YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çikolatalı Kadife Kurabiye

    Hem rengiyle, hem tadıyla hem de dokusuyla sizi kalbinizden vuracak bir kurabiye tarifi geliyor ve de en çikolatalısından... Rengini belirlemek size kalmış dilerseniz kırmızı dilerseniz mor:) Çikolata ve vanilya aşkıyla küllenen bir lezzet...

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 60dk
    Pişirme Süresi 10dk
    Kalori/Porsiyon -

    Hem rengiyle, hem tadıyla hem de dokusuyla sizi kalbinizden vuracak bir kurabiye tarifi geliyor ve de en çikolatalısından... Rengini belirlemek size kalmış dilerseniz kırmızı dilerseniz mor:) Çikolata ve vanilya aşkıyla küllenen bir lezzet...

    Malzeme Listesi

    1,5 su bardağı un
    1/2 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
    3/4 su bardağı esmer şeker
    1/4 su bardağı toz şeker
    1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
    2 yemek kaşığı kakao
    1 tatlı kaşığı karbonat
    1 yemek kaşığı süt
    2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yerine 1 paket toz vanilya olabilir)
    1/4 tatlı kaşığı tuz
    1 su bardağı parçalanmış bitter, beyaz çikolata
    1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası

    (5-6 Kişilik - 75 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Öncelikle kuru malzemeleri yani sırasıyla un, kakao, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın.

    Adım 2

    Mikser kabında tereyağını 1 dakika kadar çırpın. Toz şeker ve esmer şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yumurta, süt ve vanilyayı da bu karışıma ekleyin. Son olarak kırmızı gıda boyasını yavaş yavaş ekleyin. Bu aşamada rengi belirlemek size kalmış. Daha kırmızı kuırabiyeler elde etmek istreseniz boya miktarını artırabilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi daha mor kurabiyeler elde etmek için daha az boya kullanabilirsiz, kakao ile karışınca güzel bir mor renk çıkıyor:)

    Adım 3

    Daha önce harmanlanan kuru karışımı ve çikolata parçalarını da bu karışıma ekleyin ve sonra karışımı hamur haline getirin. Yuvarlak hamur haline getirdiğiniz kurabiye karışımını streç filme sararak 1 saat buzdolabında dinlendirin.

    Adım 4

    Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsilerinize yuvarlak toplar haline getirdiğiniz kurabiyeleri sıralayın (Kurabiyeleri küçük tutun yayılınca kocaman kurabiyecekler olacaklar çünkü- 1 yemek kaşığı hamur yeterli). Her bir fırın tepsisine aralıklı olarak 8 en fazla 9 adet yerleştirin. Her bir tepsiyi yalnızca 10 dakika pişirin. Kadife yumuşaklığında bir kurabiye için bu süre yeterli olacaktır.

    Adım 5

    Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine beyaz, sütlü ya da bitter dilediğiniz çikolata parçacıklarından serpiştirin. Kurabiyenin sıcaklığıyla eriyecek ve muhteşem bir tat çıkacak ortaya:)

    Püf Noktası

    Bu kurabiyeden verim elde edebilmeniz için buzdolabından bekleme süresi en önemli püf noktadır. Eğer buzdolabı süresini kısa tutarsanız kurabiyeleriniz fırında eriyip şekilsiz hale geleceklerdir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler