YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çocuklar İçin Şekilli Kurabiye Tarifi

    Çocuklar her şeyin eğlenceli olanını sever. Buna yediği yemek ve kurabiyeler de dâhil. Anneler ise hem çocukları keyifle yesin hem de yemeğe itiraz etmesin diye bu kurabiyelere türlü şekiller verirler.

    Çocuklar İçin Şekilli Kurabiye Tarifi

    Çocuklar her şeyin eğlenceli olanını sever. Buna yediği yemek ve kurabiyeler de dâhil. Anneler ise hem çocukları keyifle yesin hem de yemeğe itiraz etmesin diye bu kurabiyelere türlü şekiller verirler.Yıldızlı, çeşitli hayvan figürlerinin olduğu, geometrik şekiller, rakamlar, harfler; bu kurabiyelere ilham kaynağı olmuştur çoğu zaman.

    Bazılarının yapılışına göz atalım.

    Hayvan Motifli Bisküviler Hazırlanışı

    Malzemeler:

    150 gr margarin (oda sıcaklığında)

    1,5 su bardağı pudra şekeri

    2 adet yumurta

    1/2 paket kabartma tozu

    1/2 paket vanilya

    Alabildiği kadar un

    Kurabiye çubukları

    Karıştırma kabına margarini, yumurtaları ve pudra şekerini koyun. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve azar azar un ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

    Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru ikiye bölün. Hamuru un serpiştirdiğiniz tezgâhın üzerine koyup, merdane yardımı ile çok kalın ve ince olmayacak şekilde açın (1 cm kalınlıkta). Ardından hayvan figürlü kurabiye kalıpları ile kesip, hazırladığınız bu bisküvilerin uç kısmına çubuğu sokup, elinizle yapışmasını sağlayın. Daha sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizerek, önceden ısıtılmış 150-160 derecelik fırına verip, pişirin.

    Hamurun bir miktarına kakao ekleyip, motiflere göz yapabilirsiniz. Bisküviler piştikten sonra fırından alıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bisküvileri servis edebilirsiniz.

    Yıldız Şekilli Çocuk Kurabiyesi Tarifi

    Karıştırma kabına öncelikle margarini alalım üzerine şekeri ilave ederek unu eklemeden önce margarin ve şekeri birbirine yedirelim. Üzerine unu ve hamur kabartma tozunu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım.

    Hazırladığımız hamuru 15-20 dakika kadar dinlendirelim. Hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığından az olmayacak şekilde açalım ve yıldız kalıplı şekil ile yıldızlar oluşturalım. Yıldız şeklini alan kurabiyelerimizi yağlı veya yağlı kâğıt kullandığımız tepsiye dizerek önceden ısıttığımız fırında pişirelim yaklaşık 15-20 dakika kadar. İsteğe göre isterseniz üzerine susam dökebilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler