YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bütün Tavuk Ziyan Olmadan Nasıl Parçalanır?

    Mutfak alışverişi yapacaksınız her zaman yaptığınızın aksine bu kez bir bütün tavuk alın. Tavuğu evde parçalamak hem sandığınızdan kolay hem de dilediğiniz şekilde pişirebilirsiniz.

    Günlük koşuşturmalar içinde kemikleri ve derisi ayrılmış, hazır tavuk parçaları işi çok kolaylaştırıyor ancak bütün tavuk alarak onu parçalamayı becermenin de getirileri çok... Bütün bir tavuk, kemiksiz, derisiz, parça tavuklardan yaklaşık yüzde 50 daha ucuza gelir. Dahası yaptığınız ödemeye karşı daha çok tavuk eti elde etmenin yanında elde edilen haşlama suyunu da çeşitli şekillerde değerlendirebilirsiniz.


    Kesim işlemine başlıyoruz

    Tavuğu, göğsü üstte olacak şekilde temiz bir tezgaha yerleştirin. Butun birini göğüsten ayırıp eklem yerini bulun. Keskin bir bıçakla eklem yerine bir kesik atın.


    Butları ayırarak devam ediyoruz

    Bageti butun bedene eklendiği bölüme kadar açın. Eklemden keserek butu gövdeden ayırın. Diğer butu da aynı şekilde kesin.


    Bageti vücuttan ayırıyoruz

    Bageti esneterek kalçadan ayrıldığı eklemi (bu bölge beyaz bir yağ hattıyla belirgindir) bulun. Eklemden kesip bütün butu iki parçaya ayırın.


    Sırt ve göğüs eti mutfak makasıyla kesilir

    Tavuk gövdesi yan yatırılmış durumda iken mutfak makası ile sırt kemiğinin iki yanından keserek kemiği göğüs etinden ayırın. Kemiği tavuk suyu hazırlamak için kullanabilirsiniz.


    Sıra geldi kanatları ayırmaya...


    Göğüs etini bölüyoruz

    Tavuk göğsünü derisi alta gelecek şekilde yatırın. Keskin bir bıçak ya da mutfak makasıyla göğüs kemiği ve kıkırdak boyunca kesip ikiye bölün.

    Son olarak bagetlerin derisini kemiğe doğru sıyırın. Elle ayrılmayan bölgelerde bıçak kullanabilirsiniz.

    Derisiz tavuk etinin hemen hemen tamamı proteindir. Yaklaşık 30 gr göğüs eti 9 gr protein, 1 gr yağ ve 0 gr karbonhidrat içerir.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler