YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bonibonlu Kurabiye Tarifi

    Her ne kadar hepimiz yetişkin insanlar da olsak içimizdeki çocuğa söz geçirmek bazen zor olabiliyor. Bonibonlu kurabiye, tam da yaşı kaç olursa olsun içindeki çocuk hiç büyümeyenlere göre! İşte eğlenceli ve lezzetli bonibonlu kurabiye tarifi...

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç kisilik 8
    Hazırlık Süresi 25dk
    Pişirme Süresi 15dk
    Kalori/Adet 125kal

    Her ne kadar hepimiz yetişkin insanlar da olsak içimizdeki çocuğa söz geçirmek bazen zor olabiliyor. Üzerindeki rengarenk bonibonlarla içinizdeki çocuğu birazcık da olsa mutlu edeceğiniz bu kurabiyeler güzel gözüktükleri kadar oldukça lezzetliler de.

    MALZEMELER

    • 100 gram tereyağ
    • 80 gram çikolata Tercih ederseniz sütlü veya bitter çikolata kullanabilirsiniz.
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
    • Yarım paket vanilya
    • Yarım paket kabartma tozu
    • Bir fiske tuz
    • Aldığı kadar un yaklaşık 2 buçuk su bardağı
    • Bonibon isterseniz damla çikolata da kullanabilirsiniz.

    TARİF

    • Öncelikle 80 gram çikolata ile 100 gram tereyağı benmari usulü ile eritin. Benmari usulünü bilmeyenler için açıklamak gerekirse; çikolatayı ve tereyağı ısıya dayanıklı bir kasede, içerisinde su kaynayan bir tencerenin içerisine oturtun ve kaynayan suyun sıcaklığı yardımıyla eritin. Ancak çikolata ve tereyağının bulunduğu kasenin içerisine su kaçmadığından emin olun. Su kaçtığı takdirde çikolatada topaklanmalar meydana gelebilir.
    • Yoğurma işlemini gerçekleştirmek için yeterince derin bir yoğurma kabı çıkarın. Hazırladığınız yemeğin tadını bozmaması için içerisinde yağ veya su kalıntısı olmadığından emin olun. Yoğurma kabının içerisine 1 adet yumurta kırın ve yumurtanın üzerine şekeri ilave edin. Şekeri ilave ettikten sonra yumurta ve şeker mayonez rengi alana kadar güzelce çırpın.
    • Siz şeker ve yumurtayı çırparken çikolatalı karışımınız da hazır olmuş olur. Şeker ve yumurta mayonez rengini aldıktan sonra hazırlamış olduğunuz çikolatalı karışımı da yoğurma kabının içerisine ilave edin ve güzelce karıştırın. Ardından yarım paket vanilya ile yarım paket kabartma tozunu da karışıma ilave edin ve tekrar karıştırın. Bir fiske tuz eklemeyi unutmayın.
    • Ardından karışımı ellerinizi kullanarak yoğurmaya başlayın. Bir yandan karışımı yoğururken bir yandan da bir bardak yardımıyla un eklemeye başlayın. Burada amacımız her zaman olduğun gibi yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde etmek. Bu kıvamda bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Yaklaşık 2,5 su bardağı un yeterli olur. Hamurunuz hazır olduktan sonra dinlenmesi için bir süre bekletin. Yaklaşık 15 dakika yeterli olur.
    • Üzerinde kurabiyeleri pişirmek istediğiniz fırın tepsisini güzelce yağlayın. Eğer evinizde yağlı kağıt varsa daha rahat olması açısından tepsinin üzerine yağlı kağıt da serebilirsiniz. Ardından kulak memesi kıvamındaki ele yapışmayan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın. Yuvarladığınız parçaları fırın tepsisinin üzerine hafif yassı şekilde yerleştirin. Yerleştirdiğiniz hamurların üzerine dilediğiniz şekillerde bonibonlar yapıştırın. Son olarak tepsiyi önceden 180 derecede ısıtılmış fırına yerleştirin. Yaklaşık 15 dakika sonunda kurabiyeler hazır olacaktır. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

    Afiyet olsun.

    Püf Noktası

    Bonibonları hamurların üzerine yerleştirirken biraz derine girdiklerinden emin olun aksi halde bonibonlar kurabiyeler piştikten sonra yerlerinden çıkabilir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler