YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Basura İyi Gelen Yiyecekler

    Basur hastalığı elli yaşın üzerindeki yetişkinlerin hemen hemen yarısında yaşanan bir rahatsızlıktır. Basur rahatsızlığının belirtileri ve sebepleri basur rahatsızlığının bulunduğu evreye ve kişilere göre değişmektedir. Ancak basur rahatsızlığı genel olarak kanama, şişlik, tuvalete çıkma konusunda zorlanma durumu, tuvalete duyulan acı sebebiyle çıkmama hali ve kaşıntı gibi belirtiler vermektedir.

    Basurun yine herkese göre değişmek ile birlikte nedenleri arasında hamilelik, obezite (aşırı şişmanlık), günlük yaşamda uzun süreli oturma durumu, sindirim sistemindeki sürekli bozukluklar, lifler bakımından az beslenme, kabız olma ve çok az sıvı tüketmek bulunmaktadır.

    Ağırlıklı bir şekilde et yönünde baskın bir beslenme alışkanlığına sahip olan, çok hareketsiz ya da az hareketli bir hayata sahip olan, fazlaca baharatlı besinler tüketen kişilerde maalesef ki basur problemi yaşanması kaçınılmaz olmaktadır. Basur hastalığının pek çok farklı tedavi yöntemi vardır.

    Bu tedavi yöntemleri arasında ilaç ile tedavi, merhem ile tedavi veya cerrahi operasyon ile tedavi bulunmaktadır. Ancak basur rahatsızlığı bulunan kişilerin mutlaka bir doktora görünerek en uygun tedavi yöntemini öğrenmesi ve onu uygulaması gerekmektedir. Basurun meydana gelmesinde beslenme büyük bir yere sahiptir. Yanlış beslenme ciddi anlamda basur hastalığına yol açmaktadır.

    Bu nedenle öncelikli olarak yanlış beslenme alışkanlıklarını terk etmeli, bunlar yerine sağlıklı gıdalar tüketmek gerekmektedir. Özellikle bazı gıdalar basur hastalığının meydana gelmesini önleyici ya da basur hastalığının iyileşmesine katkı sağlayıcı nitelikte olabilmektedirler. Bu nedenle bu gıdaların düzenli olarak tüketilmesi çok ama çok önemlidir.

    Aynı şekilde günlük ihtiyacınız olan suyu da tüketmeniz basur hastalığı hususunda çok mühim bir konudur. Şimdi detaylı bir şekilde basura iyi gelen yiyecekleri inceleyelim ve basura yakalanmamak için ya da basuru tedavi etmek için hangi gıdaları tüketmemiz gerektiğini iyice öğrenelim. Aslında gerçek manada sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturursanız basur rahatsızlığı yaşama riskiniz de bir o kadar azalmaktadır. Bu nedenle her zaman söylenilen sağlıklı gıdalar tüketmenin önemli olduğu vurgusu basur hastalığına yakalanmamak konusunda da yapılabilir.

    Basura İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

    1. Yoğurt

    bowl-of-yogurt

    Yoğurt insan sağlığı için fazla miktarda sağlıklı bir yiyecektir. Yoğurt aynı zamanda basura da iyi gelmektedir. Eğer ki basur hastalığınız bulunuyorsa düzenli olarak yoğurt tüketerek bu problemin ortadan kalkmasına katkı sağlayabilirsiniz.

    Aynı zamanda basur problemine sahip olmamak isteyenler de günlük beslenme alışkanlıkları arasına sıklıkla yoğurdu da almalıdırlar. Vücudun doğru şekilde çalışması için de yoğurt büyük bir önem teşkil etmektedir. Bu sebeple düzenli ancak kesinlikle yeterli miktarda doğal yoğurt tüketmeyi göz ardı etmeyiniz.

    2. Kefir

    DSC3112-copy

    Kefir de insan sağlığı için olan büyük faydaları kulaktan kulağa yayılan önemli bir gıdadır. Kefir aynı zamanda tıpkı yoğurt gibi basur hastalığına da çok iyi gelmektedir. Basur rahatsızlığı bulunan kişilerin düzenli olarak kefir tüketmeleri herkes tarafından tavsiye edilmektedir.

    Aynı zamanda insan sağlığı için büyük faydaları bulunan kefiri basura yakalanma tehlikesinden de kurtulmak için tüketmenizde yarar vardır.

    3. Meyveler

    1

    Meyveler insan sağlığının vazgeçilmez ve çok kıymetli gıdalarıdır. Pek çok farklı hastalığa iyi gelen meyveler basur rahatsızlığına da çok iyi gelmektedirler. Bu sebeple basur tedavisinde mutlaka meyve tüketmeyi ihmal etmemelisiniz.

    Günlük beslenme alışkanlıklarınız arasına meyveleri almalı ve özellikle ara öğünlerde farklı farklı meyveler tüketmelisiniz. Bu sayede sadece basuru iyileştirmeyecek aynı zamanda basur riskini de ortadan kaldırabileceksiniz.

    4. Sebzeler

    faydali-sebzeler-sebzelerin-yararlari

    Sebzeler de tıpkı meyveler gibi insan sağlığı için koşulsuz gerekli olan yiyeceklerdir. Özellikle sebze tüketmeden sağlıklı bir vücuda sahip olmak neredeyse imkansızdır. Bu nedenle düzenli olarak sebze tüketimine dikkat etmek gerekir.

    Aynı zamanda sebzeler basurun tedavisinde de çok etkilidirler. Bu nedenle basur rahatsızlığı bulunan kişilerin kesinlikle düzenli olarak sebze tüketmeleri gerekir. Aynı şekilde düzenli olarak sebze tükerek basura yakalanma riskiniz var ise onu da en aza indirebilir ve hatta yok edebilirsiniz. Bu yüzden kesinlikle sağlıklı beslenmeye başlamalı ve sık sık sebze tüketmelisiniz.

    5. Tahıllar

    Photoxpress_580934_b

    Tahıllar da basurdan korunmak ya da hali hazırda bulunan basur rahatsızlığını tedavi etmek için çok önemli besinlerdir. Tahıllar içeriğinde bol miktarda lif bulundurmaları sebebiyle basur problemini ortadan kaldırmaya yardımcı bir özelliğe sahiptir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler