YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bir Ay Boyunca Japon Su Terapisi Uygulayınca Başıma Neler Geldi!

    Japonlar neden sürekli formda onu öğrenmiş oldum.

    Sabahları sürekli yorgun uyanıp gün boyu ayılmaya çalışmaktan yorulunca araştırmaya başladım.

    Sonunda Japon Su Terapisi’ne rastladım. Bu Japonya’da yıllardır uygulanan ve sabah hemen uyandıktan sonra su içmekle başlayan bir alışkanlık. Denedim ve sonuçlarına şaşırdım demek az bile olabilir, çünkü bu kadar etkili olacağını tahmin etmemiştim. Bunlar sadece bir ay içinde yaşadığım değişiklikler.


    Dinç ve sağlıklı hissetmeye başladım

    Uygulamaya başladıktan birkaç gün sonra farkı hissetmeye başladım bile. Her gün gitgide daha hafif hissediyordum, sanki vücudum toksinlerinden daha kolay arınıyormuş gibi.


    Metabolizmam iyileşti

    Nedense açlık krizlerim yok olmaya başladı. Özellikle koşuşturmalı günlerde ya da stresli olduğum zamanlarda nerdeyse saat başı karnım acıkırdı. Terapiyi uygulamaya başladıktan sonra artık öğün arası açlık hissini hiç yaşamamaya başladım.

    Metabolizma nasıl hızlanır?


    Kilo vermeye başladım

    Öğünler arası yemeğe saldırmayınca ve yemeğe oturduğumda da deli bir açlık hissetmeyince doğal olarak daha az ve yavaş yemeye başladım. Bunun yan etkisi olarak sindirimim de iyileşmeye başladı.

    Tabii aynı zamanda artık gün içinde daha enerjik olduğum için sporu sonunda hayatıma düzenli olarak sokmayı da başardım.

    Sindirime iyi gelen yiyecekler için tıklayın


    Kalp yanmalarım geçti

    Arada sırada hazımsızlıktan kalp yanması yaşardım, ama su terapisini uygulamaya başladıktan sonra bir daha hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Bence bunun nedenlerinden biri de gerçekten açlık hissi yok olmaya başladıkça hem düzgün yemeye hem de çok fazla yememeye başlamam.


    Cildim iyileşti

    Özellikle son dönemlerde cildim fazla yağlanmaya, sivilcelenmeye ve genel olarak garipleşmeye başlamıştı. Cildimde bir dengesizlik olduğu çok belliydi. Terapiyi uygulamaya başladıktan bir iki hafta sonra cildim ciddi derecede iyileşmeye başladı. Hem artık sivilce patlamaları yaşamıyordum hem de cildim canlanmaya, yağlı yerine beslenmiş bir görünüm almaya başladı.

    Sivilcelere iyi gelen yiyecekler için tıklayın


    Saçlarım da aynı şekilde iyileşti

    Saç tellerim doğal olarak çok zayıf olduğu için hemen bir ay içinde uçları kırılmaya başlardı. Su içmeye başladıktan sonra hem saçlarım güçlenmeye başladı hem de daha hızlı uzamaya başladılar.

    Su içmeyi sevmiyorsan ne yapabilirsin?


    Japon Su Terapisi’ni nasıl uygulanıyor

    • Sabah kalktığınızda hemen dişlerinizi bile fırçalamadan önce 4 bardak su için. Eğer 4 bardak ilk anda çok gelirse yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Mesela 1 bardakla başlayıp zaman içinde bu sayıyı kademe kademe arttırmaya başlayın.

    • Su içtikten sonra herhangi bir şey yiyip içmek için minimum 45 dakika bekleyin.

    • 45 dakika sonrasında istediğiniz şeyi yiyip içebilirsiniz. Yani öğününüzü kısıtlamanıza gerek yok.

    • Her öğün sonrasında herhangi bir şey yemek veya içmek için 2 saat bekleyin.

    Yani ilk uyandınız, suyunuzu içtiniz, 45 dakika beklediniz, kahvaltınızı ettiniz, şimdi 2 saat beklemeniz gerekiyor. Sonrasında isterseniz öğle yemeği yiyebilirsiniz veya gün içinde kahvenizi içebilirsiniz vs. Ama yine öğle yemeğinden ve akşam yemeğinden sonra yiyip içmek için 2 saat ara vermeniz gerekiyor. Yani her öğün sonrasında 2 saatlik bir ‘oruç’ yapmanız lazım.


    Sonuçları görmek için ne kadar beklemek gerekiyor?

    • Eğer şeker veya tansiyon hastasıysanız farklılıkları genelde 30 günün sonunda hissetmeye başlayacaksınızdır.

    • Kabızlık veya gastritten şikayetçiyseniz sonuçları görmek 10 gün kadar alacaktır.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler