YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çikolatalı Minik Turta

    Bu küçük çikolatalı turtalar, akşam yemeği sonrası veya ikindi çay saati ikramı için oldukça idealdir.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 20dk
    Pişirme Süresi 40dk
    Kalori/Porsiyon -

    Bu küçük çikolatalı turtalar, akşam yemeği sonrası veya ikindi çay saati ikramı için oldukça idealdir.

    Malzeme Listesi

    400 gr kırık sade çikolata
    8 yemek kaşığı yağlı krema
    60 gr küp küp kesilmiş tereyağı
    2 yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe bağlı)
    125 gr tereyağı
    90 gr pudra şekeri
    1 adet yumurta
    250 gr un
    150 gr pudra şekeri
    100 adet kabaca kesilmiş yer fıstığı

    (10 Kişilik - 60 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Öncelikle hamuru hazırlayalım. Tereyağını ve şekeri bir mutfak robotu içerisinde düzgün bir biçimde karıştırın. Yumurtayı kırıp ekledikten sonra 30 saniye daha karıştırmaya devam edin. Ardından, unu ekleyerek hamur kıvamına gelinceye kadar birkaç saniye daha karıştırın (görüntüsü aşırı kuru ise 1 yemek kaşığı soğuk su ilave edebilirsiniz). Üzerine un serpilmiş bir yüzeyde hafifçe yoğurun ve ardından yassı bir yuvarlak şekline getirin. Streç filme sararak 30 dakika boyunca soğukta saklayın.

    Adım 2
    1. Fırın sıcaklığını 190 C’ye ayarlayın. Metalden yapılmış tabanı sökülebilir ve oluklu 10 adet 8 cm’lik küçük turta pişirme kalıbını hafifçe yağlayın. Un serpilmiş bir yüzeyde hamuru mümkün olduğunca ince olacak şekilde yuvarlayın ve 11 cm’lik kenarı oluklu bir hamur kesici kullanarak 10 adet küçük yuvarlak halinde kesin. Bu kapları hamurla doldurarak üst kenarlarından dışarı taşmasını sağlayın ve ardından tabanını bir çatalla delip buzdolabında 20 dakika daha bekletin. (Hazırladığınız bu hamur, kesinlikle sıkı bir yapıda ve serin olmalıdır, böylelikle pişirme esnasında oluşması muhtemel yapısal kusurları önleyebilirsiniz)
    Adım 3

    Dinlenmiş olan bu turta kaplarını önceden ısıtılmış fırına alarak altın sarısı bir renge ulaşana kadar 20 dakika boyunca pişirin. Dışarıya taşan hamuru keskin bir bıçak yardımıyla kesin, sonrasında ise kapları telli raf üzerinde soğumaya bırakın.

    Adım 4

    Turtalar pişerken, yerfıstığı gevreğini hazırlayın. Fırın tepsisini yağ geçirmez bir kağıtla ya da hafifçe yağlanmış bir folyoyla kaplayın. Kuru bir kızartma tavasına şeker koyarak orta-yüksek ateşte üç ila dört dakika boyunca ısıtın ve karıştırmadan karamelize olmasını sağlayın. Karamel haline gelmeye başladığında, tavayı hafifçe döndürerek homojen bir renge dönüşmesini sağlayın. İki ila üç dakika sonrasında, açık kahverengi bir renge dönüşmeye başladığında, yerfıstıklarını ilave ederek kaplanması için tavayı hafifçe döndürün. Önceden hazırladığınız fırın tepsisi üzerine bu karışımı dökün ve hafifçe eğim vererek yer fıstığı karışımının ince ve eşit bir tabaka halinde yayılmasını sağlayın. Yaklaşık birkaç saniye içerisinde sertleştiğini göreceksiniz. Tepsiyi yaklaşık on dakika boyunca soğumaya bırakın.

    Adım 5

    Bu esnada, çikolatalı ganajı hazırlayın. Isıya dayanıklı bir kâse içerisine çikolata, krema, tereyağı ve şeker koyup tavanın üzerine kaynamış suyu hafifçe dökerek 7-8 dakika boyunca bekleyin. Katılan malzemeler eridiğinde ise karıştırmaya başlayın (Ganajın daha tatlı olmasını tercih ediyorsanız, bir miktar şeker ekleyebilirsiniz).

    Adım 6

    Ganajı kaşıkla alıp soğumuş olan turta kaplarına boşaltın ve üzerini kırık yer fıstığıyla hazırlamış olduğunuz şekerlemeyle süsleyin. 20 dakika boyunca serin bir yerde dinlendirdikten sonra servis edin.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler