YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu İçecek Tüm Eklem Ağrılarını Geçiriyor!

    Eklem, bacak ve sırt ağrılarından şikayetçiyseniz, size tarifini vereceğimiz bu içecek tarifi ile ağrılara hoşçakal deyin!

    Eğer herhangi bir ağrı veya eklem ağrısı çekiyorsanız kesinlikle bu ev yapımı içeceği denemelisiniz. Ağrınızı azaltarak iyileşmenize yardımcı olacak. Her gün ağrı kesici içmek zorunda değilsiniz.


    Eklem Ağrılarını Tedavi Edici İçecek Tarifi

    Malzemeler:

    - 1 portakal
    - 2 bardak ananas
    - Kereviz sapı
    - 2 armut
    - 1 limon
    - Taze zencefil kökü
    - Taze zerdeçal
    - Karabiber
    - ½ çay kaşığı kakao yağı

    Yapılışı:

    İlk olarak limon, portakal, zencefil ve zerdeçalın kabuklarını soyun.. Ananas ve armutları doğrayın. Tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar blenderde karıştırın. Afiyetle için, hepsini içemezseniz, cam kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz.

    İçeceği hazırlarken blender kullanın, meyve sıkacağı kullanırsanız lifler ziyan olacaktır. Yeni yapılan bir çalışmada fazla miktarda lifli gıda tüketenlerin kandaki C-reaktif protein CRP düzeyi düşük çıkmıştır. CRP a -Bu protein vücutta iltihabi bir durum olup olmadığını gösteren bir belirteçtir - Romatizma, şeker hastalığı ve kalp hastalıklarıyla yakından alakalıdır.


    Malzemelerin Özellikleri

    Ananas

    Ananasta en etkili ve aktif bileşik bromelaindir. Bu bileşik eklem ağrılarını gidermede son derece etkilidir. Aynı zamanda romatizmaya bağlı ağrıları gidermede faydalıdır. Yeni yapılan bir araştırmada bromelain gibi enzimler ağrı kesici ve anti-inflamatuar etkilere sahip olduğu ve nosteroidal anti-inflammatory ilaçlarla aynı etkilere sahip olduğu onaylanmıştır.

    Portakal

    Kas krampları bacak ağrılarına neden olur. Kas krampları vücuttaki C vitamini ve potasyum düzeyinin düşük olmasından kaynaklanır. Son zamanlarda yapılan bir araştırma, C vitaminin doğru miktarda tüketildiğinde eklemleri koruyarak, artrit ve ve osteoartrit gibi rahatsızlıkları önlemede yardımcı olduğunu onaylamıştır.

    Kereviz

    Süper sağlıklı bu sebze K vitamini kaynağıdır. Uzmanlara göre bu vitamin düşük düzeyde alındığında, anormal kıkırdak ve kemik azalması olabilir. Ellerde ve dizlerde osteoartrit görülme sıklığı artabilir.

    Armut

    Daha öncede belirttiğimiz gibi C vitamini iltihap giderici olarak son derecede önemlidir. Bu nedenle iltihabik artrit ve romatoid artrit riskini azaltır.

    Limon

    Limon yeryüzündeki en sağlıklı meyvelerden biridir. İçerdiği yüksek miktardaki C vitamini ve E vitamini ile en güçlü antioksidandır. Bu iki vitamin hücreleri serbest radikallere karşı korur, kolajen ve bağ dokusu oluşturmada yardımcı olur.

    Zencefil

    Zencefil çok etkili ve aktif bir maddedir. Genellikle eklem ağrısını tetikleyen lipit bileşikleri ile mücadele edici özelliği vardır.

    Zerdeçal

    Alternatif Tıp Dergisi’nde 2009 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre; zerdeçal, dizlerdeki osteoartrit hastalığında ortaya çıkan ağrıları önlemede, ibuprofen’e eşdeğer bileşikler içerir. 2006 yılında yapılan diğer araştırmada zerdeçal özündeki curcuminoid maddesi, eklem iltihabı ve eklem çevresindeki aşınmaları engellediği ileri sürülmüştür.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler