YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Boyozuyla, Çiğdemiyle, Kumrusuyla Ünlü Güzel İzmir'den 10 Yöresel Lezzet

    Simide gevrek, çekirdeğe çiğdem diyen hep bir aykırı olma çabasında olan güzel İzmir'den sizler için yöresel lezzetleri listeledik. Eğer İzmir'e giderseniz bu 10 lezzetten en az ikisinin tadına bakmadan dönmeyin!

    Deniz Börülcesi Salatası

    İzmir'in ünlü bitkilerinden olan deniz börülcesinin salatasını boş geçmek olmaz. Bu salatanın kuşkusuz en güzel özelliği sadece börülce yemeniz. Sarımsak, limon, tuz ve zeytinyağı karıştırılarak yapılan salatayı rakı masalarınızdan da eksik etmeyin.


    Boyoz

    İzmir denilince akıllara gelen ilk üç şeyi say desek büyük ihtimal boyoz bu listeye girerdi. Biraz tarihine bakacak olursak; özellikle İzmir mutfağına 1492'de Anadolu'ya yerleşen Sefaradlar sayesinde girmiş. Fırınlarda ve sokaklarda sıkça satılan boyozu sıcak sıcak yerseniz tadına doyamazsınız. Mayasız hamurdan yapılan bu güzel lezzeti Alsancak Dostlar Fırını'ndan yemenizi tavsiye ederiz.


    Kumru

    Arkadaşımın 'yeme bir numarası yok' demesine rağmen bir yerim şişmesin diye yediğim Kumru da İzmir'in en önemli yöresel lezzetlerinden biri. Sucuk, salam, turşu, peynir ve ketçap-mayonez eklenilerek servis edilen, sandviç biçimi olan kumruyu Alsancak'da Kumrucu Şevki'de yemenizi bizzat öneririm.


    Kol Böreği

    Anadolu'nun neredeyse her yerinde yapılan kol böreğinin anavatanı Bosna Hersek. İzmir'de yapılan böreğin farkı ise diğerlerine nazaran ıspanakla yapılması. Kol böreği her yerde aynı diye düşünmeyin, birçok bölgede farklı şekillerde farklı tatlarda olabiliyor. Ayrıca kol böreği Kırım'da da sıklıkla yapılan bir hamur işi.


    Papaz Yahnisi

    Yahni severlerin dilinden düşürmediği papaz yahnisinin en güzelini elbette yine İzmir'de yersiniz. Dana eti, güveç denilen toprak tencereye konulur ardından soğan, sarımsak ve baharat eklenilerek pişirilir. Pişmesinin ardından ortaya aklınızı başından alan bir lezzet çıkar.


    Şevket-i Bostan

    Her ne kadar tamamıyla İzmir olmasa da Ege'nin geleneksel yemeği haline gelen Şevket-i Bostan, aynı adlı şevketi bostan bitkisinden yapılıyor. Genelde Portekiz gibi Akdeniz ülkelerinde yetişen bu bitkinin yemeği kuşbaşı konularak yapılıyor. İlk gördüğümde 'Bu nasıl yemek?' diye tepki versem de tadı sonradan pişman etmişti.

    Şevket-i Bostan Salatası Tarifi İçin Tıklayın


    İzmir Köfte

    Gelelim İzmir'in en ünlü ana yemeklerinden biri olan İzmir köfteye... Doyurucu ve oldukça lezzetli bir yemek seçmek isterseniz sizin için en iyi seçenek kesinlikle İzmir Köfte olur. Kıyma, domates suyu, kuru soğan ve biberle yapılan İzmir köfteyi, belki bulunduğunuz şehirde yemişsinizdir ama inanın asıl memleketinden yemek gibisi yok.

    İzmir köfte nasıl yapılır?


    Revani

    Geçelim tatlılara... İzmir denilince akıllara ilk gelen tatlılardan biri de revani. Bir diğer adı sünger tatlısı olan revaninin içeriğindeki en önemli gıda yoğurttur. Şerbetli olmasına rağmen diğerlerine göre revani, oldukça hafif ve lezzetli bir tatlıdır.

    Revani Tarifi İçin Tıklayın


    Telkadayıf

    İzmir'in bir başka ünlü tatlısı da ismini ve tadını çok yakından bildiğiniz telkadayıf. Artık evlerde de kolayca yapılan telkadayıf, İzmir'de biraz farklı usüllerde pişirilip servis edilse de lezzetinden asla ödün vermiyor. İzmir'e gidince tatlı seçenekleriniz arasında telkadayıf da olsun bir şey kaybetmezsiniz.


    Lokma

    Direkt lokma değil de İzmir lokması desek daha doğru olur. Genelde top şekli yerine kalın simit şeklini alan İzmir lokması, İzmir'in en ünlü yöresel tatlısıdır. Kızartılarak ve üzerine şerbet dökülerek yapılan lokmalar, mutfağımıza Osmanlı kültüründen giriyor. Oldukça ağır bir tatlı olan lokmanın tadı, bir o kadar da lezzetli.

    Bu listeyi İzmirli arkadaşlarınla paylaşmak istemez misin? =)

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler