YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Cevizin Faydaları Nelerdir?

    Ceviz ağaçları, geçmişten günümüze insanoğlunun yetiştirmekte olduğu ağaçlardan birisidir. Ceviz, milattan önce 7000’lere dayanan bir geçmişe sahiptir.

    Bu durumda yüzyıllardır herkesin tükettiği cevizin, birçok yararı bulunmaktadır. Özellikle kalp ve metabolizma için oldukça yararlıdır. Cevizin bizlere sağlamakta olduğu yararları göz ardı etmek imkansızdır. Ancak son zamanlarda cevizin içerisinde bulanan yüksek kalori miktarı sebebiyle, özellikle diyet yapan kişilerin diyet listelerinden çıkarılmıştır.

    Bir avuç ceviz, 28 grama tekabül etmekte ve bu ise yaklaşık 153 kalorisi yağ olmak üzere 183 kalori içermektedir. Buna ek olarak ceviz, protein, vitamin, omega 3, yağlı asitler, lesitin ve yağ açısından oldukça zengindir. Diğer benzeri gıdalar ile karşılaştırıldığında ise, doymamış yağ oranı daha fazladır.

    Gün içerisinde yaklaşık bir avuç ceviz tüketmeniz ile birlikte, günlük vitamin ihtiyacınızın yüzde 8'lik oranında olan B6 vitaminini karşılayabilirsiniz. Ayrıca sizlerin ihtiyacı olan magnezyum mineralini de edinebilirsiniz. Cevizin içerisinde bulunan bol miktarda tiamin ve folat ile birlikte gerekli olan E vitamini formlarını da edinebilirsiniz.

    Cevizin Faydaları Nelerdir?

    Yukarıda sizlere belirtmiş olduğumuz yararların yanı sıra, cevizin bizlere sağlamış olduğu vitaminler sayesinde birçok çeşitli yararı bulunmaktadır. Bu kapsamda, cevizin yararları şöyle sıralanmaktadır;

    1.Kanseri önlemeye yardımcı olmaktadır.

    turkiyenin-kanser-haritasi-cikartildi-154469

    Cevizin en çok yararının dokunduğu kanser türü, prostat kanseridir. Ancak buna ek olarak, yapılan araştırmalar ve örnekler üzerinde göğüs kanserine de iyi geldiği anlaşılmıştır.

    Araştırma sonucunda her gün düzenli olarak bir avuç ceviz yiyen kişilerin, göğüs kanserine yakalanma risklerini yarı yarıya düşürmüştür. Bu durumda fareler üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Bu araştırmada ise, 2 farklı fare grubundan birisine ceviz diğerine diğer gıdalar verilmiştir.

    Belirli bir süre sonunda ise, ceviz verilen farelerdeki prostat tümörü giderek küçülmüş ve zararsız bir hale gelmiştir. Diğer grup farede ise böyle bir sonuç elde edilmemiştir. Bu deney sonucunda ise, cevizin prostat kanserinin yüzde 30 ile 40 arasında azaltığı anlaşılmıştır.

    Yapılan bir diğer araştırma kapsamında ise, pankreas kanserinde de aynı etkiyi gösterdiği anlaşılmıştır. Yaklaşık 75 bin kişi üzerinde yapılmış olan araştırmaya göre, 2 ile 3 hafta içerisinde, düzenli olarak bir avuç ceviz tüketenlerin diğer kişilerden pankreas kanserine yakalanma oranlarının daha az olduğu anlaşılmıştır.

    2. Kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcıdır.

    heart-health

    Ceviz içerisinde, özellikle kalp için oldukça yararlı olan l-arginin isimli bir amino asit bulundurmaktadır. Bu amino asidin bizler için oldukça çok yararı bulunmaktadır. Ceviz, antioksidan açısından da oldukça zengindir.

    Günlük ortalama 100 gramlık ceviz tüketen bir kişi, alacak olduğu antioksidanlar sayesinde, kalp sağlığı için gerekli olan vitaminleri ve tümör gibi sorunları yenmek için gerekli olanları sizlere sağlayacaktır. Bu durumda sizlerin daha dirençli olmasına olanak sağlamaktadır.

    Kalp sağlığınızı düzenleyip, daha sağlıklı bir yaşam istiyorsanız, her gün düzenli olarak en az bir avuç ceviz tüketmeniz gerekmektedir.

    3. Mikroplara karşı savaşmanıza yardımcı olur.

    1031767_620x410

    Antioksidan bakımından zengin olan ceviz, sizleri dışarıdan gelecek olan zararlı mikroplara karşı koruyacaktır.

    Bunlara ek olarak, vücudunuzu koruyarak yaşlanma süresini etkileyerek sizlerin daha genç durmanızı sağlayacak ve kalbinizde oluşan yaşa bağlı etkileri yok edecektir. Bunlar sayesinde vücudunuzda bulunan toksinleri atacak ve daha sağlam, güçlü bir vücuda sahip olacaksınızdır.

    4. Kilo kaybetmenize yardımcı olur.

    6175

    İçerisinde bulunan kalori miktarına rağmen, ceviz kilo vermenize yardımcı olmaktadır. Yapılan araştırmalar kapsamında ise, ceviz tüketmek obezite ve aşırı kilo alışına engel olmaktadır.

    İçerisinde bulundurmakta olduğu 2.5 gram omega 3, 4 gram protein ve 2 gram lif ile kişilerde tokluk hissinin oluşmasına neden olmaktadır. Bu kapsamda, cevizin içerisindeki kalori miktarına aldırmadan diyet listenize eklemeniz gerekmektedir.

    5. Beyin gelişimini güçlendirmektedir.

    32114

    Sizlerinde bildiği gibi cevizin şekli beyne benzetilmektedir. Bu benzerliğinin yanı sıra, ceviz içerisinde neo-koruyucu bileşikleri barındırarak, E vitamini, folat, omega 3 yağları ve antioksidan bulundurmaktadır.

    Bunlar ise beyninizin işlevleri açısından oldukça yararlıdır. Ayrıca olumlu etkilerinden birisi de davranışsal yeteneklerin gelişmesine yardımcı olmasıdır.

    6. Diyabete karşı doğal ilaçlardan birisidir.

    bitkisel-diyabet-tedavisi1

    Ceviz, diyabet 2 tedavisinde sizlere yardımcı olacak vitaminlere sahiptir. Genç yaşlarda ve kilo problemleri olan kişiler üzerinde yapılan araştırmalar kapsamında, bu gençlere her gün düzenli olarak 1 avuç ceviz verilmiştir. 3. ayın sonunda ise, bu gençlerin kilo vererek diyabet risklerinin ortadan kalktığı anlaşılmıştır.

    Kadınlar üzerinde büyük bir etkisi bulunmaktadır. Bu kapsamda, hafta içerisinde 2 defa bir avuç ceviz yiyen kadınların, yemeyenlere göre diyabete yakalanma riski daha düşüktür. Bu oran ise yaklaşık olarak yüzde 24'lerde bulunmaktadır.

    7. Rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur.

    beautiful girl sleeps in the bedroom

    Ceviz içerisinde bulunan melatonin bileşikleri sayesinde kişiler daha sağlıklı ve rahat bir uykuya sahiptir. Melatonin bileşikleri vücudumuz tarafında üretilmektedir ancak ek gıdalar ile kandaki seviyesi artırılabilir.

    8. Saçlarınızı güçlendirmektedir.

    guclu-sac

    Cevizin içerisinde bulunan biotin yani B7 vitamini sayesinde daha güçlü saçlara sahip olabilirsiniz. Bu sayede saç dökülmeleri veya saç kırıklarından kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

    9. Hamilelikte tüketilmesi bebeğe yarar sağlamaktadır.

    Pregnant-Woman

    Özellikle hamilelik döneminde tüketilen ceviz, bebeğin ileriki yaşantısında herhangi bir gıdaya alerjisinin olmamasına yardımcı olmaktadır. Bu alerjilere karşı bebeğinizin dirençli olmasına yardımcı olarak, daha sağlıklı bireyler olmasına katkı sağlamaktadır.

    10. Stresle başa çıkmakta sizlere yardımcı olmaktadır.

    s-f921f354562919c87d2b320d666bc065ceb30801

    Çağımızın en önemli sorundan birisi de strestir. Birçok kişi stresle baş edebilmek için birçok farklı yöntem uygulamaktadır. Ancak ceviz, içerisinde bulunan lif, doymamış yağ asidi ve antioksidan sayesinde kan basıncını düzenleyerek, vücudunuzu rahatlatacak ve stresinizi azaltacaktır.

    BONUS: En sağlıklı hamburger, yemelere doymadık!


    Chef GPT

    En Çok Aranan Haberler