YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Belgrad’da Ne Yenir, Ne İçilir?

    Sırbistan ile çok zaman birlikte yaşadığımız için yemek kültürümüz çok benziyor. Kebap (cevapi),kaymak (kajmak),acuka (ajvar), sarma, musakka, turşu hepsi tüm restoranlarda bulunuyor. Türk kahvesi de bir çok kahveci de var hatta yanında lokum (ratluk ) ile birlikte.

    Dva Jelena : Belgrad’ın trafiğe kapalı sokaklarından biri olan Skadarska sokak’ta yer alan bu restoran, şık bir akşam yemeği için ideal. Canlı müzikle meyhane havası var. Sırp kebabı olan Cevapi denenebilir. Bir porsiyonda 10 köfte var o nedenle 2 kişi bir tane söylemeli. Bizim yaptığımız gibi yarım porsiyon olarak istemeli.


    Questionmark (Znak Pitanja) : Restoranın adı soru işareti! Kahvaltıları,yemekleri ve garsonları muhteşem. Biz buraya 2 kez gittik bir akşam yemeğine, bir de kahvaltı için. Yemekten sonra türk kahvesi içmeyi de ihmal etmemeli.

    Ciudad Zapata : Knez Mihailova Caddesi’nin yakınlarında yer alan Meksika restoranı her daim çok kalabalık. Biz öğle saatlerinde gittiğimizde son kalan masayı kaptık. Önden nachos mutlaka söylenmeli. Cheddar da isteyebilirsiniz kocaman bir kase cheddar getiriyorlar. Burritoları ve tacosları çok lezzetli ancak 2 kişi için mutlaka 1 ana yemek söylenmeli.


    Saran : Zemun’da bulunan bir balık restoranı. Yazın dışarıda Sava’ya bakan güzel bir çardağı bulunuyor. Türkçe web sitelerinde mutlaka gidilmesi gereken bir restoran olduğunu okuyunca biz de gitmek istedik. Ancak özel günler için gidilmesi gereken pahalı bir restoran. Buradaki hesaba 2 farklı yerde güzel yemekler yenebilir.


    Tribeca : Knez Mihailova üzerinde yer alan bir restoran. İstanbul’da Nişantaşı’nda bulunan restoranla aynı sandık ve kahvaltı etmek için gittik. Bagel hayalleri kurarak gittiğimiz için biraz hayal kırıklığına uğradık. Gidilmese de olur. Onun yerine başka güzel yerlere gidilebilir.


    Lovac : Nikola Tesla Müzesi’nin yakınlarında bulunan şık bir restoran. Sırp usülü schnitzel ve hunter sosisleri denenmeli. Diğer masalarda yufka içerisinde geyikli bir yemek gördük onun da güzel olduğunu duyduk ancak biz deneme fırsatı bulamadık.


    Bucko Pizza : Kahvaltı için ya da bardan veya gece kulübünden sonra buranın mükemmel pizzalarımutlaka denenmeli. Fiyatı ise 80 dinar 1.5 TL civarında. Bize kalırsa üzerine barda yer alan soslardan ekletmeyin, Sırpların az anlayışı bulunmuyor :) Tüm pizzayı kaplayacak şekilde sos sürüyorlar.


    Smokvica : Limonataları güzel diye gittik ama öyle övüldüğü kadar iyi değilmiş. Çok fazla yemek seçeneği bulunmuyor ama hamburgerleri lezzetli. Özellikle 3’lü hamburgerden tercih edilirse, 2 kişi bira ile keyif yapabilir.


    Kuca Caja : İstanbul’daki Dem Karaköy’e benzeyen bu çaycıda da sipariş vermeden çaylar koklanıyor. Genelde insanlar paket olarak almaya geliyorlar. Ali Baba favorilerimizden.


    Blaznavac : Çok güzel bir bahçesi olan bu kafenin maalesef kışın bahçesi kapalı. Yazın gidiyorsanız mutlaka uğrayın. Nikšićko; Karadağ yapımı siyah bira, Türkçe bilen garsondan istenmeli.

    Mama’s Bisucuit House : Belgrad’ın en önemli sokaklarından olan Strahinjica Bana’da yer alıyor. Sevimli kurabiyelerinden tatmalı.


    Muha Bar : Knez Mihaliova’nın üzerindeki sokaklardan birinde yer alan bu barda akşamları canlı müzik oluyor. Haftalık programları kapısından öğrenilebilir. Ayrıca Kuca Caja marka çaylar burada da bulunuyor. Ballı yasemin çayı denenmeli.

    Red Bar : Skadarska sokak’ta yer alan bu barda yer bulmak oldukça zor. Yazın terasında mutlaka sokağı izlerken bira içmeli. Kokteyl ve biraları oldukça iyi. Bazı günler özel indirimleri bulunuyor ve menüde son sayfada yazıyor. Sırpların içkisi olan rakija’yı burda denenmeli.

    Three Monkeys : Irish pub’ta guiness bira içmeli. Öğle saatleri içinse Julius Meinl kahve içmeli.

    ''Yediğin içtiğin senin olsun gördüklerini anlat'' diyorsanız, sizi şöyle misafir edelim!


    Bu kadar Belgrad beni kesmedi diyenleri buraya alalım.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler