YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bağırsak çalıştıran yiyecekler nelerdir?

    Bağırsaklar vücudumuz için en önemli organlardan bir tanesidir. Sindirim sisteminin düzgün çalışmasını ve zararlı atıkların vücuttan atılmasını bağırsaklar sağlamaktadır. Bu yüzden de bağırsakların doğru ve düzgün bir şekilde çalışması büyük bir önem taşımaktadır. Bağırsaklara ne iyi gelir diyenler için bağırsak çalıştıran besinleri açıkladık, buyursunlar.

    Bağırsaklar ne kadar sıkıntılı ve sağlıksızsa, vücut o kadar problemlidir! Sağlığınızı korumak için bağırsak problemlerinize elveda edin. Bunun için bağırsakları çalıştıran yiyecekler ile beslenmek çok önemli. Peki bağırsaklara ne iyi gelir, bağırsak çalıştıran yiyecekler nelerdir?

    Bağırsaklar i düzenli ve doğru şekilde çalışmadığında tuvalete çıkamama durumu, çok tuvalete çıkma durumu, ishal, kabızlık, gaz, şişkinlik gibi birtakım problemler meydana gelmektedir. En çok da bu yüzden bağırsakların doğru ve düzgün şekilde çalışması önemlidir. Her gün düzenli olarak besinler yoluyla vücuda belirli bir miktarda lif almak bağırsakların doğru ve düzenli şekilde çalışması için oldukça faydalıdır. Yine benzer şekilde her gün bol bol su içmek de bağırsakların çalışmasına yardım etmektedir. Buradan şunu anlıyoruz ki bağırsaklarımızın gerektiği şekilde çalışabilmesi için beslenmemiz çok önemlidir.

    BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRAN YİYECEKLER NELERDİR?

    Doğru ve sağlıklı beslenme programı hazırlayarak, bağırsakların düzenli ve gerekli şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bağırsaklara iyi gelen birtakım yiyecekler de bulunmaktadır. Bu yiyecekleri bağırsak problemleri yaşadığımızda rutin olarak tüketmemiz çok etkili ve faydalı olmaktadır. İşte karşınızda bağırsak çalıştıran yiyecekler.

    BAKLİYAT

    content_pic2

    Tüm bakliyatlar yüksek oranda lif içermektedirler. Özellikle bağırsak hareketlerine destek olan fasulye, bezelye ve mercimek gibi baklagiller sağlığımız için çok faydalıdırlar. Dolayısıyla bağırsaklarınızın çalışması ile ilgili birtakım sorunlar yaşıyorsanız bakliyatlardan yapılmış yemekleri kesinlikle tüketmelisiniz.

    Aynı zamanda tüm bakliyatlar demir bakımından da oldukça zengindir. Bu yönüyle de sağlığa çok ama çok faydalıdır. Bu sebeple günlük beslenmenizde sıklıkla bakliyatlardan yapılmış yemeklere yer vermenizde çokça fayda bulunacaktır. Böylece kabızlık, şişkinlik, gaz ve benzeri rahatsızlıklardan etkilenme ihtimalinizi en aza indirebilirsiniz.

    Unutulmamalıdır ki sağlıklı bir vücudun birinci şartı sağlıklı bir beslenme alışkanlığıdır. Bunun önemi kesinlikle akıllardan çıkarılmamalıdır ve hayat tarzı da buna göre şekillendirilmelidir.

    KEPEKLİ TAHILLAR

    Kepekli tahıllar da bağırsaklara çok iyi gelen yiyeceklerdir. Çünkü kepekli tahıllardan yapılmış tüm gıdalar yüksek oranda lif içermektedirler ve bu lifler bağırsakların düzenli ve doğru şekilde çalışmasına katkı sağlamaktadırlar.Bu sebeple de genellikle uzmanlar beyaz ekmek tercihi yerine kepekli etmek tercihinin daha sağlıklı bir hareket olduğunu vurgulamaktadırlar.

    Dolayısıyla günlük beslenmenizde kesinlikle kepekli tahılları sıklıkla tercih etmelisiniz. Böylece bağırsak problemlerinizin yavaş yavaş son bulduğunu izleyebileceksiniz. Örneğin eğer sabah kahvaltısı yapmak gibi bir alışkanlığınız yok ise sabah kahvaltısında bir kase sütün içerisine kepekli tahıllardan üretilmiş kahvaltılık gevrek ekleyerek onu tüketebilir ve böylece güne hem sağlıklı bir şekilde başlayabilir hem de bağırsaklarınızı güne başladığınız ilk anlardan itibaren çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

    KURU MEYVELER

    Kuru meyvelerin de bağırsakları çalıştırmaya çokça yardımcı olduğu bilinmektedir. Özellikle de kuru incir, kuru kayısı ve kuru erik gibi kuru meyveler her gün az miktarda ara öğünlerde tüketildiği takdirde hem sindirim sisteminize yardımcı olarak bağırsaklarınızı çalıştıracak hem de açlık hissinizi bastıracaktır.

    Özellikle bunlar gibi kuru meyvelerin tüketiminden sonra beklenen etkiyi hızlandırmak ve arttırmak amacıyla yenildikten hemen sonra bir bardak ılık su içilmesi de tavsiye edilmektedir. Bu yüzden günlük beslenme alışkanlıklarınız arasına muhakkak kuru meyveleri de almanızı tavsiye ederiz.

    Her gün ana öğünlerinizin dışındaki ara öğünlerinizden en az bir tanesine az miktarda bu kuru meyvelerden birini ilave ederek doğru ve düzgün şekilde çalışan bağırsaklara siz de sahip olabilirsiniz.

    Unutmayınız ki her gıdanın aşırı tüketimi vücuda birtakım zararlar verebilmektedir. Bu yüzden de her gıdayı tüketirken aşırıya kaçmaktan kaçınmalı ve kararında bırakılmalıdır. Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme ancak bu şekilde mümkündür.

    TAZE MEYVELER

    Taze meyveler de bağırsakların çalışmasını hızlandırarak sindirim sistemini düzenlemektedir. Çünkü taze meyveler de lif bakımından çok zenginlerdir. Her gün belirli bir miktarda taze meyve tüketmeniz bağırsaklarınız için çok faydalı olacaktır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler