YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bebek Çorbası Tarifi

    Bebeklerimiz, canlarımız, hayatlarımızın anlamı, dünyalara değer, yaşama sebeplerimiz, her şeyimiz. Bugünkü menüde bebeklerimiz için çorba tarifi var.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 10dk
    Pişirme Süresi 30dk
    Kalori/Porsiyon -

    Bebeklerimiz, canlarımız, hayatlarımızın anlamı, dünyalara değer, yaşama sebeplerimiz, her şeyimiz. Bugünkü menüde bebeklerimiz için çorba tarifi var. Dünyaya geldikleri andan itibaren üstüne titrediğimiz, beslenmelerinden uyku düzenlerine sağlıklarından giyimlerine en çok özen gösterdiğimiz varlıklarımız için harika bir gıda takviyesi çorba yapıyoruz. Çorba hazırlamadan önce dikkat edilmesi gereken bir konu hazırlanacak olan çorbanın, bebeğin midesinde şişkinlik yapmaması ve bebeğinizin çorbayı rahatlıkla yiyebilmesi. Ayrıca çorbada kullanılacak sebzelerin, özellikle de ıspanağın bekletilmeden günlük olmasına da dikkat edilmeli. Verdiğimiz bu bebek çorbasını, tarifi bebeklere 6-7 aydan sonra doktora da danışarak yedirilmesi önerilir. Bebek çorbasının malzemelerine alternatif olarak etsiz ya da ıspanaksız yapabilirsiniz. Bebek Çorbanıza pirinç yerine bulgur, o da yoksa tel şehriye kullanabilirsiniz.

    Malzeme Listesi

    1 adet orta boy patates
    2 veya 3 dal ıspanak
    1 adet orta boy domates
    Yarım havuç
    Yarım kabak
    2 çorba kaşığı pirinç (bulgur da kullanılabilir)
    1,5 su bardağı su
    1,5 çorba kaşığı dana kıyma

    (1-2 Kişilik - 40 Dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    İlk adımda 1,5 çorba kaşığı dana kıymayı bir tencereye alıp üzerine 1,5 su bardağı soğuk suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Ayrı bir kapta 1 adet domates, 1 adet patates, yarım kabak ve yarım havucun kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Ispanağı da güzelce yıkayıp suyundan arındırın. Kaynamaya başlayan dana kıymanın içerisine 1,5 çorba kaşığı pirinci ekleyin ve karıştırın. Daha sonra önceden yıkayıp doğradığınız sebzeleri (ıspanak hariç) tencerenin içine ilave edin ve karıştırarak tencerenin ağzını kapatın, sebzeleri pişmeye bırakın. Bebek çorbası yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra yıkamış olduğunuz ıspanakları doğrayıp tencerenin içine ilave edin ve sebzeler yumuşayana kadar çorbayı kısık ateşte pişirin.

    Adım 2

    Bebek çorbanızın sebzeleri ve eti güzelce pişip yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve blender yardımıyla çorbanın sebzelerini ve etini öğütün. Eğer blender yoksa çorbanızı tel süzgeçten geçirebilirsiniz. Sebzeli ve etli bebek çorbanız hazır. Afiyet olsun.

    Püf Noktası

    Bebek çorbasını hazırlarken çorbanız suyunu az da olsa çekecektir. Çeken suyun yerine çorbaya su eklemenize gerek yoktur. Çorbanızın hafif püre kıvamında olması çorbanın besin değerini artırmış olacaktır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler