YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Balkabaklı Çikolatalı Kek

    Tam da mevsimiyken balkabağının her şekliyle tüketmeli diye düşünenlerdenseniz işte size farklı bir tarif geliyor. Balkabağını çikolata ile birleştirdik, ıslak kek yaptık. Üzerine de bolca fındık serpiştirdik. Çikolata ile balkabağı uyumunu çok seveceksiniz. Sanıldığının aksine çok hafif bir kek çıkıyor ortaya, yedikçe yenilesi gelen keklerden...

    Malzeme Listesi

    1,5 su bardağı un
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı balkabağı püresi
    1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
    2 adet yumurta
    1/3 su bardağı süt
    1/2 su bardağı eritilmiş çikolata (çikolatalı fındık kreması da olabilir)
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı karbonat
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1/2 çay kaşığı toz zencefil
    1 tatlı kaşığı vanilin
    1/2 çay kaşığı tuz

    (10-12 Kişilik - 50 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    İlk olarak küp küp doğranan balkabaklarını bir miktar suda pişmeye bırakın. Bu esnada fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. Un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tarçın, toz zencefil, tuzu ve vanilini yani tüm kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Bu karışımı bir kenara alın.

    Adım 2

    Farklı bir çırpma kabında pişirilip ezilen (püre haline getirilen) balkabağı püresini, yumurtaları ve eritilmiş tereyağını mikser yardımıyla çırpın. Sütü ekleyin çırpmaya devam edin. Tüm malzeme iç içe geçtiğinde harmanlanan kuru malzeme karışımını da bu kaba ekleyin ve tekrar çırpın. Islak ve kuru malzemeler tamamen birbirinin içine geçene kadar çırpma işlemini devam ettirin.

    Adım 3

    Karışımın yarısını yağlanmış ya da yağlı kağıt ile kaplanmış kek kalıbına dökün. Üzerine eritilmiş çikolatadan bir parça dökün ve bıçak yardımıyla ebruli desenler verin. Daha sonra tekrar kalan karışımı dökün ve son olarak en üste yine çikolata dökerek ebruli desenler verin.

    Adım 4

    Isıtılmış fırına koyun 20-25 dakika sonra kontrol edin eğer üzeri çok pişmeye başladıysa aliminyum folyo ya da yağlı kağıt örtün bu şekilde süre tamamlana kadar pişirmeye devam edin. Bu sayede içi de pişecektir kekinizin.

    Püf Noktası

    Islak kıvamlı bir kek olacağı için sizi yanıltmasın. Pişme süreniz en fazla 1 saat alacaktır. Kalıptan çıkardığınız keki dilediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın:)

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler