YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Balkabaklı Tart

    Balkabağını çok severim. Tatlısı, pastası, keki ve hatta çorbası yapılabilen lezzetli bir meyve. Güneş rengindeki bu güzel meyvenin bugün size harika bir tarifini vereceğim. Balkabaklı Tart tek kelimeyle çok lezzetli. Yapımı ise aslında kolay ama biraz uzun sürüyor. Çünkü önce tart hamurunu biraz pişiriyorsunuz. Daha sonra ise iç kremasını koyup tekrar biraz daha pişiriyorsunuz. Ama lezzeti ve görseli düşünüldüğünde inanın süresine değer.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 30dk
    Pişirme Süresi 40dk
    Kalori/Porsiyon -

    Malzeme Listesi

    250 gr un
    125 gr tereyağı
    1 adet yumurta
    1 yemek kaşığı toz şeker
    250 gr balkabağı püresi (2 dilim)
    200 ml krema
    1 adet yumurta sarısı
    5 yemek kaşığı toz şeker
    1/2 çay kaşığı toz zencefil (isteğe bağlı)
    1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

    (6 Kişilik - 120 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    2 dilim balkabağını haşlayın ve rondodan geçirip püre haline getirin. Kremayı, yumurta ve yumurta sarısını, toz şekeri ve baharatları ekleyip karıştırın.

    Adım 2

    Tart hamuru için tereyağını küçük parçalara bölün. Una katarak parmak uçlarınızla kum haline gelene kadar ovalayın.

    Adım 3

    Toz şekeri ekleyip karıştırın. Yumurtayı kırın. Çok fazla yoğurmadan hamur haline getirin. Streç folyoya sarıp, buzdolabında 30-40 dakika dinlendirin.

    Adım 4

    Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtın.Buzdolabında dinlenen hamuru 4-5 mm kalınlığında açarak yağlanmış (mümkünse yağlı kağıtla kaplanmış) tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarının fazlalığını bir bıçağın düz kenarıyla düzgünce keserek alın. Kabarmasını önlemek için tabanına çatal ile delikler açın.

    Adım 5

    İçine de yağlı kağıt yerleştirip,yine kabarmasına engel olmak için üzerine kuru fasulye, nohut gibi şeyler koyun. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Üzerindeki ağırlıkları ve yağlı kağıdı alıp 5 dakika daha pişirin. (kenarları çok kızarmış ise yanmasını önlemek için alüminyum folyoyla kapatabilirsiniz) Fırından çıkınca, fırın ısısını 160 dereceye getirin.

    Adım 6

    Hazırladığınız balkabaklı kremayı tartın içine döküp güzelce yayın. 160 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. İster sade, ister üzerine hindistan cevizi serperek veya çikolata rendesi ile servis edin.

    Püf Noktası

    Tart hamuru kalıba yerleştirilirken parçalanabilir. Önemli değil. Parçalanan kısımları yamayarak, parmak uçlarınızla birbirine yapıştırın.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler