YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çilekli Milföy

    Son zamanların trend tatlısı. Milföyden güzel bir tatlı yapmak hiç de zor değil.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 35dk
    Pişirme Süresi 25dk
    Kalori/Porsiyon -

    Son zamanların trend tatlısı. Milföyden güzel bir tatlı yapmak hiç de zor değil. İnanın yaptıktan sonra hem siz hem de tadanlardan olumlu çok güzel yorumlar alacaksınız. Püf noktaları için detaylara dikkat edin ama .

    Malzeme Listesi

    6 adet milföy
    15 adet çilek
    600 ml süt
    100 gr şeker
    8 adet yumurta sarısı
    60 gr un
    60 gr mısır nişastası
    1 adet çubuk vanilya
    100 gr krema
    250 gr pudra şekeri

    (6 Kişilik - 60 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    İlk önce pastacı kremamızı hazırlayalım. Çünkü dolapta dinlendikten sonra kullanımı çok daha iyi oluyor. Sütümüzü tencereye alıp içerisine şekeri, çubuk vanilyayı ekleyip kaynamaya alalım. Çubuk vanilyanın kullanımı bilmeyenler için altına çizelim. Çubuğun ortasına bıçak ile bir çizik atıp içerisindeki siyah tohumları sıyırmanız yeterli olacaktır. Süt,şeker ve vanilyayı orta ateşte ısıtır iseniz özleşmesi çok daha iyi olacaktır.

    Adım 2

    Sütümüz ısınır iken diğer bir taraftan derin bir kabın içerisine yumurta sarılarını ayıralım. İçerisine un ve nişastayı ekleyip karıştıralım. Kıvamı biraz hamur gibi katı olacak normaldir. Isınan sütümüzden yine temperleme işlemi yaparak azar azar yumurtalı karışıma ekliyoruz.

    Adım 3

    Karıştırdığımız süt ve diğer ürünleri ocağa alıyoruz. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana dek kısık ateşte bekletiyoruz. En son olarak kremamızı ocaktan almamıza rağmen ısısı ile pişmeye devam edeceğinden ve içerisindeki nişastanın ısıyı gördükçe daha katı bir kıvam vereceğinden çiğ krema ile kıvamını biraz açabilirsiniz. Bu sizin isteğinize bağlı ;)

    Adım 4

    Pastacı kremamız hazır olduktan sonra buzdolabinda dinlenir iken ; oda sıcaklığına getirdiğimiz milföy hamurlarımı altı yağlı kağıt olan fırın tepsisine diziyoruz. Ve üstüne de aynı şekilde yağlı kağıt serip bir fırın tepsisi ile ağırlık uyguluyoruz. Bu sayede milföy hamurlarımız kabarmayacak bir mukavva gibi çıtır çıtır kalacaktır.

    Adım 5

    170 derece fırında 25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Fırından çıkan milföylerimiz biraz soğusun diye bekler iken arasına koyacağımız çilekleri istediğiniz şekilde doğrayın.

    Adım 6

    Bir kat milföy alıp üzerine sıkma torbası yardımı ile pastacı kremasından sıkalım. Kremanın üzerine çilek katmanları yapıp üzerine çok az daha krema sıkalım. Ve üstüne bir kat daha milföy koyalım. Aynı işlemi tekrar uygulayıp en üstte milföy hamurunu bırakalım. Böylece 3 adet milföy ile 2 katlı bir lezzet elde etmiş olacağız.

    Adım 7

    En son olarak zevkinize ve becerinize göre pudra şekeri yardımı ile dekor verip sunum yapalım :)

    Püf Noktası

    Milföy hamuru kullanımı oldukça basit ama püf noktası isteyen zor bir hamurdur. Oda sıcaklığından daha fazla bir ısıya getirmeniz ortasındaki yağın olumsuz sonuçlar vermesine neden olacaktır. Unutmayalım ki milföy hamuru kat kat ve aralarında yağ bulunan bir hamur ;) Pastacı kremasına gelince vermiş olduğum reçete orijinal bir pastacı kreması. Benim sürekli yaptığım ve gayet başarılı sonuçlar aldığım bir reçete. Yine burada temperleme işlemini yapmayı unutmayalım. İyi bir sonuç temperlemekten geçiyor.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler