YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çatalla Yemek Yemek Ayıpmış!

    Yemekle ilgili görgü kuralları dünyanın her yerinde değişiyor. Bir ülkede çok ayıp olan şey, diğer ülkede oldukça kibar karşılanabiliyor. İşte bunlardan bazıları...

    Bir masada yemek yerken “şu tuzu uzatır mısın” demek ne kadar doğal, değil mi? Ya da çatalla yemek yemek, bundan daha doğal ne olabilir ki? Ancak görgü kuralları, dünyanın her yerinde aynı değil. Bizim için oldukça normal ya da hatta nazik görülen bir davranış, gittiğimiz bir ülkede çok yanlış anlaşılabiliyor. Görgü kuralları, belli başlıları dışında pek de evrensel değil.

    İşin yemek kısmına bakınca da yemek yerken yapmamız ya da yapmamamız gereken şeylerin ne kadar değişiklik gösterdiğine şahit oluyoruz. Yurt dışındayken durup dururken karşı masanızdaki kişi tarafından ayıplanmamak için bunları yapmayın.


    O Çatalla Yenmez!

    Tayland’da çatal, pirinci kaşığa toplamak amacıyla kullanılıyor. Hatta bazı bölgelerinde pirinç, elle yeniyor ve bu oldukça normal karşılanıyor. Türkiye’de ufak tefek istisnalar dışında çatal ağırlıklı olarak kullanılırken Tayland’da böyle bir durumla karşılaşmak oldukça ilginç. Bu arada bir yemek blogger’ı olan Leela Punyaratabandhu’ya göre, Tayland’da en ayıp karşılanan şey içerisinde pirinç bulunan yemeklerin yemek çubuğu ile yenmesiymiş...


    Yemek Çubuğuna Dikkat

    Lokmalar arasında yemek çubuklarınız tam karşınızda, masanın eksenine paralel bir şekilde durmalı. En azından Japonya’da durum bu. Ancak Japonya’da yapabileceğiniz en korkunç şey yemek çubuklarınızı farklı bir açıyla masaya bırakmak değil, doğrudan pilavın bulunduğu kasenin üzerine koymak, yani daha doğrusu saplamak. Japonya’da cenaze töreni sırasında, ölen kişinin yemek çubukları bir pilav dolu bir kaseye saplanarak tabutun yanına konur.


    Sol Elle Yemek Yemek

    Ortadoğu’da, Hindistan’da ve Afrika’nın bazı bölgelerinde sol elle yemek yenmesi hoş karşılanmaz. Hatta Güney Hindistan’da tabağa sol elinizle dokunmanız bile ayıptır. Bu bölgede sol elin görevleri genellikle vücut temizliğiyle ilişkili olduğu için, bu elle yemek yemek çok da uygun bulunmuyor. Bunun istisnası ise solaklar. Ancak, bu sefer de sağ eli unutmak gerekiyor.


    Çatal ve Bıçağı Unutun!

    Taco yerken çatal ve bıçağı unutmanız gerekiyor Meksika’da. Her şeyi etrafa dökmekten korkuyor olabilirsiniz, ancak Taco’yu çatal ve bıçakla yemek Meksikalılara göre oldukça saçma bir davranış. Eh, madem öyle daha nazik olup ellerinizi kullanın.


    Cappuccino Kuralları

    Bazı İtalyanlar günün geç saatlerinde cappuccino içmenin midenizi rahatsız ettiğini söyler. Bununla birlikte İtalya’da bir cappuccino ve bir kruvasan ile kahvaltı yapmak oldukça yaygın. Ancak bu cappuccino sevgisi, bazı durumlarda cappuccino yerine espresso tercih etmek gerekiyor. Özellikle doyurucu yemeklerden sonra.


    Bu da var: Görenleri Hayrete Düşüren 25 Garip Yasak

    Buraya tıklayarak ilgili içeriğe ulaşabilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler