YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bulaşık makinesinde asla yıkamamanız gereken mutfak gereçleri

    Mutfakta elimizi kolaylaştıran, bizler için büyük kolaylık sağlayan bulaşık makinesine elimize ne gelirse atmamak lazım çünkü bazı gereçlerin ömrünü olabildiğine kısaltıyor.

    Alüminyum pişirme gereçleri

    iStock-184871616

    Bu tür malzemeler bulaşık makinesinde yıkandığında renk değiştirebilir, yıpranabilir. Bu yüzden elde yıkamanız önerilir.

    Ahşap mutfak gereçleri

    iStock-498213103

    Ahsaşp mutfak gereçleri ısı ve deterjan ile şekil değiştirip, deformasyona uğrayabilirler. Bunun yanı sıra ürünler şişme ve çatlama yapabilir. Eğer makinede yıkıyorsanız bu işleme hemen son vermeniz gerekiyor.

    Antik yemek takımları

    iStock-184363070

    Bu tarz yemek takımlarında altın kaplama mevcuttur ve genellikle el boyamasıdır. Yemek takımlarını makineye attığınız taktirde altın kaplamalar ve boyalar soyulacaktır. Bu antika eşyaları kaybetmeyi kim göze alabilir ki?

    Demir döküm tavalar

    iStock-638254712

    Demir döküm tavaları mutlaka elinizde yıkayın. Hatta elinizde yıkarken bile ılık su ile durulayın. Ardından deterjan kullanmadan tuzla ovalayarak lekelerden arındırın. Aksi halde demir döküm tavalar pişirme özelliklerini tamamiyle kaybedecektir.

    Rende

    iStock-667887648

    Yumuşak gıdaları rendelediğinizde, bulaşık makinesinde yıkasanız bile istediğiniz temizliğe ulaşamayacaksınız, çünkü bu gıdalar rende deliklerine yapışacaktır. Dolayısıyla elde yıkamak çok daha mantıklı olacak.

    Şef bıçakları

    iStock-637737586

    Eğer makinenizin yatay bıçak yerleştirme haznesi yoksa kesinlikle dik bir şeklide çatal-kaşık haznesine koymayın çünkü dikey olarak yerleştirdiğiniz bıçaklar makinenin plastiğini kesebilir. Bu yüzden makineye koymanız bulaşık makinesine zarar verebilir.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler