YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Böbrek Taşı Dökmenize Yardımcı Olacak 13 Şifa Kaynağı

    Böbrekler insan vücudunun sağlıklı çalışabilmesi için çok önemli organlardır.

    Böbrekler sayesinde vücutta bulunan vücudun ihtiyaç duymadığı atıkların çıkarılması sağlanır. Bu sebeple böbreklerin doğru şekilde çalışması çok önemlidir. Böbreklerin bir diğer görevi ise, kan basıncını, hormonları ve vücuttaki asit-bazı dengelemesidir. Dolayısıyla böbreklerin işlevini yitirmemesi ve düzenli çalışması büyük önem taşımaktadır.

    Yediğimiz besinler yoluyla böbreklerin düzgün çalışması bazı koşullarda engellenebilmektedir. Özellikle sodyumun ve potasyumun gereğinden fazla tüketilmesi böbreğin çalışma fonksiyonlarına olumsuz etki edebilmektedir. Böbrek hastalıklarının pek çok farklı belirtisi vardır. Ancak bunlardan en sık görülenleri; mide bulantısı, kusma, kilo değişiklikleri, iştahsızlık, uzun süren kanamalar, kaşıntı ve az idrara çıkmadır.

    Ayrıca böbrek hastalıklarının düzenli yapılan testler ile erken teşhis edilmesi oldukça büyük bir önem taşımaktadır. İlave olarak böbrek hastalıklarına yakalanma riskini azaltmak ve böbrekleri korumak için tüketilen besinlere dikkat edilmeli ve beslenme alışkanlıkları bu yönde düzenlenmelidir.

    Böbreklere İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

    1. Pirinç

    pirinc5

    Pirinç düşük içeriğinde düşük potasyum bulunduran bir besindir. Bu yönüyle pirincin böbrek için iyi geldiğini söyleyebiliriz. Aynı şekilde pirinç bir çeşit karbonhidrat olarak vücuda ihtiyacı olan enerjiyi sağlayabilmektedir.

    Dolayısıyla içeriğinde yüksek oranda potasyum bulunduran diğer karbonhidrat gıdalara oranla pirinç tüketmek böbrekler için daha faydalı olacaktır. Çünkü aşırı potasyum zaman zaman böbrekleri yorabilmektedir.

    2. Soya Proteini

    Hemen hemen tüm hayvansal gıdalar içeriğinde fosfor mineralini bulundurur. Fosfor minerali elbette ki insan sağlığı ve vücudu için oldukça faydalıdır. Fakat vücuda fazla miktarda fosfor minerali alındığında çeşit sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Çünkü böbrekler vücutta aşırı miktarda bulunan bu fosforu atmakta zorlanmaktadır.

    Böbrekler bu fazla miktarda vücutta bulunan fosfor mineralini atmak için fazla çalışmakta ve kendisine birtakım zararlar verebilmektedir. Bu sebeple soya proteini tüketmek faydalı olacaktır. Çünkü soya proteini içeriğinde süt ürünlerinde bulunan faydalı mineralleri barındırmaktadır. Sağlıklı beslenmek için tüketilecek soya proteini böbrekler için oldukça yararlı olacaktır.

    3. Meyveler

    meyeveler-kilo-yapar-mı-diyetisyen-tuğçe-sert-1

    Meyveler her daim böbrekler için oldukça faydalı besinlerdir. Çünkü vücutta bulunan üreyi vücuttan atmaya çalışan böbreklerin yorulmasını üre miktarını azaltan meyveler engellemektedir.

    4. Sebzeler

    SEBZELER

    Sebzeler de aynı şekilde meyveler gibi böbrekler için oldukça büyük faydalara sahip besinlerdir. Aynı şekilde böbreklerin vücuttan bazen atmakta zorlandığı üre miktarını sebzelerin azaltmasıyla böbrekler daha sağlıklı ve kolay çalışır hale gelmektedir.

    Bu sebeple beslenmenizde sebzeleri muhakkak düzenli olarak kullanmalısınız. Bu böbrekleriniz için oldukça iyi olacaktır.

    Akşam Yemeğiniz İçin Harika Bir Önerimiz Var:

    5. Yoğurt

    evde-yogurt-yapimi-2

    Yoğurt bilindiği üzere probiyotik bir besindir. Probiyotik besinler böbrekler için oldukça iyi gelmektedir. Uzmanlar da düzenli olarak ve yeterli miktarda tüketilen yoğurdun böbrek sağlığı için oldukça faydalı olacağını söylemektedir.

    6. Bal Kabağı

    balkabagi

    Bal kabağı ülkemizde yoğun olarak tüketilmese de aslında böbrekler için çok faydalı bir besindir. Bu sebeple günlük beslenmenizde bal kabağını da tüketmeniz böbrek sağlığınız için iyi olacak ve böbrek hastalıklarına yakalanma riskinizi azaltacaktır.

    7. Maydanoz

    maydanoz-suyunun-cilde-faydalari-neler

    Maydanoz da özellikle böbrekler için çok faydalı bir bitkidir. Böbreklerin çalışmasını kolaylaştırmak için destek olan maydanoz, aynı şekilde böbrek taşı tedavisinde de sıklıkla kullanılmaktadır.

    Bu sebeple beslenmenizde maydanoza yer vermeniz böbrek taşlarını tedavi etmek için de oldukça işe yarayacaktır.

    8. Kabak Çekirdeği

    Diyabetten-kaynaklanan-komplikasyonları-önleyerek-ayrıca-diyabet-hastalığından-kaynaklanan-diğer-sağlık-sprunlarıyla-karşılaşmamıza-engel-olur

    Kabak çekirdeğinin böbrekleri serbest radikallerden koruduğu bilinmektedir. Bu sebeple düzenli olarak ancak aşırıya kaçmadan böbrekleriniz için kabak çekirdeği tüketebilirsiniz. Fakat bu noktada kesinlikle aşırıya kaçmamak gerekmektedir.

    9. Çavdar

    crop_rye

    Özellikle herkesin bildiği gibi çavdar ekmeği her daim beyaz ekmeğe oranla daha faydalıdır. Bunun sebebi çavdarın çok daha sağlıklı bir besin olmasıdır. Çavdar içeriğinde bol miktarda lif içeren bir besindir. Bu özelliğiyle çavdar metabolizmayı hızlandırmakta, sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlamakta ve dolaylı olarak böbreklere iyi gelmektedir.

    10. Su

    1392_4

    Herkes bilir ki su böbreklere çok ama çok iyi gelmektedir. Çünkü vücuttaki su eksikliğinde böbreklerin çalışması zorlanmaktadır. Bu sebeple düzenli olarak muhakkak su içilmeli ve vücut susuz bırakılmamalıdır.

    Su vücuttaki zararlı maddelerin böbrek yoluyla vücuttan atılabilmesine büyük katkılar sağlamaktadır. Dolayısıyla hiç çekinmeden her gün düzenli olarak belirli bir miktarda su içmek hem böbrekleriniz için hem de vücudunuzun genel sağlığı için oldukça faydalı olacaktır.

    11. Zerdeçal

    Zerdeçal-bünyede-metabolik-oranı-arttırarak-hazmı-kolaylaştırır.

    Pek bilinmemekle birlikte zerdeçal aslında antiseptik özelliği taşımaktadır. Hatta bu özelliği sebebiyle pek çok ilacın içerisinde de bulunmaktadır. Zerdeçal böbreklere oldukça iyi gelmektedir.

    12. Zencefil

    taze-zencefil-nasil-kullanilir

    Zencefil tüketmek de böbreklere çok iyi gelmektedir. İster pişmiş olarak, ister çiğ olarak isterseniz de toz halinde zencefil tüketmeniz böbrekleriniz için oldukça faydalı olacaktır. Özellikle diyabetli hastaların böbreklerini koruması da zencefil sayesinde olabilmektedir. Bu yüzden zencefil böbrek sağlığı için oldukça önemli bir yiyecektir.

    13. Isırgan Otu

    isirgan-otu

    Isırgan otunun böbrekler için oldukça faydalı ve şifalı bir bitki olduğu bilinmektedir. Çünkü böbreklerde fazla toksin birikmesini ısırgan otu önleyebilmektedir. Isırgan otunu dilerseniz böbrekleriniz için çay yaparak içebilirsiniz. Bu sayede böbrekleriniz daha hızlı çalışacaktır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler