YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Binbir Derde Deva Siyah Sarımsak: Kuru Meyve Tadında ve Kokusuz!

    Sarımsağın faydaları saymakla bitmez, bir kere hepimizin bildiği gibi o; doğal antibiyotik fakat bunca faydasına rağmen, annenizin ısrarla yedirmeye çalışmasına rağmen kokusundan ve keskin tadından dolayı bir türlü sevemediniz mi? Öyleyse kokusuz ve tatlı siyah sarımsakla tanı?

    Nedir bu siyah sarımsak? Beyaz sarımsaktan farkı ne?

    Aslına bakacak olursanız siyah sarımsak, özünde bildiğimiz beyaz sarımsakla aynı. Beyaz sarımsağın, özel bir fermente işlemden geçirilmesiyle en az 21 gün en fazla 60 gün belirli nem ve ısıya sahip bir ortamda bekletilerek elde ediliyor. Bu şekilde elde edilen siyah sarımsak kuru meyve tadında ve kokusuz oluyor. Beyaz sarımsaktan farkı sadece kokusu ve tadıyla da sınırlı değil. Sarımsak çok yüksek oranda antioksidan içeren bir yiyecek, siyah sarımsakta ise sarımsağın iki katı kadar antioksidan bulunuyor.

    **Alzheimer'a, kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı korur

    **

    İçerdiği antioksidan miktarının bu kadar yüksek sayesinde serbest radikallerin sebep olduğu birçok hastalıkla baş etmek için ideal bir besindir. Serbest radikaller ise hücrelerimizi deforme ederek kalp hastalıkları, alzheimer hastalığı ve kanser gibi birçok hastalığa sebep olur. Yani; sigara içerek, kirli hava soluyarak veya katkı maddeli yiyecekler tüketerek vücudumuza davet ettiğimiz zararlı kimyasallara ve bu kimyasalların neden olduğu hasarlara karşı olağan gücüyle savaşır.

    Bağışıklık sistemini güçlendirir

    Laboratuar ortamında yapılan çalışmaların sonucunda fermente edilmiş siyah sarımsağın, beyaz kan hücrelerinin sirkülasyonunu arttırdığı gözlemlendi. Beyaz kan hücrelerimiz, vücudumuzun bağışıklık sisteminin en önemli elemanıdır ve hastalık mikroplarıyla mücadele eder. Siyah sarımsak beyaz kan hücresi sirkülasyonunu artırarak bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Bunun yanı sıra aynı araştırmalarda siyah sarımsağın mide kanseri, kolon kanseri ve lösemili hücrelerin de büyümesini engellediği gözlemlenmiştir.

    Kolestrolü düşürür

    Siyah sarımsağın saymakla bitmeyen yararları arasında kolestrolü düşürmesi de yer alıyor. Kolestrolün düşmesine yardımcı olurken damar tıkanıklığını ve damar sertleşmesini engellemede de beyaz sarımsağa göre daha faydalı. İçinde barındırdığı anti bakteriyel, antiseptik ve antiviral maddeler sayesinde enfeksiyona bağlı hastalıklardan korunma konusunda da oldukça etkili.

    **Nerede bulunur? Nasıl kullanılır?

    Siyah sarımsak son dönemlerde Amerika'da, Avrupa'da ve Avusturalya'da sıklıkla kullanılmaya başlansa da ilk olarak Uzak Doğu'da özellikle de Japon ve Kore mutfaklarında kullanılmaya başlanmıştır. Eee, uzun ömür ve sağlıklı yaşam diyince doğal olarak aklımıza Uzak Doğu geliyor, sağlıklı ve lezzetli yemeklerin anavatanında siyah sarımsağın önemli bir yeri olmasına şaşırmamalı. Eğer siz de siyah sarımsağı yemeklerinizde kullanmak istiyorsanız Uzak Asya gıdaları satan marketlerden ulaşabilirsiniz. Şimdilik ülkemizde yaygın bir ürün olmadığı için fiyatı biraz cep yakan cinsten, ithal edildiği için fiyatı dolar üzerinden belirleniyor ve kilosu yaklaşık 60-65 dolara satılıyor.

    Japon ve Kore yemeklerinin dışında makarnanıza tat katmak için veya pizza üzerinde de siyah sarımsağı kullanabilirsiniz. Bunun haricinde zeytinyağında ısıttıktan sonra püre haline getirip, tavuğunuzu ya da balığınızı tatlandırmada kullanabilirsiniz. Ayrıca; kurutulup toz haline getirilmiş halini baharat olarak yemeklerinize tat katması için kullanabilirsiniz, bu şekilde yemeklerinize topraksı bir tat ve derinlik katacaktır. Sağlıklı bir yemek lezzetsiz olmak zorunda değil, faydaları saymakla bitmeyen, sarımsağı sevmeyenlere bile kendini sevdiren siyah sarımsak da bunun ispatı.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler