YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Coca Cola'nın Yapılışı Hakkında Bilmedikleriniz

    Coca-Cola’da üretim ham maddelerin temini ile başlar. Dünyanın herhangi bir yerinde içilen her Coca-Cola’nın aynı tatta olması için kullanılan maddelerin kalitesiyle gıda kanunları ve yönetmeliklerine uygunluğu en çok önem verilen şeylerin başında gelir.

    Coca Cola'nın Yapılışı

    Coca Cola yapılışı sıkça sorulan, merak edilen konular arasında yer alıyor. "Kola nasıl yapılır, Coca-Cola’nın üretim süreçleri nasıl, Coca-Cola hangi aşamalardan geçerek sofralarımıza ulaşıyor?’’ sorularını sizler için yanıtladık;

    Coca-Cola’da üretim ham maddelerin temini ile başlar. Dünyanın herhangi bir yerinde içilen her Coca-Cola’nın aynı tatta olması için kullanılan maddelerin kalitesiyle gıda kanunları ve yönetmeliklerine uygunluğu en çok önem verilen şeylerin başında gelir. Bu nedenle tüm ham maddeler sadece Coca-Cola tarafından denetlenen ve onaylanmış tedarikçilerden temin edilir ve satın alınır. Coca-Cola, başka hiçbir içecekte bulamayacağınız o eşsiz tadına dünyanın bir ucundan diğer ucuna aynı kalitede ulaşabilmeniz için içindeki ham maddelerin oranlarını ve kalitesini sürekli kontrol eder. Coca-Cola yapılışındaki en önemli detaylardan biri de budur. Ham madde seçimi. Örneğin; su.

    Coca-Cola’nın %85’ten fazlasının sudan oluştuğunu biliyor muydunuz?

    Coca Cola yapılışında kullanılan su, çok hassas süreçlerden geçirilir ve her üründe aynı lezzetin alınması garantilenir. Su ile şeker karıştırılır, eritilir, filtrelerden geçirilir ve ardından pastörize edilir. Bu karışım yeniden filtrelerden geçirilerek soğutulduğunda şeker şurubu meydana gelir. Coca-Cola konsantresi ve şeker şurubu tanklara özel makinelerle alınıp, filtre edilmiş su ilave edilerek final şurubu oluşturulur. Özel makinelerle final şurubuna su ve karbondioksit eklenir ve doluma hazır hale getirilir. Son teknolojiye sahip laboratuvarlarda pek çok test ve mikrobiyolojik incelemelerden geçirilen Coca-Cola, yüksek kalite standartlarında, el değmeden hazırlanan hijyenik ambalajlara doldurulur. Fabrikadan çıkıp eşsiz lezzetiyle soflara ulaşan Coca-Cola işte böyle üretilmekte.

    Üretim sürecini daha detaylı öğrenmek ya da Coca Cola yapılışı hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz Merak Ettim sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    Chef GPT


    .

    En Çok Aranan Haberler