YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Daha Çok Su İçmeyi Nasıl Başarırız?

    Herkesin, sağlık için aldığı kararların en başında genellikle, "Daha Sağlıklı Beslenmek" vardır. Hayat kaynağımız olan 'su içme' alışkanlıklarımızın oldukça zayıf olduğu bir gerçek. Ama sağlıklı bir hayat ve doğru beslenme için yeteri kadar su içmek bir elzem!

    Su içmenin, teninize, böbreklerinize, midenize, sindirim sisteminize, kalp ve damar sisteminize faydaları saymakla bitmez. Hadi sağlığı bir kenara bırakın, fazla kilolarınızdan bile şikayetçi olsanız, çaresi yine daha çok su içmekten geçiyor. Yağ yakımına, vücuttan yağ atımına ve tok tutmaya yardımcı olan bu tatsız, tuzsuz sıvıyı içmek her zaman eğlenceli olmayabilir. Ama her şeyin bir çözümü vardır. Bedenimize duyduğumuz saygıdan ötürü daha fazla su içmeliyiz. Bunu kolaylaştırmanın yollarını araştırdık ve bazı çözümler bulduk.


    Öncelikle ne zaman ve ne kadar su içmemiz gerektiğini belirlemeliyiz.

    • Sabah kalktığınızda içeceğimiz bir bardak su, iç organlarımızın aktive olması için önemli. Aynı zamanda sabah içtiğiniz kahve ya da çaydan önce bir bardak suyun vücudunuza giren ilk şey olması çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır.

    • Yemeklerden önce içeceğimiz bir bardak su sadece hazmı kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda daha az açlık hissi duymanızı sağlar.

    • Banyoya girmeden içeceğimiz bir barak su kan basıncımızı düzenlememizi sağlar.

    • Yatmadan önce içeceğimiz bir bardak su ise, kalp krizi gibi riskleri minimuma indirir.


    Peki günde kaç litre su içmek gerekir?

    Normal koşullar altında, günde 1.5 - 2 litre su, vücudun doğru işlemesi için gerekli miktardır.

    Günde 2.5 - 3 litre su ise, düzenli spor yapanların tüketmesi gerek miktardır.

    Günde 3.5 - 4 litre su, en az iki saat spor yapanların tüketmesi gereken miktardır.

    Buradan çıkaracağımız sonuç, her halükarda, günde ortalama 2.5 - 3 litre su içmek doğru bir oran olacaktır.


    Su içmeyi çok sevmiyor ya da su içmeyi gün içerisinde unutuyor olabilirsiniz. Günlük su hedefinize ulaşmak ve su içmeyi kolaylaştırmak için uygulayabileceğiniz bazı çözümleri var. Örneğin telefonunuzun alarmını kurabilirsiniz. Böylece su içmeniz gerektiğini hatırlamış olursunuz.

    Masa başında çalışanlardansanız, masanıza litrelik pet şişe, ya da cam sürahi koyabilirsiniz. Böylece sürekli önünüzde olacağından, su içmeniz gerektiğini unutmazsınız ya da su almaya üşenme derdini ortadan kaldırmış olursunuz.

    Trafikte uzun süre vakit geçiriyorsanız, mutlaka arabanızda su bulundurun. Suyun vücudunuzdaki toksinleri atmanıza yardımcı olduğunu unutmayın ve günümüzün stresli hayat koşullarında, sıkça rastlanan baş ağrılarını azalttığını da söylemeden geçmeyelim. Kısacası daha çok "Su" içmelisiniz!

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler