YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yarıyıl Tatilinde Çocuğunuzla Birlikte Hazırlayabileceğiniz 10 Atıştırmalık

    Belki de tüm dönem boyunca kaliteli vakti geçiremediğiniz çocuğunuzla bu yarıyıl tatilinde yapılacak en güzel etkinliklerden biri de birlikte mutfağa girmek olacak!

    1. Tarçın ve Ballı Muz Dilimleri

    Bu sağlıklı okul sonrası atıştırmalığı, hazırlaması en kolay atıştırmalıklardan biri olabilir. Hepimizin evinin bir köşesinde bal ve tarçın ve tezgahında kararmak üzere olan muzlar vardır. Bu muzları dilimleyin, bala bulayın ve üzerine tarçın serpin. Hem meyveyi servis etmenin harika bir yolu hem de kararan muzlar çöpe gitmemiş olur.


    1. Dondurulmuş Yerfıstıklı Atıştırmalıklar

    Bu tarif, çocuklarınız acıktığında kolayca ve hızlıca hazırlayabileceğiniz bir tarif. Süt, vanilyalı puding, yerfıstığı ezmesi ve biraz pötibör bisküvi ile hazırlayabileceğiniz lezzetli ve tazeleyici yerfıstığı ezmeli sandviçler. Tüm malzemeleri bir araya getirdikten sonra, buzlukta hazır olana kadar bekletin. Böylece gerektiğinde el altında hazır bulunan atıştırmalıklarınız olsun.


    1. Elma kurabiyeler

    Bazı atıştırmalıklar, özellikle çocukların okul sonrası yemesi için en olası atıştırmalıklardır. Ama çocuklarınızın karnını kurabiyelerle doyurmak istemiyorsanız bu tarife bir göz atın. Elmaları kurabiye gibi düz olacak şekilde dilimleyin. Üzerlerine yer fıstığı ezmesi sürüp, çikolata parçaları, hindistan cevizi vb ile süsleyin.


    1. Dondurulmuş Böğürtlenli Yoğurt

    Önceden yapılabilen her atıştırmalık tercih edilen atıştırmalıklar kategorisinde üst sıralardadır. Üzeri böğürtlenle kaplanmış dondurulumuş yoğurt, hem sağlıklı hem kolay hem de atıştırmak için harikadır. Tüm yapmanız gereken böğürtlenleri sade yoğurtla karıştırıp, bir kurabiye tepsisine veya başka bir kaba koyup dondurmak! İyice donduklarında ağzı kapalı bir kaba koyun ve acıktığınızda elinizin altında sağlıklı atıştırmalıklar hazır olsun.


    1. Ev yapımı yoğurtlu çubuk krakerler

    Marketten hazır alabileceğiniz birçok atıştırmalık var ama onları sizin hazırlamanız daha sağlıklı. Yoğurtla kaplı çubuk krakerler buna mükemmel birer örnek. Çubuk krakerleri ve çocuğunuzun sevdiği meyveli yoğurdu alıp, krakerleri yoğurda batırın ve dondurun. Artık dolapta, besin değeri yüksek bir atıştırmalığınız olduğunu biliyorsunuz.


    1. Yer fıstığı ezmeli cheerio atıştırmalıkları

    Pirinç patlaklarınzdan bıktıysanız, o zaman bu cheerio'lar size bir alternatif sunuyor. Yerfıstığı ezmesini, mısır şurubu, şeker ve vanilya ile karıştırıp cherrio'lar ile karıştırın. Sonra soğumasını bekleyin. Bunlar size birkaç gün yetecek atıştırmalık sağlayacak.


    1. Meyve salatası

    Bazen kendi iyiliğimiz için biraz fazla yaratıcı hale geliriz ve kolay atıştırmalıkları unuturuz. Meyve salatası da bu kolay atıştırmalıklardan biri. Evde bulunan meyveleri geniş bir kapta bir araya getirmek oldukça kolay. Çocuklarınız bu besin değeri yüksek atıştırmalığa bayılacak ve siz de buzdolabınızda kendinize daha çok yer açacaksınız.


    1. Kabaklı pizza lokmaları

    Eğer çocuğunuz okul sonrası daha iştah açıcı bir atıştırmalık yemek istiyorsa, o zaman bu kabaklı pizza lokmaları tam size göre. Yapması kolay ve hızlı. Kabağı doğrayın ve her iki tarafını ızgarada kızartın, sonra üzerine sos ve peynir dökün. Peynir eriyene kadar tekrar kızartın ve işte hazır.


    1. Çıtır karnıbahar lokmaları

    Bu atıştırmalık, karnıbaharı pek sevmeyenlere bile kendini sevdirebilir. Tüm ihtiyacınız olan; karnıbahar, zeytinyağı, tuz ve biber. Karnıbahar çiçeklerinde zeytinyağı gezdirip üzerine tuz ve biber döküp fırına verin ve çıtır bir hâl alana kadar pişirin. Yanında sos niyetine yoğurt ile servis edebilirsiniz.


    1. Marshmallow'lu atıştırmalık

    Bu atıştırmalık, okul sonrası rutinine biraz çeşitlilik getirmek için harika olup evde olan malzemelerle hızlıca yapabilirsiniz. Biraz marshmallow ve krakeri veya mısır gevreğini karıştırın ve işte hazır. Bunu çocuğunuz kendisi bile hazırlayabilir.

            • -
              Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler