YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bademli Pilav Tarifi

    Dünyanın en çok tüketilen besin maddelerinin başında gelen pirinç, içerdiği vitaminler bakımından oldukça değerli.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 5dk
    Pişirme Süresi 30dk
    Kalori/Porsiyon -

    Dünyanın en çok tüketilen besin maddelerinin başında gelen pirinç, içerdiği vitaminler bakımından oldukça değerli. Üstelik kolesterol de içermez. Özellikle pilavlık pirinç seçerken renginin beyaz olmasına dikkat ederiz ama aslında kabuğu tam olarak ayrılmamış, rengi kırık beyaz pirincin besin değeri daha yüksek ve posa oranı daha fazladır. Hepimizin alışık olduğu ve iyi sonuç aldığı için vazgeçemediği bir pilav pişirme yöntemi mutlaka vardır. Uzmanlar, pirinci fazla yıkamanın, kaynar su ya da tuzlu suda bekletmenin ve yağda kavurarak pişirmenin, besin kaybına yol açtığını söylüyorlar. Glüten içermeyen pirinç, bitkisel besinler arasında çok iyi bir protein kaynağıdır. Yoğurt, yumurta ve baklagillerle birlikte tüketildiğinde protein değeri daha da artar. Bir başka değerli besin kaynağı olan badem de pilavımızın hem besin değerini hem lezzetini hem de görünümünü zenginleştiren bir katkı olacaktır.

    Malzeme Listesi

    2 su bardağı pirinç
    1 çay bardağı kabukları soyulmuş iç badem
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    3 su bardağı su
    Tuz

    ( 4-6 Kişilik - 35 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Pirinçleri bol suyla, nişastası çıkana kadar iyice yıkayın. Süzgeçte süzülmeye bırakın.

    Adım 2

    Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı tereyağını koyup, yakmadan ısıtın. Bademleri ekleyin ve kavurmaya başlayın.

    Adım 3

    Bademlerin rengi hafifçe dönmeye başladığında 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ve pirinçleri de ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin.

    Adım 4

    Kavrulan pirinçlere 3 bardak suyu ve tuzunu ekleyip, kaynamaya bırakın. Pilavın suyu kaynamaya başladığında tencerenin kapağını tamamen kapatıp ocağı iyice kısın.

    Adım 5

    Pilav suyunu tamamen çektiğinde 1-2 kere hafifçe ve pirinçleri ezmeden karıştırıp üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Dinlenen pilavınızı servis ederken dilerseniz üzerine ince doğranmış dereotu serpebilirsiniz.

    Püf Noktası

    İyi bir pilav pişirmek her şeyden önce iyi bir pirinçle mümkün. Pirinç alırken, nemli olmamasına dikkat edin. Zengin nişasta içeriği bakımından birçok bakteri ve küf için çok elverişli bir ortam olan pirinç, özellikle hasat sonrası serin ve kuru ortamda saklanmalı, bir sene içinde tüketilmelidir.Piştikten sonra da 1-2 gün içinde tüketilmeyen pirinç, gıda zehirlenmelerine yol açar.Bademli pilav pişirirken, bademler kavrulduktan sonra 1 avuç kadar dolmalık üzüm de ekleyebilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler