YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bari Bu Yaz Rahat Edin: Sivrisinekleri Yok Eden Ev Yapımı 5 İlaç

    Yaz iyidir hoştur da sivrisinek ısırığı, o ısırılan yerin çılgın gibi kaşınması insanı deli eder durur. Bahçede yediğin yemek zehir olur, camı açarsın serinlemek için ama sivrisinek çıkagelir... Madem öyle biz de bu yaz rahat etmeniz için en doğalından 5 ilaç hazırladık!

    Mynet Yemek Facebook Sayfasını Beğenin

    Sarımsaklı sinekkovar

    sarimsakl

    Malzemeler: Bebek şampuanı, bir litre su ve 30 diş sarımsak. Hepimizin evinde bulunan malzemelerden en etkili sinek kovucuyu yapacağız. Bebe şampuanı yoksa da marketten alıverin bir koşu.

    Sarımsakları bir litre suyla kaynatıyoruz ve demlemeye bırakıyoruz. Demlenen sarımsak çayının içerisine bebe şampuanını döküyoruz. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz. Yatmadan önce bu karışımı vücudunuza sürüp uyuyabilirsiniz. Isırmama garantili!

    Papatyalı Sinekkovar

    papatya

    Yaz aylarının en güzel çiçeği var bu sefer tarifte. Koklamaya kıyamadığımız papatyaları sinekler için feda ediyoruz. 250 gram papatyayı bir litre su içerisinde kaynatıyoruz. Soğumaya bıraktığımız papatya suyunu yüzünüze sürüp gönül rahatlığıyla gezebilirsiniz. Hiçbir zarar vermeyecektir. İki saatte bir bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

    Bademli sinekkovar

    badem

    Bebişkolar için en ideali. Kendilerini savunmayı bilmeyen bebekleri ısırmayı tercih eden sinekler bizi çok üzdü. Biz de minikler için bir tarif geliştirdik: 100 ml badem yağı, 1 tatlı kaşığı ıtır çiçeği yağı ve 2 tatlı kaşığı fesleğen yağı. Bu üç malzemeyi karıştırın. Mis kokulu bir ilaç yaptık bebeklere hem de en zararsızıdan.

    Sarımsaklı sinekkovar 2

    sprey

    Bu ikinci sarımsak tarifimiz ise evin içerisinde umarsızca uçan sinekler için. Öncelikle boş bir sprey şişesi lazım. Şişenin içerisine 3 adet kıyılmış sarımsak, su ve tuz ekleyip çalkalayın. Elde ettiğiniz karışımı, kapı ve pencere köşelerine püskürtün. Sarımsağın içinde bulunan sülfür maddesi sayesinde sinek, kene ve hatta pireleri evden uzak tutacaksınız.

    C vitaminli sinekkovar

    c vitamin

    Bir taşla iki kuş vurmaya hazır mısınız? C vitaminini suda eritin ve vücudunuza sürün. Vitamin suda eridiği için vücudunuzda birikmeyecektir. Böylelikle hem terlemeyecek hem de sineklerin yaklaşmasını önleyeceksiniz.

    Sarımsaklı tarifler koku itibariyle rahatsız edebilir, ama en etkilileri de onlardır. "Ben bu kokuya katlanırım, sabah da duş alırım" diyenler bu sarımsak tariflerini mutlaka uygulamalı.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler