YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çılgınlar Gibi Vücut Yağı Yakan Tek Kahvaltı

    Gününüze kilo verme yolculuğunuzda doğru bir başlangıç yaparak başlamaya çalışıyorsanız yağ yakmaya yardımcı olacak ve sizi gün boyu tok tutup kilo vermenizi sağlayacak en iyi kahvaltı.

    Gününüze kilo verme yolculuğunuzda doğru bir başlangıç yaparak başlamaya çalışıyorsanız yağ yakmaya yardımcı olacak ve sizi gün boyu tok tutup kilo vermenizi sağlayacak en iyi kahvaltı yulaf. BioMed Merkezi tarafından yapılan bir araştırmada, kahvaltıda düzenli olarak yulaf tüketen kişilerin kolesterol seviyesinin ve bel çevresi ölçülerinin, kahvaltıda basit karbonhidratlar tüketen kişilere göre daha düşük olduğu görüldü. Yulaf sizi tok tutar, gün boyu enerjik kalmak için sağlıksız atıştırmalıklar yemenizi önler. İşte yulafın pek çok faydasından bazıları:

    Kahvaltı yapmaya vaktim yok kahvaltısı için tıklayın

    Açlığı Kontrol Eder

    Kahvaltıda yulaf yemek başka bir şey yemeye göre sizi daha uzun süre tok tutar. Yarım bardak yulaf ezmesinde, sindirilemeyen karbonhidratlardan oluşan 5 gram lif bulunur. Bu sindirilemeyen karbonhidratların yağ yakma özelliği yüksektir. Lifler sindirim sisteminin boşalmasını geciktirerek kendinizi daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. PubMed tarafından tamamlanan bir araştırmaya göre, yulaf ayrıca vücuttaki iştah kontrol hormonu kolesistokinin seviyesini de artırır.

    Araştırmalar ayrıca yulaftaki beta-glucan isimli çözünebilir lifin, iştah bastırıcı doğal hormonlarla beraber çalışırken iştahı diğer tahıllara göre daha uzun süre bastırma etkisi olduğunu gösterdi.

    Kolesterolü Düşürür

    Yulaf, iyi kolesterol (HDL) seviyenizi etkilemeden kötü kolesterol seviyenizi (LDL) düşürür. Yulafta bulunan çözünebilir lif sindirlidğinde LDL'yi düşürür. Sindirilen lif bağırsaklarda yapışkan hal alır ve LDL kolesterole yapışarak kötü kolesterolün emilmesini önler. Böylece LDL, kan dolaşımına karışmak yerine vücuttan dışkı olarak atılır.

    Kolesterol seviyenizi dengeleyecek alternatif içecek

    Yulaftaki çözünebilir lifin serum kolesterol seviyelerini de düşürdüğü biliniyor. Bunun nedeni; safra asidi üretimi ve boşaltımındaki artış. Serum kolesterolü safraya yapışır ve o da kötü kolesterol gibi boşaltım sistemiyle vücuttan atılır.

    Yulaf yemek sistolik ve diyastolik kan basıncını düşürür. 2002 yılında yapılan ve Aile Uygulamaları Dergisinde yayınlanan bir araştırmada, yulaf yemenin eş zamanlı olarak sistolik ve diyastolik kan basıncını sırasıyla 7,5 5,5 puan düşürdüğü bulundu. Aynı araştırmada sabahları yulaf yemenin yüksek kan basıncı riskini düşürdüğü gösterildi.

    Antioksidanlar ve Kanserle Mücadele

    Harvard Halk Sağlığı okulu tarafından yapılan bir araştırmada, yulafta bulunan antioksidanların kanserle ve diğer hastalıklarla savaşmaya yardımcı olduğu bulundu. Antioksidanlar kanser hücrelerinin çoğalmasını artıran vücuttaki serbest radikalleri nötralize eder. ABD Ulusal Kanser Enstitüsüne göre, antioksidanlar serbest radikalleri azaltır ve böylece kanserle savaşır ve kanser riskini düşürür.

    Antioksidan alımınızı artırmanın en etkili yollarından biri antioksidanlar açısından zengin gıdalar tüketmektir. Yulaf diğer tahıllara göre daha fazla antioksidan içerdiği için mükemmel bir seçimdir.

    Yağ yakımını hızlandırmak için yapılabilecek egzersizler nelerdir?

    **

    **

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler