yarım santim kalınlığında doğrayınç Ema dilimlerini uçları birbiri üzerine çıkacak şekilde yüzük formatında ve hamurun kenarlarından 3-4 santim boş bırakacak şekilde dizin. Elmaları dışarıdan içeri doğru sıkı şekilde, elmalar birbirinin üzerine gelecek ve yapabilirseniz her bir elma dilimi bir önceki elmadan daha küçük olacak şekilde yerleştirin. Boş bıraktığınız hamur kenarlarını elmaların üzerine katlayın.

    Adım 8

    Elma dilimlerinin üzerine ve hamurun kenarlarına eritilmiş tereyağı sürün. Tarçın-şeker karışımının yarısını elmaların üzerine ve hamurun kenarlarına serpiştirin.

    Adım 9

    Fırının orta rafına koyup, kenarlarının eşit şekilde kararması için 15 dakikada bir kabı döndürerek 45 dakika pişirin. 45 dakika sonunda hamur koyu altın sarısı rengi almış ve elmalar yumuşamış ve hafifçe kararmış olmalı. Fırından alın, parşomen kağıdından sıyırarak soğuması için tel ızgaraya koyun. Dilimlemeden önce 15 dakika soğumasını bekleyin.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler