YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Balkanlar'a Uzanalım! Boşnak Mutfağının En Sevilen Yemekleri

    Etnik bakımdan çok zengin topraklar üzerinde yaşıyoruz. Çerkesler, Abhazlar, Lazlar, Türkmenler... Liste uzayıp gider. Hepimizin en az bir tane de Güney Slav halkı mensubu, nam-ı diğer Boşnak göçmeni tanığı vardır. İşte bu göçmen halkın Balkanlardan miras, çok zengin bir mutfağı var. Köfteler, mantılar, börekler... En sevilenleri hangileri diye araştırdık, derledik, listeledik. Afiyetle okuyun.

    Praşuta (Kuru Et)

    O %100 Boşnaktır, Balkandır. Proshuta diye de bilinir. İşlenmiş etin de en güzel halidir. Hiçbir baharat içermemesi sebebiyle'da en iyisini nerede bulurum diye sorarsanız sizi Pendik taraflarına, Lipa'ya alalım.


    Begova Supa (Paşa Çorbası)

    En bilinen, en sevilen Balkan çorbası, karşınızda Begova Supa; yani Paşa Çorbası. Son derece besleyici ve lezzetli bir başlangıç. Başrolde tavuk eti var, sonra havuç ve patates. Sarımsak ve maydanoz olmazsa olmazı...


    Mantiye (Boşnak Mantısı)

    Pita, Burek, Mantiye... Börek dendi mi, Boşnaklar'ın önünde bir saygı duruşu alalım lütfen. Pofidik pofidik el açması hamurlar, ister Ispanaklı (Zeljanica), ister Peynirli (Sirnica) isteyene de Patatesli (Krompirusa). Üstüne yoğurduyla lüp lüp lüpletmelik.


    Soka (Kaymaklı Biber Turşusu)

    Sadece börek ve kuru et değil, Boşnak Mutfağı mezelerde de iddialı. Minik minik Boşnak biberlerine peynir ve süt kaymağı eklenerek turşusunu hayal edelim. İşte Soka!


    Ayvar (Ajvar)

    Mevsiminde közlenmiş patlıcan, hafif acı biber ve yaz güneşinde kurtulmuş mis kokulu domates salçasından mamül bir meze... Aperatif, ekmeğe sürülesi bir nimet düşünün. İşte Boşnak mutfağının vazgeçilmezi: Ajvar


    Kobasice (Boşnak Sucuğu)

    İsli et, isli sucuk... Et ürünlerini işlemekte Boşnak kardeşlerimiz seviye atlamışlar adeta. Az baharatlı, et tadı baskın, ister tosta, ister tavaya, istersen kuru fasulyeye... Boşnakların vazgeçilmezi Konasice.


    Pljeskavice (Boşnak Köftesi)

    Biz köfte seven bir milletiz, bu sevgimiz hepimizin içindeki Boşnak ruhundan geliyor olabilir mi? Bence olabilir. Köftenin atası Boşnaklar'dır desek yanlış olmaz sanırım. Ama bu kocaman, 6-7 köftenin bütün hali gibi ve sulu sulu. Nefis! Seviyoruz seni Pljeskavice


    Dudove (Boşnak Tatlısı)

    Boşnak usulü şekerpare diyelim onun için. Boşnakların bir bayram klasiği tatlısıdır. Şekerpareden farklı olarak fındık yerine cevizle yapılıyor. Mantı ve köfte üzeri çay-dudove ikilisi ile mükemmel bir kapanış garanti.


    Şopska (Balkan Salatası)

    Yunanlar'ın Greek Salad'ı varsa Boşnaklar'ın da Şopska Salatası var! Aslında içerik hemen hemen ikisinde de aynı, tek farkı Yunanlar'da ''Feta Cheese'' salatanın üstüne tabaka halinde konurken, Boşnaklar bunu rendelemeyi tercih ediyor. Tek başında bile güzel bir öğün olabilir.


    Kaymaçina

    Krem karamelin Boşnak yorumu, Kaymaçina. Kaymaktan daha güzel. 1 kg saf inek sütüne 7 yumurtanın nazikçe kaynaştığını ve sonra oyuna portakalın girdiğini düşünün... Kıvamını tutturmak zor ama lezzeti de bir o kadar güzel bir lezzet.

    Kaymaçina Tarifi İçin Tıklayın

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler