YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bir Öğrenci, Yatak Odasını Restorana Dönüştürünce Bakın Neler Oldu!

    Restoranın ismi Pith olup sadece Kolombiya Üniversitesi’ndeki gurmelerin değil aynı zamanda tüm New York şehrinden gelen kişilerin de yoğun ilgisini çekiyor.

    Jonah Reider Kolombiya Üniversitesinde sosyoloji ve ekonomi bölümünde öğrenim gören bir son sınıf öğrencisidir ve hâlihazırda kendi kurmuş olduğu işle meşgul olup işin en güzel tarafı da bu işyerinin saygın bir okulun sınırları içerisinde olmasıdır. Restoranın ismi Pith olup sadece Kolombiya Üniversitesi’ndeki gurmelerin değil aynı zamanda tüm New York şehrinden gelen kişilerin de yoğun ilgisini çekiyor.

    Jonah’ın GrubStreet’e yaptığı açıklama şu şekildedir: “Gelişigüzel yemek yapmanın ve çok fazla ilgi görmenin insana nasıl bir öz güven verdiğini fark ettim”. Bunu nereye kadar götürebileceğini birlikte görelim.


    Bistro tarzı küçük restoranını işletmeye, yatakhanenin ortak kullanılan mutfağını düzenleyerek başlamıştır. Masası 4 kişilik bir oda içindi ve bir gün kelimenin tam anlamıyla masasında otururken mevcut potansiyelin farkına vardı. Aklına gelen fikir, bir yandan arkadaşlarıyla hoşça vakit geçirirken ve yeni insanlarla tanışırken, diğer yandan ise becerisini geliştirmekti.

    Hogan Yurdu Daire 4B’de Reider’ı akşam yemeği için harikalar yaratırken bulabilirsiniz. Harcadığı emek karşılığında yoğun bir ilgi odağı haline gelmesiyle ve yarattığı yemeklerin tam bir fenomene dönüşmesiyle birlikte böyle bir girişimin arkasında yatan fikir ise cüzdan dostu olması…

    Buradaki ana fikir, ziyaretçilerin erzak masrafını karşılamak ve Reider’in mutfaktaki üstün gayretinin karşılığında 10 $ ile 20 $ arasında bir ödeme yapmalarıdır.

    Reider insanları dörtlü gruplar halinde adlarını yazdırmaları konusunda teşvik ediyor ancak sevgilisiyle romantik bir gece geçirmek isteyen olduğunda ise sadece iki kişinin davetine izin veriyor. Today Show’a göre bunun nedeni, Noel’in yaklaşmasıyla bu işletmenin tamamen dolu olması.


    Bu, tek kelimeyle dudak uçuklatıcı bir durumdur. Pith’e yoğun bir talep mevcut ve Reider kesinlikle bundan daha mutlu olamazdı. Mutfakta denemelerde bulunmak ve çok sayıda yeni insanla tanışmak için bir şans. “Mutfak ile oturma odası arasında hiçbir perde yok… buraya gelen her kim olursa olsun, güzel bir zaman geçireceği ve elbette benimle de biraz vakit geçireceği kesin”. Öyleyse, bu yeni restoran işletmecisinin hissettiği şey tam olarak nedir?”


    Aslında, Reider çoğu zaman konuklarını krallara layık bir peynir standıyla karşılıyor…

    Başlangıç yemeği olarak ağır ateşte pişirilmiş bir kereviz çorbası ikram edilebilir…

    Rendelenmiş bir miktar pancar ve turuncu biber de alabilirsiniz…

    Eğer şanslı iseniz, Reider size kurutulmuş deniztarağı, horoz mantarı unu, hurma ve biber yağıyla donatılmış bir tabak hazırlayacaktır…


    Aslında, Reider çoğu zaman konuklarını krallara layık bir peynir standıyla karşılıyor…

    Başlangıç yemeği olarak ağır ateşte pişirilmiş bir kereviz çorbası ikram edilebilir…

    Rendelenmiş bir miktar pancar ve turuncu biber de alabilirsiniz…

    Eğer şanslı iseniz, Reider size kurutulmuş deniztarağı, horoz mantarı unu, hurma ve biber yağıyla donatılmış bir tabak hazırlayacaktır…

    Menüde Lambuka balığı, misket limonu ve biberleri bile görebilirsiniz…


    Ve ağız sulandırıcı birçok seçenek. Reider şu şekilde açıklıyor: “İnsanlar yaşlandıkça, damak zevkleri de gelişiyor. Binlerce farklı yemeğin tadılması önemlidir.”

    Pith asla kar amacı gütmemiş olup Reider bu durumu şu şekilde açıklıyor: “Üniversitedeki son yılım olmasından ve sadece iki saatimi yemek pişirmeye ayırabileceğimden dolayı bunun sürdürülmesi mümkün değildir.”
    Ancak, Yelp ile birçok kez gerçekleştirdiği 5 yıldızlı görüşmeden ve mutfakta gösterdiği becerileri neticesinde topladığı ilgiden dolayı, belki de mercek altına almaya değecektir. Elbette ki, bu işin sürekliliği hakkında bir çözüm bulması gerekiyor, ne de olsa mezun olduktan sonra yaşamını üniversite yerleşkesinde sürdürmeyecek.
    “Bir restorandan farklı olarak yemek yenilen bir mekân tasarlayıp etkileşim oluşturabilir miyim? Açıkçası, yemek deneyimine sahip olmanın nereye varacağı beni düşündürüyor.”


    Jonah yatak odasını böyle kullanıyor, dünyanın dört bir yanından yatak odalarına da bakalım derseniz aşağıdaki görsele tıklamanız yeterli.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler