YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bizim Mutfağın Tıpkısının Aynısı Diyeceğiniz 10 Meşhur Arap Yemeği

    Bazı yemekler diğerlerinden daha popülerdir.Tıpkı İngiltere'nin balık ve patates kızartmasıyla, İtalya'nın makarnayla anılması gibi Ortadoğu da kendine özgü tatlarla anılıyor.. İşte Ortadoğu'nun en bilinen lezzetleri ve tarifleri.

    Tarçınlı Köfte (Kifta Lil Atfaal)

    Kuzu kıyması, soğan ve tarçınla hazırlanan, yanında pilav ve salatayla servis edilen geleneksel bir Libya yemeği. Tarifi burada!


    Otlu Bulgur Salatası (Tabbule)

    Taze otlardan, bulgurdan, zeytinyağından ve baharatlardan yapılan, Arap ülkelerinde meze olarak servis edilen bir vejetaryen yemeği. Tarifi burada!


    Falafel

    Nohut veya bakladan yapılan, bol yağda kızartılan vejetaryen köfte topları olan falafel'ler, Ortadoğu'nun en yaygın tüketilen ve en tanınmış yemeklerinden biri. Tarifi burada!


    Tel Şehriyeli Kahvaltı (Balaleet)

    Kahvaltıda şehriye yemek mi? Kulağa pek kahvaltıda yenebilecek bir şey gibi gelmiyor mu? Birleşik Arap Emirlikleri halkı öyle düşünmüyor. İşte Birleşik Arap Emirliklerinin geleneksel tel şehriyeli kahvaltısı. Tarifi burada!


    Foul Mudammas

    Bakla tanelerinden yapılan, genelde kahvaltıda veya öğle yemeğinde yenilen meşhur Mısır yemeği Foul Mudammas. Tarifi burada!


    Müceddere

    Arap mutfağına özgü mercimekli bulgur pilavı. Arap mutfağındaki yeri nedeniyle Doğu Arap dünyasında "Aç bir adam müceddere için ruhunu satabilir" diye bir deyiş bile var. Tarifi burada!

    Arap Ülkeleri Hakkında Önyargılarınız Varsa Unutun, Gidiyoruz!


    Yoğurtlu Kabak Dolması (Kousa Mihshi Bi Laban)

    Lübnan, Suriye ve Ürdün bölgesinden, Türk mutfağındaki kabak dolmasına benzese de ufak tefek farklılıkları da olan nefis geleneksel bir yemek. Tarifi burada!


    İran Usulü Erişte Çorbası (Asheh Reshteh)

    Reshteh Farsça'da erişte anlamına geliyor. İran eriştesi düz ve fettucine'yi andırıyor. Bu İran çorbası ise iyi talih ve başarıyı sembolize ediyor.** Tarifi burada.

    **


    Pers Usulü Tas Kebabı

    Bölgelere göre farklı şekilde hazırlanan tas kebabının temel prensibi aynı: et veya tavuk üzerine çeşitli sebzeler serpiştirilip üzerlerine domates sosu dökülerek pişiriliyor. Tarifi burada!


    Katar Usulü Cheesecake (Esh asaraya)

    Katar'ın lezzetli ve geleneksel tatlısı. Arap usulü cheesecake. Tarifi burada.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler