YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Cızır Cızır Lezzetleriyle Kendinizden Geçeceğiniz 9 Mangal Tarifi

    Başlığı okur okumaz içiniz bir hoş oldu öyle değil mi? Mangal yakmanın püf noktaları ve mangal zevkinizi iki katına çıkaracak inanılmaz lezzetleri sizler için araştırdık!

    Mangal sadece erkek işi değil!

    Yaygın kanının aksine mangal yakmak sadece erkeklerin işi değil! Kadınlar mangal için sofrayı ve etleri hazırlarken erkekler sadece mangalı yakmakla uğraşıyorlar. Oysa mangal yakmanın onlarca çeşit pratik yolu var ve kadınlar da artık rahatlıkla mangallarını kendilerini yakabilirler. Beyler, sizler de bu pratik ve kolay tariflerle etlerinizi mangal için hazırlayabilirsiniz!

    Mangalda Nefis Biftek Tarifi İçin Tıklayın[https://yemek.mynet.com/mangalda-nefis-biftek-1150115]


    Fön, mangal faraşı ya da gazete benzeri gereçler ile mangalın ara sıra yellenmesi çok önemlidir.

    Mangalı yellemek kömürlerin iyice tutuşmasını sağlarken ateşin sönmesine de engel olacaktır. Ayrıca mangalı yellemek istenmen dumanında dağılmasına yardımcıdır. Mangala etlerinizi koymadan önce gıda zehirlenmesini önlemek için kömür ateşinin sarı renge dönmesini mutlaka bekleyin. Kor olmayan kömürde bir şeyler pişirmek oldukça zararlıdır.

    [**M

    **angalda Nefis Sebze Şiş](http://yemek.mynet.com/mangalda-nefis-sebze-sis-1150127)


    Mangal yakmanın ilk adımı kömürlerin doğru yanmasını sağlamaktır.

    Kömürlerinizin kolayca yanabilmesi için; çıra, gazete kağıdı, kozalak ve ince ağaç dallarını tercih edin ( Hiçbirisini nemli ya da ıslak olarak kesinlikle kullanmayın!). Gazete kağıdı ile beraber tutuşturduğunuz çıra, kozalak ya da ince ağaç dallarının üzerine kömürlerinizi yerleştiriniz. Mangal yakarken kömürler alev aldığında çok fazla duman çıkabilir. Çıkan dumanın çok fazla yayılmamasını isterseniz soba bacası kullanabilirsiniz.

    Mangalda Nefis Izgara Köfte Tarifi İçin Tıklayın


    Kömürlerin kor olmasına ve etlerin iyi pişmiş olmasına dikkat edin!

    Mangalın iyi hazırlanması sağlık açısından oldukça önemlidir. Biliyorsunuz ki yanmış gıdalar kansorejen maddeler içermektedir. Kömür kör olmadan etlerinizi pişirirseniz salınan kötü gazlar, gıdalara işler ve zehirlenme olasılığınız artar. Mangalda pişirilecek etlerin yanına sebzelerin de eklenmesi sağlık açısından önemlidir.

    Mangalda Patates Közleme Tarifi İçin Tıklayın


    Köfte, balık, kanat, sucuk yanına domates, mantar ve soğan!

    Mangalda soğan pişirmek isterseniz alüminyum folyo ile sararak közün içine bırakın. Közün içine bırakacağınız soğanların kabuklarını soymayın! Alüminyum folyo içinde közde pişen soğanlar hem sulu kalacak hem de aşırı lezzetli bir hal alacaklardır.

    Mangalda Pişen Aşırı Lezzetli Türk Kahvesi Tarifi İçin Tıklayın


    Mangal yaparken ızgaraya yapışan etlere son!

    Mangal yakarken en çok karşılaşılan sorunlardan birisi de etlerin ızgaraya yapışmasıdır. Izgaralarınızı soğan ile ovarsanız hem etlerin yapışmasına engel olursunuz hem de bir önceki mangaldan kalan kötü kokuları yok edersiniz.

    Mangalda Nefis Balık Izgara Tarifi İçin Tıklayın


    Mangalda tatlı alır mısınız?

    Doğru ve sağlıklı bir şekilde mangal yakmayı, etleri, sebzeleri ve kahveyi pişirmenin pratik ve lezzetli yollarını sizlerle paylaştık. Ve işte sıra geldi denenmesi gereken bir tatlıya!

    Mangal Közünde Ballı Cevizli Muz Tarifi İçin Tıklayın


    'Mangal yakmala uğraşamam' Diyenlere alternatif mangal tadında ocak lezzetleri!

    Mangal yakmak size meşakkatli bir iş geliyor ama yine de mangalda pişen her şeyi çok seviyorsanız, evde yapabileceğiniz mangal tadında lezzetleri de sizler için hazırladık.

    Mangal Keyfiniz Hiç Bitmesin Diye Ocakta Pişen Izgara Tarifleri İçin Tıklayın


    Mangalda tavuk lezzetini arttıracak bir sırrımız var!

    Mangalda pişireceğiniz tavukları tarifte belirttiğimiz gibi hazırlanan harca bulamadan önce üzerlerinde bir kürdan yardımı ile delikler açarsanız tavuklarınızın enfes bir lezzete dönüşmesine sebep olursunuz, bizden söylemesi!


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler