YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Canan Karatay'a Göre Neler Yememiz Gerekiyor?

    İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ne söylerse anında olay olur! Ezber bozan profesör olarak anılan Karatay, sağlıklı beslenmenin kitabını baştan yazıyor! Canan Karatay diyeti tüm bildiklerinizi unutturacak... İşte Canan Hoca'ya göre tüketmemiz gereken gıdalar...

    Şeker mi? duymamış olalım...

    Bir kere şekeri hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor. "Ya ben şekeri zaten bıraktım, tatlandırıcıyla devam ediyorum" diyorsanız, yine Canan Hoca üzerinize kocaman bir çarpı koyuyor! Çünkü Canan Karatay'a göre tatlandırıcı kullananlar, zehirleniyor ve yapay tatlandırıcıların sofra şekerinden daha zararlı olduğunu her seferinde vurguluyor!

    Glutensiz,Yağsız, Şekersiz Tatlı Patatesli Pasta İçin Tıklayın


    Öğünlerinizden ekmeği çıkarın, dilerseniz kuru fasulye ekleyin :)

    Biz değil, bunu çılgın profesör Canan hoca söylüyor. Özellikle kahvaltıda iştahla tükettiğimiz ekmek, yine sağlığımızı tehlikeye sokan bir gıda. Canan hocanın sınır koymadan tüketmemize onay verdiği bir yiyecek var ki, o da zeytin! Yeşilini siyahını, canınız hangisinden çekerse 10, 20, 30... Allah ne verdiyse yiyin. Zira Canan hoca, yanlış hatırlamıyorsak en son 72 adet zeytin tüketmişti...

    Zeytinli, Ispanak Hamurlu Dilimler İçin Tıklayın

    Zeytinin yararlarını öğrenmek için sizi şöyle alalım


    Tereyağında pişmiş güzel bir omlet, kahvaltı için ideal.

    Canan hoca, tam bir tereyağ aşığı <3 Öyle ki, "çaya şeker atmayın, tereyağı koyun" bile demişliği var. Çaya katmak ister misiniz bilemem ama, tereyağında pişen omlet bir başka oluyor. Tereyağının yanı sıra Canan hoca, sağlıklı olarak adlandırdığı zeytinyağını da şiddetle tavsiye ediyor.

    Pofuduk Omlet Tarifi İçin Tıklayın

    **Sırada harika bir alternatif var: EFSANE OMLET

    **


    Her gün bir avuç ceviz!

    Canan Karatay'a göre sağlık=ceviz demek! Her gün bir avuç ceviz tüketmeye özen gösterin. Alternatif olarak salata ve yemeklerinize de ekleyebilirsiniz.

    Öğle yemeğiniz için harika bir yemek: Cevizli Yoğurtlu Kabak Ezmesi

    Cevizin faydaları için ise buradan


    Yemek pişirirken tercihiniz tereyağı veya zeytinyağından yana olsun.

    Tereyağın doğalını bulduktan sonra, dilerseniz kaşık kaşık tüketin! Ama önemli olan nokta, saf ve doğal tereyağı yediğinizden emin olmak. Mide sorunlarını ortadan kaldıran terayağı, aynı zamanda kemiklerin güçlenmesini sağlayan ideal bir koruyucu.

    Ayrıca, doğal tereyağını düzenli tükettiğinizde vücudu onarır ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Saydığımızdan çok daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, sizi şöyle alalım!

    Aklınızda şüphe kalmasın istiyorsanız, tereyağınızı ne evde kendiniz yapabilirsiniz. Nasıl mı? Cevabı **burada.

    **

    Bu da bizden size harika bir akşam yemeği önerisi: Fırında Tereyağlı Levrek İçin Tıklayın

    Canan Karatay, işlemiş fabrikasyon ürünlerinden uzak durulması gerektiğini de vurguluyor. Aşırı derecede işlem görmüş unlu gıdalar, hamur işleri ve şekerli yiyecekler, kalp krizi ve felç riskine sebep olduğu için uzak durmakta fayda var. Hamur işi ve şekerli gıdaların yanı sıra fabrikasyon meyve sularından, şekerli içeceklerin tüketiminden kaçınmak gerek.


    Fast food yiyecekler elbette listemiz yok! Onun yerine yöresel lezzet lahmacunu tercih edebilirsiniz.

    Canan Karatay'ın lahmacun yerken çekilmiş görüntüleri medyada olay olmuştu. Ekmeğe hayır diyen Karatay, nasıl olurdu da lahmacunu dürüm sararak yiyebilirdi? Canan hocanın bunlara verecek cevabı vardı elbette...

    Yaptığı açıklamada şunları dile getirmişti Karatay: "Lahmacun en sağlıklı yiyecektir, bunu da yıllardır söylemekten dilimde tüy bitti. Lahmacun, hem sağlıklı yağı hem sağlıklı karbonhidrati hem de sağlıklı proteini bir arada bulunduran sağlıklı bir yiyecektir.”

    Lahmacunun yanı sıra kebaba da yeşil ışık yakan Canan hoca, "kebap yiyin ama yanında gelen pideyi ve pilavı görmezden gelin" diye de belirtiyor.

    Kolay Fındık Lahmacun Tarifi İçin Tıklayın

    Mynet Yemek'i Facebook'ta da Takip Etmek İçin Tıklayın

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler