YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bayatlamayan Kurabiye Tarifi

    Kurabiyeler, hem çayın yanında hem de öğün aralarında tüketmeyi en çok sevdiğimiz yiyeceklerden bir tanesi.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 30dk
    Pişirme Süresi 35dk
    Kalori/Porsiyon -

    Kurabiyeler, hem çayın yanında hem de öğün aralarında tüketmeyi en çok sevdiğimiz yiyeceklerden bir tanesi. Ancak evde hazırlanan kurabiyelerin büyük bir kısmı dışarıda satılan paketli kurabiyeler kadar uzun ömürlü olmuyor. Oysa evde de gayet uzun süre taze bir şekilde bayatlamayan kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Bayatlamayan kurabiye tarifimiz ile yapacağınız kurabiyeleri ister seyahate giderken isterseniz de işe ya da okula giderken yanınızda düzenli olarak götürebilir ve tüketebilirsiniz.

    Malzeme Listesi

    2 adet yumurta
    150 gram margarin
    1 su bardağına yakın sıvı yağ
    3 yemek kaşığı kadar yoğurt
    1 avuç içi kadar hindistan cevizi
    4 Türk kahvesi fincanı kadar toz şeker
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
    Aldığı kadar un
    Un haline getirilmiş fındık
    Yumurta akı

    (8-10 Kişilik - 65 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    İlk olarak yumurtanın bir tanesinin akı ile sarısını ayırın. Yumurtanın akını küçük bir kaba koyarak bekletin.

    Adım 2

    Ardından yumurtanın sarısını ve diğer yumurtanın tamamını derin bir yoğurma kabının içine koyun. Üstüne unun haricindeki tüm malzemeleri ilave ederek eliniz ile iyice yoğurun.

    Adım 3

    Sonrasında unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini bir elek yardımı ile eleyin ve karıştırın. Bu üç malzemeyi de yoğurma kabının içerisine ilave edin. Kurabiye hamurunun kıvamı kulak memesi yumuşaklığına gelinceye dek hamuru eliniz ile güzelce yoğurun.

    Adım 4

    Hamur yeterli kıvama geldikten sonra bir oklava ya da merdane yardımı ile hamuru iyice açın. Çeşitli şekillerdeki kurabiye kalıpları ile hamura şekiller verin.

    Adım 5

    Daha önceden ayırmış olduğunuz yumurta akını küçük bir çatal ile çırpın. Ardından mutfak fırçası ile birlikte yumurta akını şekilli hamur parçalarının üstüne sürün. Hamurların üstüne rondodan geçirmiş olduğunuz fındıkları serpin. Bu işlemi tüm kurabiye hamurları için tek tek uygulayın. Fındıkların dökülmemesi için üstlerine biraz bastırın.

    Adım 6

    Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamuru parçalarını, yağlanmış ya da üzerine bir yağlı kağıt serpilmiş olan fırın tepsisinin üstüne bir miktar aralıklı olarak yerleştirin. Devamında önceden ısıtmış olduğunuz fırının içerisine bu fırın tepsisini koyun. Bayatlamayan kurabiyeleri fırında 180 derecede yaklaşık 30 ya da 35 dakika boyunca pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkartın. Bir süre beklettikten sonra servis edin.

    Püf Noktası

    Kurabiyeler geç bayatlayan kurabiyeler oldukları için bu kurabiyeleri uzun süre bir saklama kabından ya da bir kavanozda kolayca saklayabilirsiniz. Dilerseniz kurabiyelerin üstüne fındık serpmeden tamamen sade kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler